Ακούστε το “Hardwired…to Self-Destruct” των METALLICA σε 23 λεπτά!

Το Hardwiredto Self-Destruct προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, το οποίο και ήταν αναμενόμενο. Άλλοι το έθαψαν, άλλοι το αποθέωσαν, άλλοι αδιαφόρησαν, ενώ ένας άλλος, ο Joel Grind, αποφάσισε να κόψει και να ράψει το album, αφήνοντας απ’ έξω τα περιττά.

Το album διαρκεί 77+ λεπτά και έχει ειπωθεί αρκετές φορές πως οι Metallica πάσχουν στον τομέα της επιμέλειας των τραγουδιών τους και συγκεκριμένα στις μεγάλες διάρκειες λόγω επαναλαμβανόμενων σημείων. Δεν θα την έλεγα άστοχη παρατήρηση. Όλα τους τα album και τα περισσότερα τραγούδια τους είναι όντως μεγάλα σε διάρκεια. Κάποια είναι τέλεια ακόμη και έτσι, όπως το εκπληκτικό “Outlaw Torn”, ενώ το St. Anger μαζί με τα χίλια μύρια προβλήματα του, έχει και εξωφρενικά μεγάλα τραγούδια.

Τα κλασσικά τους album δεν νομίζω να τολμήσει κανείς να τα αγγίξει, αλλά το τελευταίο τους, μιας και είμαστε σε μία περίοδο όπου μέσω you tube μπορούμε να ακούμε ακόμη και αλλαγές στην παραγωγή, όπως κάποια τραγούδια του Hardwiredto Self-Destruct που βγήκαν με τον ήχο του “…And Justice For All, το περιποιήθηκε ο Joel Grind και κατέληξε σε μία διάρκεια 23+ λεπτά. Αυτό μου φαίνεται απίστευτο, γιατί το άκουσα και πρέπει να ομολογήσω πως δεν ακούγεται παράλογο. Ίσα, ίσα, ακούγεται μια χαρά.

Βέβαια, εδώ μπαίνουμε σε ένα άλλο μονοπάτι. Μπορεί κάποιος να επέμβει στην τέχνη κάποιου άλλου και να την αλλάξει, κάνοντας την κάτι διαφορετικό; Νομίζω ότι είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Πάντως εγώ προτιμώ να ακούω την ολοκληρωμένη και επίσημη έκδοση μιας και την γουστάρω όπως είναι, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ πως κανείς, έξω από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, δεν πρέπει να επεμβαίνει και να αλλάζει ένα έργο τέχνης. Δεν παύει όμως να έχει ενδιαφέρον.

Ακούστε το:

https://www.youtube.com/watch?v=kat5T3xRsqU&feature=youtu.be

 

Comments