Ανασκόπηση 2016: Τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει (ΜΕΡΟΣ Α’)

Το 2016 ήταν μια χρονιά που δεν άφησε ασυγκίνητη τη μεταλλική σκηνή. Για την ακρίβεια, ήταν μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και σκωτσέζικα ντους, καθώς τον ενθουσιασμό από τις πολλές και ποιοτικές κυκλοφορίες, διαδεχόταν το μούδιασμα από τις πολλές απώλειες ανθρώπων που άφησαν το δικό τους στίγμα. Διάφορα γεγονότα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά για κάποιους, τα οποία θα καταγράψουμε αναλυτικά σε αυτό το άρθρο της ετήσιας ανασκόπησης για το 2016. Τα link που συνοδεύουν τις αναφορές δείχνουν το άρθρο με την αναφορά του εκάστοτε γεγονότος, με περισσότερες λεπτομέρειες και τα αντίστοιχα βίντεο όπου υπάρχουν, όπως είχε κυκλοφορήσει. Επίσης, επειδή αυτή η χρονιά είχε πάρα πολλές άσχημες ειδήσεις, θα γίνει μια προσπάθεια αλάφρυνσης του κλίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, ούτως ώστε να μην αισθάνομαι και εγώ αγγελιαφόρος του έξω από δω! (Σημείωση: σε αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε καθόλου σε κυκλοφορίες ή ανακοινώσεις κυκλοφοριών δίσκων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, όπως επίσης αντίστοιχα για το συναυλιακό κομμάτι, καθώς υπάρχουν άλλα αντίστοιχα άρθρα που επικεντρώνονται εκεί.) Ξεκινάμε λοιπόν:

Ιανουάριος

3/1

  • Η πρώτη απώλεια της χρονιάς είναι γεγονός, με τον Jason Mackenroth, drummer και σαξοφωνίστα των Rollins Band (1998-2004) και Mother Superior να χάνει τη μάχη με το καρκίνο του προστάτη.

http://rockoverdose.gr/archives/148853

5/1

  • Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού οπαδούς των Guns'n'Roses, καθώς ανακοινώνεται το reunion που περίμεναν χρόνια, με τους Axl Rose, Slash και Duff McKagan να τα βρίσκουν μεταξύ τους και να ανακοινώνουν συναυλίες μέσα στη χρονιά.

https://www.youtube.com/watch?v=S89mSUbsyC4

http://rockoverdose.gr/archives/148867

8/1

  • Ανακοινώνεται πως το θρυλικό single του Ace Of Spades μπαίνει για πρώτη φορά στο top-10 των charts, λίγες μέρες μάλιστα μετά το θάνατο του Lemmy. Η υψηλότερη θέση που είχε λάβει μέχρι τότε ήταν η 15η.

http://rockoverdose.gr/archives/148862

9/1

  • Ημέρα την οποία πολλοί οπαδοί θα ήθελαν να ξεχάσουν, καθώς εκείνη την ημέρα πραγματοποίηθηκε η επιθανάτια λειτουργία του Lemmy στο αγαπημένο του Los Angeles. Πλήθος οπαδών, ανώνυμων και διάσημων, παραβρέθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

http://rockoverdose.gr/archives/148931

10/1

  • Φεύγει από τη ζωή ο σπουδαίος David Bowie, καλλιτέχνης που άφησε μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο της rock μουσικής και επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες από το rock και metal χώρο. Μία μέρα πριν είχε ανακοινώσει τη κυκλοφορία του τελευταίου του, όπως αποδείχτηκε, άλμπουμ, για τις 12 Μαρτίου.

http://rockoverdose.gr/archives/148938

http://rockoverdose.gr/archives/148940

http://rockoverdose.gr/archives/148954

https://www.youtube.com/watch?v=Tgcc5V9Hu3g

14/1

  • Ο Marko Blazzi, κιθαρίστας των Lacuna Coil επί πολλά χρόνια, απομακρύνεται από το συγκρότημα χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Ένα μήνα μετά προσέλαβαν τον κιθαρίστα των Black Lodge, Daniel Sahagun.

