Ανταπόκριση: 1000Μods @ Fix Factory Οf Sound, Ιωάννινα (9/12/2016)

Στα πλαίσια της περιοδείας προώθησης του νέου τους δίσκου “Repeated Exposure To…”, οι 1000Mods επέστρεψαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην πόλη των Ιωαννίνων και στον φιλόξενο χώρο του Fix Factory Of Sound. Μαζί τους, ήταν να εμφανιστούν και οι 2Headed Dogs, που όμως δυστυχώς λόγω ασθένειας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνιση τους. Ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας καλή ανάρρωση στα παιδιά. Έτσι, οι 1000Mods ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου τα ηνία της βραδιάς, με κύριο τους στόχο την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υψηλής έντασης ήχους που ξεπερνούν τα 80 decibels και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην ακοή μας. Και τα κατάφεραν πολύ καλά, πλην της μόνιμης βλάβης (ευτυχώς;).

img_9256

Anyway, για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συναυλία δεν ήταν στην ατζέντα μου, καθώς δεν περίμενα καν να βρίσκομαι στα Ιωάννινα την βραδιά εκείνη. Ωστόσο, αφού τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, δεν γινόταν να το χάσω και έτσι βρεθήκαμε στο Fix λίγο μετά τις 21:00, όταν και οι πόρτες άνοιγαν. Αρκετός λαός ήταν ήδη εκεί, και λίγο πριν βγουν στη σκηνή οι 1000Mods ο χώρος είχε πλέον γεμίσει ικανοποιητικά. Γύρω στις 22:30, τα παιδιά από το Χιλιομόδι Κορινθίας έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή, υπό το θερμό καλωσόρισμα του κόσμου, και ξεκίνησαν το set τους με το “Above 179”, προσωπικό αγαπημένο από το νέο τους δίσκο. Όμως το πάρτυ ξεκίνησε για τα καλά με το “Road To Burn” που ακολούθησε, με μπάντα και κοινό να δείχνουν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους. Τεχνικά, οι 1000Μοds ήταν άρτιοι καθ’όλη τη διάρκεια του set τους, δυναμικοί και ορεξάτοι πάνω στη σκηνή από το πρώτο λεπτό, ωστόσο ο ήχος δεν βοήθησε και πολύ, καθώς τα φωνητικά σε πολλά σημεία καλύπτονταν σε μεγάλο βαθμό από τους υπόλοιπους. Βέβαια, αυτό ίσως είχε να κάνει και με το σημείο που επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε το live, αλλά, κάνοντας μια γύρα στο χώρο αργότερα, δεν παρατήρησα και μεγάλη βελτίωση, να τα λέμε και αυτά. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν πτόησε ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλο απ’ ότι φάνηκε να απολαύσει αυτή τη συναυλία. Η συνέχεια δόθηκε με παρουσίαση νέων κομματιών όπως τα “Loose”, “Electric Carve” και “On A Stone”, με τα οποία το κοινό φάνηκε να είναι αρκετά εξοικειωμένο, αλλά και με παλιότερα αγαπημένα όπως “Seven Flies” και “Claws”, όπου έγινε χαμούλης! Ψυχεδέλεια, groove-ιές και πολύ κοπάνημα. Δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο. Μένοντας στο “Vultures” τα παιδιά επέλεξαν να συμπεριλάβουν στο set τους και τα “Low” και “She”, ενώ το set έκλεισαν με τα κλασσικά “Vidage”, που όπως πάντα ξεχώρισε, “El Rollito” με αλήτικες riff-άρες και ένα επικό κλείσιμο της αυλαίας με το “Super Van Vacation” και jamming μέχρι τελικής πτώσεως.
img_9259

Σε γενικές γραμμές το set ήταν χορταστικό, η εμφάνιση των 1000Mods άκρως απολαυστική όπως πάντα και το κοινό το διασκέδασε στο έπακρο. Όλα τα στοιχεία δηλαδή που συνθέτουν μία δυνατή συναυλιακή εμπειρία κατά τη γνώμη μου, ήταν εκεί. Ακόμα και με μοναδικό μειονέκτημα αυτό του μέτριου ήχου, η μπάντα κατάφερε να μας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε το super van τους να ξαναβρεθεί στην πόλη των Ιωαννίνων σύντομα.

Για το RockOverdose,
Σοφία Ντούσκα

Comments