Ανταπόκριση: 1000mods | Sober On Tuxedos | Live στο Μανδραγόρα, Τρίκαλα, 26.12.2016

Η περίοδος των εορτών είναι συνυφασμένη στην πλειοψηφία των ανθρώπων με ένα ευρύ φάσμα απολαυστικών δραστηριοτήτων. Άδεια από τη δουλειά και ξεκούραση-διασκέδαση, ταξίδια και ψώνια (για όσους έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα), βόλτες ημερήσιες και βραδινές και πολλά άλλα… Για τους φίλους της μουσικής, όμως, το κερασάκι στην τούρτα είναι πάντα ένα καλό live. Και το live της Δευτέρας ήταν μία εξαίσια ευκαιρία να αποχαιρετιστεί ο χρόνος που μας πέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Το πλήθος του κόσμου που αντίκρισα μαζεμένο έξω από την πόρτα του Μανδραγόρα με προϊδέασε κάπως για αυτό που θα συνέβαινε, χωρίς να μπορώ να πω ότι το περίμενα. Περίπου 350 άνθρωποι πλημμύρισαν το χώρο του Μανδραγόρα και δημιούργησαν το αδιαχώρητο. Πριν δύο χρόνια στην αντίστοιχη περιοδεία του “Vultures” ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τα 80 άτομα - βέβαια ήταν 13/12, λίγο πριν τις γιορτές και ο κόσμος δεν είχε συρρεύσει στα Τρίκαλα ακόμα. Όπως και να έχει, είναι ενδεικτικό του πόσο νερό κύλισε στο αυλάκι της μπάντας από τότε. Το “Vultures” έκανε τον επιτυχημένο κύκλο του, το “Repeated Exposure To” συνεχίζει διθυραμβικά και η φήμη της μπάντας έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας. Κάπου εδώ η εισαγωγή τελειώνει και περνάμε στα της βραδιάς…

 

Λίγο μετά τις 10 στη σκηνή βγήκαν οι Sober On Tuxedos, μία μπάντα στην οποία σημείο αναφοράς είναι ο frontman τους Στέλιος Μαγαλιός, τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς, κι εγώ μαζί, γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του σε δημοφιλές talent show. Οι Sober On Tuxedos, όμως, είναι κάτι πολύ περισσότερο από την μπάντα μίας γνωστής φυσιογνωμίας… Είναι μία πολύ heavy μπάντα, με συνθέσεις δυναμίτες, με φοβερή ενέργεια στη σκηνή, με μουσικούς που «μιλάνε» στα όργανα (ειδικά ο Χρήστος στην κιθάρα σπέρνει!) και με έναν τραγουδιστή που το γρέζι των φωνητικών του είναι ασύγκριτο και η σκηνική του παρουσία οργασμική. Παίζοντας συνθέσεις από το ντεμπούτο τους “Welcome to the Liquor Store”, αλλά και διασκευές σε μπάντες που διαμόρφωσαν τον ήχο τους λίγο-πολύ (Monster Truck, Planet Of Zeus, Kyuss, Clutch, Motorhead, V.I.C.) έφεραν τον πανικό στις πρώτες σειρές και ενθουσίασαν. Δείχνουν ότι θα είναι ένας από τους μεγάλους «παίκτες» της σκηνής στο μέλλον! Μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε live!

 

Setlist: Hey You, Righteous Smoke (Monster Truck), Outcome, Vanity Suit (Planet Of Zeus), Swagger, Gardenia (Kyuss), Electric Worry (Clutch), Lucy, Ace Of Spades (Motorhead), Tomorrow, Karakolia (V.I.C.)

 

  

  

 

Ένα από τα όμορφα της βραδιάς είναι το γεγονός ότι στο κοινό μπορούσες να διαπιστώσεις ότι συνυπήρχαν πολλές και διάφορες ηλικίες και άνθρωποι με πολύ διαφορετικό γούστο στη μουσική. Αυτό σπάνια συμβαίνει και είναι ενδεικτικό του φάσματος της αποδοχής που απολαμβάνουν οι 1000Mods.  Με εμφανή τα σημάδια της ικανοποίησης για τους καρπούς που έχει αποφέρει η δουλειά τους και της εμπειρίας που έχει συσσωρευτεί από το «όργωμα» των σκηνών οι 1000mods μας χάρισαν ένα γεμάτο σετ για πάνω από 1 ½ ώρα. Δε θα έλεγα ότι επικεντρώθηκαν στο νέο τους δίσκο, αλλά μοίρασαν το χρόνο τους και στα τρία full-length τους. Η εμφάνισή τους συνοδεύτηκε από πολύ χυμένο ιδρώτα από τη νεολαία που παρέμεινε κολλημένη σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή.   Μάλιστα, με απόφαση της στιγμής, η μπάντα μπήκε και για -μη προγραμματισμένο- encore, επιβραβεύοντας το κοινό για την αθρόα προσέλευση του και τη ζωηρή συμμετοχή του όλη τη βραδιά.

 

Setlist: Above 179, Road to Burn, Claws, Loose, Low, Electric Carve, Desert Side of Your Mind, She, On A Stone, Seven Files, Vidage, El Rollito, SuperVan Vacation Encore: Track Me

 

  

  

 

Ο σταθερά καλός ήχος καθ΄ όλη  τη διάρκεια του live ήταν σίγουρα το κλειδί για να χαρακτηριστεί η βραδιά επιτυχημένη. Βέβαια, το sold-out φανέρωσε τις αδυναμίες του χώρου, καθώς όσοι καθόντουσαν στο πίσω μέρος του μαγαζιού δεν έβλεπαν σχεδόν τίποτα. 50 πόντους πιο ψηλή να ήταν η σκηνή θα υπήρχε μεγάλη διαφορά. Εν κατακλείδι, το τέλος της συναυλιακής σεζόν στην πόλη μας δόθηκε με έναν όμορφο τρόπο, σε μία χρονιά που έγιναν αρκετές και καλές διοργανώσεις. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και πολλή και καλή μουσική!!!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

Comments