http://rockoverdose.gr/archives/148994

http://rockoverdose.gr/archives/149396

16/1

  • Ο Colin Vearncombe, γνωστός και ως Black, πέφτει θύμα τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο και του στοιχίζει τη ζωή 10 μέρες αργότερα, αφού πρώτα είχε τεθεί σε ιατρικό κώμα.

http://rockoverdose.gr/archives/149010

http://rockoverdose.gr/archives/149171

17/1

  • Όχι τόσο σημαντικό ως γεγονός μέσα στη χρονιά, αλλά πέρα για πέρα αξιοθαύμαστο και συγκινητικό ως κίνηση ήταν το βίντεοκλιπ που γύρισαν οι Exarsis στους δρόμους της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας που βιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, όπως οι άστεγοι. Αξιοθαύμαστη κίνηση, το δίχως άλλο.

http://rockoverdose.gr/archives/149024

18/1

  • Οι Iron Maiden, προσπαθώντας όπως πάντα να συμβαδίσουν με τα δεδομένα της εποχής, ανακοίνωσαν για το καλοκαίρι την κυκλοφορία του Legacy Of The Beast, RPG παιχνιδιού για smartphones.

http://rockoverdose.gr/archives/149030

http://rockoverdose.gr/archives/149792

  • Οι Σουηδοί Sister μετά την αποχώρηση του μπασίστα Rikki Riot, προχώρησαν άμεσα στην αντικατάστασή του από τον κιθαρίστα των Crashdiet, Martin Sweet.

http://rockoverdose.gr/archives/149036

19/1

  • Φεύγει από τη ζωή μετά από επιπλοκές με την υγεία του το ιδρυτικό μέλος των Eagles, Glenn Frey, σε ηλικία 67 χρονών.

http://rockoverdose.gr/archives/149040

  • Την ίδια μέρα, φεύγει και ο Dale Griffin, ιδρυτής του συγκροτήματος Mott The Hoople και στενός συνεργάτης του David Bowie.

http://rockoverdose.gr/archives/149046

23/1

  • Ο Michael Amott των Arch Enemy προσεγγίζει τον Johan Liiva, αρχικό τραγουδιστή του συγκροτήματος, και δημιουργούν τους Black Earth, με τους οποίους περιόδευσαν παίζοντας επί σκηνής τα τρία πρώτα άλμπουμ των Arch Enemy. Σχέδια για κάποια πιο μόνιμη δραστηριότητα δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

http://rockoverdose.gr/archives/149122

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα, ο Jimmy Bain, πρώην μπασίστας των Rainbow και Dio, ενώ πριν 'φύγει' δραστηριοποιήθηκε με τους Last In Line, οι οποίοι αποτελούσαν τα περισσότερα βασικά μέλη της εποχής των πρώτων άλμπουμ του Dio.

http://rockoverdose.gr/archives/149123

http://rockoverdose.gr/archives/149233

25/1

  • Οι Children Of Bodom ανακοινώνουν την πρόσληψη του κιθαρίστα Daniel Freyberg (Norther, Naildown) στη θέση του Roope Laitvala, ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγο πριν την κυκλοφορία του "I Worship Chaos".

http://rockoverdose.gr/archives/149134

28/1

  • Έντονες αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε ο Phil Anselmo με την ενέργειά του να χαιρετίσει ναζιστικά προς το κοινό και να φωνάξει 'white power'. Μια ενέργεια που κανείς δεν του την έχει συγχωρήσει μέχρι σήμερα, καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο να απολογηθεί αξιοπρεπώς...

http://rockoverdose.gr/archives/149188

http://rockoverdose.gr/archives/149206

  • Σαν από τραγική ειρωνεία και σύμπτωση, την ίδια μέρη φεύγουν από τη ζωή δύο πρώην μέλη των θρυλικών Jefferson Airplane, ο Paul Kantner, κιθαρίστας και συνιδρυτής του συγκροτήματος, καθώς και η πρώτη τραγουδίστριά τους Signe Toly Anderson, αμφότεροι σε ηλικία 74 ετών.

http://rockoverdose.gr/archives/149201

http://rockoverdose.gr/archives/149236

Φεβρουάριος

 

1/2

  • Οι Cirith Ungol, από το πουθενά, ανακοινώνουν την επιστροφή τους στην ενεργό δράση με την επίσημη αναγγελία της εμφάνισής τους στο Frost And Fire Festival II.

