Οι μοναδικές Κιθάρες του Ολύμπου που κάνουν θραύση παγκοσμίως!

Η Orianthi Panagaris, ο Richie Sambora - πρώην κιθαρίστας των Bon Jovi - και ο Kevin Shirley - παραγωγός, μεταξύ άλλων, των Iron Maiden - είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν πλέον στη διάθεση τους μια από τις μοναδικές 'κιθάρες του Ολύμπου'. Υπεύθυνος για την κατασκευή αυτών των εξαίρετων μουσικών οργάνων είναι ο Johnny Prapas, κατά κόσμον Γιάννης Γιάντσιος.

 

Ο ταλαντούχος κατασκευαστής χειροποίητων ηλεκτρικών κιθάρων και μπάσων έχει ως έδρα του την Λεπτοκαρυά Πιερίας και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ξύλο από την ευρύτερη περιοχή. Με την άδεια του δασαρχείου, ο Πράπας κόβει κάθε χρόνο ένα-δύο δέντρα δικής του επιλογής στον 'Ολυμπο, ενώ χρησιμοποιεί και ξύλο ελιάς από κτήματα φίλων του. Μια απλή κιθάρα χρειάζεται περίπου δυόμισι μήνες. Για μια πιο περίτεχνη, όμως, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και οκτώ. Για τις γέφυρες συνεργάζεται με τον Χάρη Μπακιτζίδη από τον Λαγκαδά και για τους μαγνήτες με τον Νίκο Ασημένιο από την Αθήνα, αφού όλα τα εξαρτήματα είναι επίσης χειροποίητα.

 

Ο Prapas είχε δείξει ενδιαφέρον για την ξυλογλυπτική από μικρός, ενώ με την κατασκευή κιθάρων αποφάσισε να ασχοληθεί όταν γνώρισε τον επίσης κατασκευαστή κιθάρων John Harrison το 1991. Μαθητεύοντας κοντά του, τελειοποίησε την τεχνική του και έμαθε κάποια πολύτιμα μυστικά του επαγγέλματος.

 

Οι Olympus Custom Guitars, όπως τις ονόμασε προς τιμήν του τόπου του και της χώρας μας, κυκλοφορούν πλέον σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα ο Prapas έχει φτιάξει 40 ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσα, πάντα κατόπιν παραγγελίας. Μιλώντας στο Έθνος, δήλωσε πως "όταν ξεκίνησα πριν από περίπου 20 χρόνια από τη Λεπτοκαρυά, δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα συνεργάζομαι με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Είναι συναρπαστικό αυτό που μου συμβαίνει".

 

Στο ακόλουθο βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ίδιο τον Johnny Prapas να μιλά για το εγχείρημα του, το οποίο ευχόμαστε να γνωρίζει μόνο επιτυχίες:

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά του καλλιτέχνη, μπορείτε να ακολουθήσετε τον εξής σύνδεσμο:

 

http://olympuscustomguitars.wixsite.com/olympuscustomguitars

 

Πηγή

Comments