Ανασκόπηση συναυλιακής χρονιάς 2016 – β’ μέρος

συνέχεια από α΄μέρος .....

2016, ένα έτος άκρως συναυλιακό και για όλα τα γούστα από κάθε άποψη φτάνει στο τέλος του και όπως κάθε χρονιά το RockOverdose κάνει μια ... ανασκόπηση των κυριότερων συναυλιακών στιγμών που ζήσαμε στην Ελλάδα.

Ας δούμε μαζί συγκεντρωμένες μερικές από τις συναυλίες που ξεχώρισαν φέτος ... και ας θυμηθούμε τις μοναδικές ίσως ευχάριστες μουσικές εμπειρίες που μας χάρισε η χρονιά που φεύγει! - α'μέρος

Enjoy!

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ένα χρόνο μετά την ακύρωση της περσινής τους εμφάνισης στο Fuzz, και ενώ έχουν μεσολαβήσει τα γνωστά γεγονότα του περασμένου Νοέμβρη στο Bataclan στο Παρίσι. Οι Eagles Of Death Metal πέρασαν και από την χώρα μας και το Piraeus Academy για μια εμφάνιση στα πλαίσια της περιοδείας για το τελευταίο τους άλμπουμ Zipper Down. Όσοι τυχεροί βρεθήκαμε στο Piraeus Academy απολαύσαμε μια απολαυστική συναυλία μιάμισης ώρας περίπου από τους Εagles Of Death Metal. Παρά τον λιγοστό κόσμο η μπάντα ήταν εξαιρετική επί σκηνής και αποζημίωσε με το παραπάνω όσους ήταν εκεί για να τους δουν το live, ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε σύντομα ξανά από τα μέρη μας.

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/166062

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Στο πλαίσιο της προώθησης του τελευταίου album τους "Extinct" αλλά και του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυσή τους, οι MOONSPELL επισκέφθηκαν τη Θεσ/νικη και την Αθήνα, αρχές Οκτώβρη. Οι «λύκοι» από τη Λουζιτανία, έδωσαν ακόμη ένα αποστομωτικό show και όλοι οι gothsters και metallers έδωσαν βροντερό παρρόν. Άλλωστε τα live των MOONSPELL, αποτελούν εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια…

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/168515

 

 

 

 

Οι ANNIHILATOR επέστρεψαν για δύο συναυλίες στη χώρα μας. Στις 28/10/2016 στην Αθήνα, στο Piraeus 117 Academy, και στις 29/10/2016 στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club! Ο τρελοκαναδός Jeff Waters και η παρέα του ικανοποίησαν στο έπακρο τους οπαδούς τους με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους που θα μείνουν για αρκετό καιρό χαραγμένες στην μνήμη μας με την ελπίδα να τους ξαναδούμε σύντομα...

Περισσότερα:http://rockoverdose.gr/archives/171094 http://rockoverdose.gr/archives/171145

 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

NIGHTSTALKER ξανά, στο Gagarin 205 αυτή τη φορά μαζί με Sadhus και Crash ‘n’ Burn. Παρουσίαση του νέου τους album “As Above, So Below”, σχεδόν sold-out και χαμός!

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/172882

 

 

 

 

20 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία ενός σημαντικού άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Το ''Roots'' έμελλε να είναι το τελευταίο άλμπουμ στην ιστορία των Sepultura που συμμετείχε ο κύριος συνθέτης και κακά τα ψέμματα ψυχή του γκρουπ, Max Cavalera. Οι αδελφοί Cavalera, επισκέφθηκαν την χώρα μας στο πλαίσιο της ''Return To Roots'' περιοδείας - πρακτικά με το line-up των Cavalera Conspiracy, καθώς τους συνοδεύσανε ο παιχταράς Marc Rizzo και ο μπασίστας Johny Chow και απέδωσαν ζωντανά ολόκληρο το “Roots” αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους Sepul-fans.

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/172816

 

 

 

 

 

 

 

Ο πιο τίγκα-metal μήνας συνεχίζεται, αυτή τη φορά με ICED EARTH, Monument και Null’O’Zero. Στον ίδιο χώρο και πάλι, στις 26/11 και με ένα τρομερό sold-out παρά το ακριβό εισιτήριο, οι ICED EARTH αποθεώθηκαν για ό,τι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό.

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/173341 & http://rockoverdose.gr/archives/173468

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν συνέλθουμε, να σου οι TESTAMENT με το “Βrotherhood of The Snake” το οποίο το κοινό έχει αγκαλιάσει δεόντως. Convixion και Karma Violens για ζέσταμα,και νέο κύμα thrash μας παρασέρνει. Καταχτυπηθήκαμε, καραγουστάραμε, αλλά όλοι θέλαμε κι άλλο!

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/173681

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

Αρχές Δεκεμβρίου γίναμε μάρτυρες του πιο εντυπωσιακού διδύμου για φέτος. Και AMON AMARTH και Grand Magus σε Θεσσαλονικη και Αθήνα -  πόσο να αντέξει η καρδιά του μεταλλά πια; Επικοί Vikings, κέρατα, μάχες, όλη η συναυλία ένα highlight!

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/173959

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ِΑκόμη ένα συναυλιακό Σαββατοκύριακο η πολυαναμενόμενη εμφάνιση στη χώρα μας, αυτή των Σουηδών Dark Funeral και των Ολλανδών Carach Angren - οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του συμφωνικού black metal, σε Αθήνα και Θεσαλονικη! Αρκετά δυναμική εμφάνιση η οποία σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των φίλων της μπάντας για πολύ καιρό.

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/174967 & http://rockoverdose.gr/archives/175045

 

 

 

 

 

 

 

Νωπές ακόμα οι μνήμες από την ισοπεδωτική εμφάνιση των PLANET OF ZEUS και Big Nose Attack, η πρώτη μετά από 60 σταθμούς στην Ευρώπη, από Βουλγαρία μέχρι Ιρλανδία. Όπως ισοπεδωτικό είναι και το “Loyal To The Pack”, το οποίο είναι ο καλύτερος δίσκος του είδους του για το 2016 (θα το φωνάζω και θα το λέω). Στις 17/12 στο Gagarin, το γνωστό σύνθημα ακούστηκε ξανά.

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/175316

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ανακοίνωση της εμφάνισης των POSSESSED για πρώτη φορά στην χώρα μας, της ιστορικής αυτής μπάντας που έδωσε τον όρο σε ένα ολόκληρο μουσικό είδος, το λες και το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσες να πάρεις σαν οπαδός του ακραίου ήχου! Σε ποιόν θα το λέγαμε αυτό πριν από αρκετά χρόνια και δε θα μας κατηγορούσε ως χρήστες ουσιών; Κι όμως εν έτει 2016 όχι μόνο συνέβη αλλά ξεπέρασε και τις όποιες προσδοκίες μπορούσαμε να έχουμε στις 21/12 στη Θεσ/νικη και στις 22/12 στην Αθήνα!

Περισσότερα: http://rockoverdose.gr/archives/175764 & http://rockoverdose.gr/archives/175802

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτές ήταν λίγο πολύ μερικές από τις συναυλίες που ξεχώρησαν την χρονιά που φεύγει... ελπίζουμε η χρονιά που έρχεται να μας χαρίσει περισσότερες ευχάριστες μουσικές στιγμές και εμπειρίες!

Καλή συναυλιακή χρονιά!

 

Comments