http://rockoverdose.gr/archives/149242

5/2

  • Ο Maurice White, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Earth, Wind and Fire, φεύγει από τη ζωή την ώρα που κοιμόταν. Ήταν 75 ετών.

http://rockoverdose.gr/archives/149318

8/2

  • Άτυχοι στάθηκαν οι Lamb Of God, καθώς το φορτηγό που μετέφερε τον εξοπλισμό τους ενεπλάκη σε τροχαίο και μεγάλο μέρος του καταστράφηκε. Οι ίδιοι δεν επέβαιναν στο φορτηγό, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από όσους ενεπλάκησαν.

http://rockoverdose.gr/archives/149353

9/2

  • Σε κάτι πιο ανάλαφρο και Ελληνικό, ο τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης εμφανίζεται στο Eightball club της Θεσσαλονίκης, όπου και ερμήνευσε το "Running Free" των Iron Maiden, κάτι που προκάλεσε χαμό στα social media, με ανάμεικτες αντιδράσεις.

http://rockoverdose.gr/archives/149366

14/2

  • Οι Firewind παρουσιάζουν για πρώτη φορά live το νέο τους (τότε) τραγουδιστή, Henning Basse, στο θρυλικό festival000 Tons Of Metal.

http://rockoverdose.gr/archives/149461

16/2

  • Στην 58η τελετή απονομής των βραβείων Grammys, οι Ghost κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία Best Metal Performance, ενώ οι Muse το βραβείο για το καλύτερο rock άλμπουμ, το "Drones".

http://rockoverdose.gr/archives/149508

http://rockoverdose.gr/archives/149510

  • Ανακοινώνεται η δημιουργία ενός supergroup με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρικής κιθάρας, και πιο συγκεκριμένα τους Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt (Extreme, Mourning Widows) και Tosin Abasi (Animals as Leaders). Το σχήμα περιόδευσε κατά τον Απρίλη και Μάιο,μετά όμως δεν είχαμε περαιτέρω νέα τους.

http://rockoverdose.gr/archives/149522

19/2

  • Πραγματοποιείται η πρώτη live εμφάνιση των Metal Church με τον αρχικό τραγουδιστή τους, Mike Howe, ο οποίος είχε επιστρέψει λίγους μήνες πριν στο συγκρότημα.

http://rockoverdose.gr/archives/149607

  • Ακόμα μία απώλεια, αυτή τη φορά ο κιθαρίστας Rusty Burns έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών. Εϊχε συνεργαστεί με ονόματα όπως Johnny Winter, Allman Brothers Band, ZZ Top και Point Blank.

http://rockoverdose.gr/archives/149703

21/2

  • Φεύγει εντελώς ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών από καρδιακή προσβολή ο κιθαρίστας των Πολωνών progressive metallers Riverside, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη τα μέλη και τους φίλους του συγκροτήματος. Λίγους μήνες μετά, οι Riverside αποφάσισαν να συνεχίσουν.

http://rockoverdose.gr/archives/149622

http://rockoverdose.gr/archives/166936

23/2

  • Στο top-10 των Ελληνικών charts εισέρχονται οι Rotting Christ μετά την επιτυχία του άλμπουμ τους "Rituals". Λίγες μέρες μετά, το άλμπουμ κατέλαβε την 14η θέση στα αντίστοιχα Αμερικάνικα charts.

http://rockoverdose.gr/archives/149680

http://rockoverdose.gr/archives/149787

26/2

  • Αυτό που πολλοί στην αρχή, όταν ανακοινώθηκε ως είδηση, εξέλαβαν ως κακόγουστο αστείο ή troll, πραγματοποιήθηκε τελικά. Μιλάμε για την συμμετοχή των Avantasia στα προκριματικά της Eurovision, όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν, αν και έφτασαν στην τελική τριάδα των προκριματικών.

http://rockoverdose.gr/archives/149755

Μάρτιος

4/3

  • Χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες, ανακοινώνεται ο θάνατος του John Thomas, πρώην κιθαρίστας των Budgie, μετά από εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

http://rockoverdose.gr/archives/149851

6/3

  • Να το γυρίσουμε λίγο σε κίτρινο τύπο, καθώς αυτή τη φορά ο Ozzy και η Sharon Osbourne έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο διαζύγιο, με διάφορα ευτράπελα να βγαίνουν στη φόρα, κάτι που δεν τίμησε το ζευγάρι ως συνήθως.

http://rockoverdose.gr/archives/149869

http://rockoverdose.gr/archives/160889

http://rockoverdose.gr/archives/156118

http://rockoverdose.gr/archives/156145

http://rockoverdose.gr/archives/167355

8/3

  • Με την ανακοίνωση του νέου άλμπουμ των Katatonia, οι Σουηδοί ανακοίνωσαν παράλληλα και τα νέα μέλη τους, τον ντράμερ Daniel Moilanen και τον κιθαρίστα Roger Ojersson ( Tiamat ).

http://rockoverdose.gr/archives/149893

  • Ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που κατέληξε και αυτό σε κίτρινο τύπο, ήταν το σοβαρό πρόβλημα της ακοής του Brian Johnson, με αποτέλεσμα την απόλυσή του από τους Ac/Dc.

http://rockoverdose.gr/archives/149890

9/3

  • Κυκλοφορούσε εδώ και καιρό σαν φήμη, αλλά όταν έρχεται η επιβεβαίωση, ο πόνος δεν απαλύνεται. Μιλάμε για τους Rush και την ανακοίνωσή τους μέσω του Alex Lifeson πως δεν πρόκειται να δωθούν άλλες συναυλίες λόγω αδυναμίας του Neil Peart να αντεπεξέλθει με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ ακόμα είναι στον αέρα το γενικότερο μέλλον τους ως συγκρότημα.

http://rockoverdose.gr/archives/150247

http://rockoverdose.gr/archives/171454

  • Σε ίδιο θέμα, αλλά σε τοπικό ενδιαφέρον, οι Trendy Hooligans ανακοίνωσαν την διάλυσή τους.

http://rockoverdose.gr/archives/150252

10/3

  • Όταν η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια και σύνορα... Οι Rotting Christ αναγκάστηκαν να περιοδεύσουν στην Νότια Αφρική ως ΧΞΣ λόγω των έντονων αντιδράσεων τον τοπικών θρησκευτικών κοινοτήτων...

http://rockoverdose.gr/archives/150272

  • Αυτοκτονεί ο Keith Emerson, συνθέτης και πληκτράς των θρυλικών Emerson, Lake & Palmer σε ηλικία 71 ετών. Πολλές φήμες κυκλοφόρησαν για την αιτία της αυτοκτονίας, αλλά απ'ότι φαίνεται δεν θα μάθουμε ποτέ το λόγο.

http://rockoverdose.gr/archives/150291

http://rockoverdose.gr/archives/150300

17/3

  • Κάποιοι το αποκαλούν αρπαχτή, άλλοι το απολαμβάνουν. Ο λόγος για την επιστροφή των Rainbow, με τον Ritchie Blackmore να ανακοινώνει την επιστροφή τους και ένα line-up που πιο πολύ μοιάζει με supergroup.

http://rockoverdose.gr/archives/151019

http://rockoverdose.gr/archives/159113

23/3

  • Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες πως ο Axl Rose θα αντικαταστήσει τον Brian Johnson στους Ac/Dc. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση μίας είδησης που προκάλεσε έντονες θετικές και αρνητικές αντιδράσεις και σχολιάστηκε για πολύ καιρό.

http://rockoverdose.gr/archives/151686

http://rockoverdose.gr/archives/151756

http://rockoverdose.gr/archives/152093

http://rockoverdose.gr/archives/154000

https://www.youtube.com/watch?v=tr8onwhW0F4

  • Κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα με τη νέα τεχνολογία και τις επιπτώσεις της... Κατά τη διάρκεια συναυλίας των Disturbed, o frontman του συγκροτήματος David Draiman τα έχωσε άσχημα σε μία οπαδό επειδή έστελνε sms κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Η γυναίκα δήλωσε πως απλά ήθελε να τσεκάρει την κόρη της και δήλωσε πως δεν θα ξαναπάει σε συναυλία των Disturbed, με αποτέλεσμα ο Draiman να ζητήσει συγνώμη.

http://rockoverdose.gr/archives/152048

http://rockoverdose.gr/archives/152377

http://rockoverdose.gr/archives/152575

31/3

  • Ο μήνας κλείνει με μία αποχώρηση. Ο κιθαρίστας των Dark Tranquillity, Martin Henriksson, με μία λιτή ανακοίνωση κλείνει τον κύκλο του στο συγκρότημα μετά από 26 χρόνια παρουσίας.

http://rockoverdose.gr/archives/152470

Απρίλιος

6/4

  • Σε συνέντευξή του, ο Jay Jay French των Twisted Sister ανακοινώνει και επίσημα το τέλος του συγκροτήματος, κάτι που περίμεναν και γνώριζαν όλοι, απλά το τέλος είχε λάβει μια μικρή παράταση μέχρι να γίνει οριστικό.

http://rockoverdose.gr/archives/152911

  • Ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό το David Draiman στο τέλος Μαρτίου, έλαβε χώρα λίγες μέρες αργότερα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Bruce Dickinson, ο οποίος έκραξε οπαδό που μαγνητοσκοπούσε τη συναυλία με το κινητό του.

http://rockoverdose.gr/archives/153103

8/4

  • Οι Rammstein μηνύουν τη Γερμανική κυβέρνηση για διαφυγόντα κέρδη, λόγω της σήμανσης του άλμπουμ τους "Liebe Ist Für Alle Da" με αυτοκόλλητο ακαταλληλότητας. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η ακαταλληλότητα δεν προήλθε από το "Pussy", αλλά από το "Ich Tut Dir Weh".

http://rockoverdose.gr/archives/153109

  • Στο Rock'n'roll Hall of Fame εντάχθηκαν οι θρυλικοί Deep Purple, δίνοντας ένα show μετά τη βράβευση που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Βέβαια, δε θα μπορούσε να λείπει το παρασκήνιο και από εδώ, με τον Ritchie Blackmore να δηλώνει πως δεν παραβρέθηκε διότι του απαγόρεψε την είσοδο ο manager των Deep Purple, με τους ίδιους να δηλώνουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και τον ήθελαν παρόντα.

http://rockoverdose.gr/archives/153577

http://rockoverdose.gr/archives/149583

http://rockoverdose.gr/archives/153420

11/4

  • Ο David Coverdale δήλωσε πως το 2017 σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, στην επέτειο των 30 χρόνων από το κλασικό άλμπουμ των Whitesnake, "1987". Μένει να δούμε αν θα κρατήσει την υπόσχεσή του ή αν θα έχει αλλάξει γνώμη μέχρι τότε.

http://rockoverdose.gr/archives/153489

13/4

  • Ένα ακόμα άσχημο περαστατικό με πρωταγωνιστή οπαδό, με αφορμή αυτή τη φορά ένα αυτόγραφο που ζήτησε οπαδός από τον Josh Homme των Queens Of The Stone Age, κάτι που προκάλεσε μια αδικαιολόγητη αντίδραση του frontman με ύβρεις.

http://rockoverdose.gr/archives/153664

16/4

  • Παρελθόν αποτέλεσε μετά από 13 χρόνια παρουσίας στους Leaves Eyes η τραγουδίστρια Liv Kristine, με την θέση της να αναλαμβάνει η Elina Siirala.

http://rockoverdose.gr/archives/153946

http://rockoverdose.gr/archives/154095

  • Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Axl Rose στη σκηνή με τους Ac/Dc είναι γεγονός και τα σχόλια στα social media πολλαπλασιάζονταν με ρυθμούς αμοιβάδας.

http://rockoverdose.gr/archives/154003

20/4

  • Φανατικοί χριστιανοί στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης επιτέθηκαν αρχικά στους Belphegor και εν συνεχεία στους Nile. Τα συγκροτήματα ετοιμάζονταν για συναυλία στην Ρωσική πόλη μαζί με τους Melechesh, αλλά παραλίγο να μπλέξουν πολύ άσχημα χωρίς λόγο.

http://rockoverdose.gr/archives/154269

21/4

  • Άλλη μια απώλεια, αυτή τη φορά αφορά τον τραγουδιστή Prince σε ηλικία 57 ετών. Πολλοί καλλιτέχνες από το metal χώρο έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους.

http://rockoverdose.gr/archives/154311

http://rockoverdose.gr/archives/154622

  • Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν το λεωφορείο το οποίο μετέφερε οπαδούς των Guns'n'Roses προς την πόλη του Μεξικού για το επικείμενο live, εξετράπη της πορείας του. Το συγκρότημα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

http://rockoverdose.gr/archives/154328

22/4

  • Κυκλοφόρησε ένα all-star τραγούδι για φιλανθρωπικό σκοπό, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν για τη σίτιση των άνεργων και των μεταναστών στην Ελλάδα. Μαζί με πολλούς συντελεστές της Ελληνικής σκηνής, συμμετείχαν και διάφοροι διάσημοι καλλιτέχνες, με κυριότερη συμμετοχή του Matt Smith των Theocracy, ο οποίος συνέθεσε και τραγούδισε το κομμάτι.

http://rockoverdose.gr/archives/154471

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο blues/rock κιθαρίστας Lonnie Mack.

http://rockoverdose.gr/archives/154453

24/4

  • Και επειδή προβλήματα στα συγκροτήματα δεν προκαλούν μόνο οι θρησκείες, αλλά και οι κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλλε διάφορες απαγορεύσεις στην επικείμενη πρώτη συναυλία των Iron Maiden στην ιστορία της χώρας, με κυριότερες την απαγόρευση της Βρετανικής σημαίας στη σκηνή (στο "The Trooper"), καθώς και αλλαγή του "Powerslave" σε "Wicker Man"...

http://rockoverdose.gr/archives/154931

26/4

  • Οι Fortress Under Siege ανακοινώνουν την προσθήκη του τραγουδιστή Μιχάλη Λίβα και του κιθαρίστα Τάσου Λάζαρη.

http://rockoverdose.gr/archives/154837

  • Κυκλοφορεί η βιογραφία του Lemmy από το Βρετανό συγγραφέα (μεταξύ άλλων) Mick Wall, ο οποίος έχει επιμεληθεί πολλά βιβλία από το heavy metal χώρο. Ο τίτλος: "Lemmy: The Definitive Biography".

http://rockoverdose.gr/archives/154921

28/4

  • Μία πολύ περίεργη ιστορία έλαβε χώρα, καθώς οι Black Stone Cherry δήλωσαν πως ο Lemmy τους πρόσφερε κοκαΐνη και εκείνοι την αρνήθηκαν, κατά τη διάρκεια κοινής τους περιοδείας το 2009. Άμεση ήταν η αντίδραση των Motorhead, δηλώνοντας πως ποτέ δε συνέβη κάτι τέτοιο, με τους Black Stone Cherry να ζητάνε συγνώμη στη συνέχεια...

http://rockoverdose.gr/archives/155157

  • Επιστροφή στην ενεργό δράση για τους Akerkocke, με μια λιτή ανακοίνωση των Βρετανών, στην οποία περιλαμβάνονται και σχέδια για καινούργιο δίσκο.

http://rockoverdose.gr/archives/155142

30/4

  • Οι Kylesa κάνουν γνωστή την απόφασή τους να μπουν σε διάλειμμα μακράς διαρκείας, που μπορεί να σημάνει και το τέλος της καριέρας τους.

http://rockoverdose.gr/archives/155331

 

Μάιος

3/5

  • Οι Ιταλοί Vision Divine ανακοινώνουν τον Mike Terrana ως τον νέο drummer του συγκροτήματος στη θέση του επί 10 χρόνια drummer Alessandro Bissa.

http://rockoverdose.gr/archives/155637

4/5

  • Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο James Kottak τον φέρνουν εκτός Scorpions και αντικαταστάτης του προσλαμβάνεται ο Mikkey Dee. Τέσσερις μήνες αργότερα ανακοινώθηκε η μόνιμη πρόσληψη του Mikkey στους Γερμανούς.

http://rockoverdose.gr/archives/155676

http://rockoverdose.gr/archives/171908

http://rockoverdose.gr/archives/165893

  • Άλλο ένα άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα σε live, όταν ένας οπαδός ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που έπαιζαν οι Smashing Pumpkins και ο Billy Corgan απείλησε να του σπάσει τα μούτρα αν δεν κατέβει.

http://rockoverdose.gr/archives/155739

6/5

  • Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία μέλη αποχαιρέτησαν τους Eluveitie! Πιο συγκεκριμένα, ο drummer Merlin Sutter, η τραγουδίστρια Anna Murphy και ο κιθαρίστας Ivo Henzi.

http://rockoverdose.gr/archives/155848

12/5

  • Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού οπαδούς των Misfits, καθώς πραγματοποιείται το πολυπόθητο reunion με το κλασικό τους line-up.

http://rockoverdose.gr/archives/156449

  • Ακόμα ένα περιστατικό σε live, μόνο που αυτη τη φορά φαίνεται να έχει απόλυτο δίκιο ο Bruce Dickinson, καθώς σύμφωνα και με τις μαρτυρίες του πλήθους, ένας οπαδός προκαλούσε φασαρία και καυγάδες υπό την επήρεια ουσιών.

http://rockoverdose.gr/archives/156724

13/5

  • Σημαντική στιγμή για τα διεθνή συναυλιακά δρώμενα, καθώς ανακοινώνεται η ένωση του Ozzfest με το Knotfest, δηλαδή τα festival που οργανώνουν το ζεύγος Osbourne και οι Slipknot αντίστοιχα, με ένα line-up όνειρο για κάθε οπαδό.

http://rockoverdose.gr/archives/156508

14/5

  • Τέλος στην καρίερα τους βάζουν και οι Agalloch. Οι λόγοι ήταν καθαρά επαγγελματικοί, καθώς ο frontman John Haughm ήθελε το συγκρότημα να δραστηριοποιείται πλέον επαγγελματικά και καθημερινά, κάτι που ήταν αδύνατον για τους υπόλοιπους τρεις του σχήματος. Πλέον ο John δραστηριοποιείται με το νέο του σχήμα, τους Pillorian, ενώ νέο σχήμα δημιούργησαν και οι υπόλοιποι, τους Khôrada.

http://rockoverdose.gr/archives/156585

http://rockoverdose.gr/archives/159385

15/5

  • Οι 4Bitten ανακοινώνουν την πρόσληψη του κιθαρίστα και παραγωγού John Mcris (Ανώριμοι) ως δεύτερου κιθαρίστα.

http://rockoverdose.gr/archives/156669

18/5

  • Οι έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν για το reunion των Rage Against The Machine, αποδείχτηκαν άνθρακες ο θησαυρός, καθώς πολύ απλά ορισμένα μέλη των RATM συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα supergroup με μέλη των Public Enemy και Cypress Hill.

http://rockoverdose.gr/archives/157024

http://rockoverdose.gr/archives/157101

19/5

  • Τον τραγουδιστή Τάσο Κροκόδειλο (Spitfire, DeifieD) επιστράτευσαν οι Blind Justice για να τους βοηθήσει με τη δημιουργία του νέου τους δίσκου.

http://rockoverdose.gr/archives/157128

21/5

  • Λόγω των υποχρεώσεων του Chris Adler με τους Lamb Of God, οι Megadeth ανακοινώνουν πως ο Dirk Verbeuren θα είναι ο αντικαταστάτης του για τις περιοδείες που χρωστούσαν. Δύο μήνες αργότερα, θα ανακοινωθεί πως ο Chris Adler δεν θα επιστρέψει στους Megadeth και ο Dirk Verbeuren θα αναλάβει μόνιμα τη θέση.

http://rockoverdose.gr/archives/157198

http://rockoverdose.gr/archives/160310

http://rockoverdose.gr/archives/161047

  • Εκείνη την νύχτα, χάνει τη ζωή του επί σκηνής σε ηλικία 51 ετών από ανακοπή καρδιάς ο drummer Nick Menza. Μέλος των Megadeth της χρυσής εποχής τους, εκείνη τη νύχτα έπαιζε live με τους OHM, σχήμα που δημιούργησε με τον επίσης πρώην Megadeth, Chris Poland.

http://rockoverdose.gr/archives/157282

http://rockoverdose.gr/archives/157288

http://rockoverdose.gr/archives/157315

24/5

  • Η μεγάλη χαρά για την επανένωση των θρυλικών Dokken με το κλασικό line-up κράτησε πολύ λίγο, καθώς ακολούθησε ανακοίνωση πως επρόκειτο για reunion 6 συναυλιών, και μάλιστα χωρίς να υπάρξει άλλη ευκαιρία επανασύνδεσης.

http://rockoverdose.gr/archives/157460

http://rockoverdose.gr/archives/159799

http://rockoverdose.gr/archives/168572

25/5

  • Μούδιασμα στους απανταχού οπαδούς των Manowar ανα τον κόσμο προκάλεσε η ανακοίνωση της παγκόσμιας αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους, καθώς μετά την ολοκλήρωσή της θα πάψουν να υφίστανται σαν συγκρότημα.

http://rockoverdose.gr/archives/157482

27/5

  • Οι Rotting Flesh ανακοίνωσαν δύο νέα μέλη στο line-up τους, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη να αναλαμβάνει το μπάσο και τον Παύλο Παπαθεοδώρου τα drums.

http://rockoverdose.gr/archives/157708

31/5

  • Το έγκυρο site loudwire.com δημοσιεύει μια λίστα με τα σπουδαιότερα άλμπουμ του 21ου αιώνα μέχρι τώρα, και το "The Great Mass" των Septic Flesh καταλαμβάνει την 43η θέση ανάμεσα σε μεγαθήρια.

http://rockoverdose.gr/archives/157970

Ιούνιος

7/6

  • Νέο θύμα θρησκευτικής επίθεσης, αυτή τη φορά σε live των Tiamat στην Γεωργία, όπου μια χριστιανική οργάνωση διέκοψε το live τους με τους ιερείς να εισβάλλουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διακόψουν το live.

http://rockoverdose.gr/archives/158385

  • Μεγάλη απώλεια για τον Ελληνικό χώρο αυτή του Νίκου Τριανταφυλλίδη, σκηνοθέτη και ιδιοκτήτη του Gagarin 205, χώρος ο οποίος έχει φιλοξενήσει πάμπολλες συναυλίες, από την επάρατη νόσο, σε ηλικία 50 ετών. Ήταν γιος του Χάρρυ Κλυν.

http://rockoverdose.gr/archives/158365

10/6

  • Η αφίσα που διαφήμιζε την επικείμενη συναυλία των Iron Maiden στη Λιθουανία, απαγορεύτηκε από τους δρόμους της χώρας καθώς κρίθηκε τρομακτική για τα παιδιά.

http://rockoverdose.gr/archives/158517

16/6

  • Μια αινιγματική δήλωση έκανε ο Charlie Benante στο Eonmusic, με την οποία αφήνει υπονοούμενα πως πιθανόν να μην υπάρξει άλλος δίσκος από τους Anthrax. Μένει να δούμε αν αποδειχτεί αυτό.

http://rockoverdose.gr/archives/158964

17/6

  • Πραγματοποιείται η πρώτη συναυλία των Rainbow με το νέο line-up, στο Monsters of Rock της Γερμανίας.

http://rockoverdose.gr/archives/159113

19/6

  • Ακόμα μια απώλεια στον Ελληνικό χώρο, αυτή του Θεόδωρου Παπαντίνα σε ηλικία 64 ετών, κιθαρίστα στους Μακεδονομάχους του Νίκου Παπάζογλου και στη Εταιρία Καλλιτεχνών του Παύλου Σιδηρόπουλου.

http://rockoverdose.gr/archives/159149

23/6

  • Μετά από δικαστική διαμάχη πολλών μηνών, οι Led Zeppelin βγαίνουν δικαιωμένοι καθώς το δικαστήριο αποφασίζει πως το intro του 'Stairway to heaven' δεν ήταν τελικά κλεμμένο. Ήταν μια δίκη που τράβηξε πάνω της πολλά φώτα της δημοσιότητας επί πολλούς μήνες.

http://rockoverdose.gr/archives/159525

24/6

  • Το Υπουργείο Εσωτερικών κηρύττει παράνομες τις εισβολές της ΑΕΠΙ στις συναυλίες με σκοπό την εξακρίβωση παραβάσεων και την επιθεώρηση των χώρων, τακτική την οποία ακολουθούσε για χρόνια.

http://rockoverdose.gr/archives/160037

Για το Rock Overdose,

Σταύρος Πισσάνος

Comments