Ανταπόκριση: Memorain- Daffodil- Darkkon- Wandering Vinyls @ Μανδραγόρας, Τρίκαλα (7/1/2017)

Κακά τα ψέματα, το Σάββατο που μας πέρασε οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες για να παρακολουθήσει κανείς live. Βασικά, οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για να βγεις καν από το σπίτι. Βλέπετε, το θερμόμετρο έγραφε -7 στις οχτώ και μισή το βράδυ. Όσο, λοιπόν, κι αν οι ερινύες με καλούσαν να χωθώ κάτω από τα σκεπάσματα, επικράτησε το ένστικτο της αγάπης για τη μουσική. Και όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε αρκετό άλλο κόσμο που παραβρέθηκε στο live. Οι 5 μπάντες της βραδιάς έγιναν αναγκαστικά 4, καθώς οι Γιαννιώτες Behind The Smokescreen δεν κατάφεραν να νικήσουν την «Κατάρα» της διαδρομής προς τα Τρίκαλα. Έτσι είναι η ζωή, όμως, τα λέμε άλλη φορά παίδες! Αν και έγινε κατά τι φτωχότερη με την απώλεια αυτή, ακόμη κι έτσι η βραδιά ήταν μουσικά πολυσυλλεκτική περιέχοντας μπάντες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους…

 

 

 

Ξεκίνημα με μία μπάντα από το χώρο της garage/hard rock μουσικής, τους τρικαλινούς Wandering Vinyls. Νεοσύστατη μπάντα, μία προσθήκη που χρειαζόταν στην πόλη μας, καθώς δεν έχει αρκετούς (έως καθόλου) εκπροσώπους στο είδος. Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε στην εμφάνιση της μπάντας ο τραυματισμός στο χέρι του ντράμερ τους, ο οποίος εμφανώς έπαιζε με σφιγμένα δόντια, μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Τα όμορφα ρεφρέν και τα ωραία σόλο στην κιθάρα είναι τα σημεία τους που ξεχώρισα. Τσεκάρετε τους αν σας αρέσει το είδος!

 

Setlist: Cat Eyes, Come To Me, Wandering Thoughts, The Spot, Devil Sleeps Inside, Vagrancy.

 

       

 

Συνέχεια με τους Darkkon, μία gothic rock μπάντα από την Αθήνα. Μας παρουσίασαν τραγούδια από το ντεμπούτο τους άλμπουμ “After The Bite”, αλλά και διασκευές από γνωστές μπάντες. Ο καλός τους ήχος, η θεατρικότητα στη σκηνική παρουσία του τραγουδιστή K.Darkkon που συνδυάστηκε με την καλή φωνητική του απόδοση έδωσαν θετικότατο πρόσημο στην εμφάνισή τους. Η πολύ ανεβασμένη τους διάθεση μεταλαμπαδεύτηκε και στο κοινό που έδειξε να περνά καλά με το uptempo gothic/hard setlist της μπάντας.

 

Setlist: Here Comes The Rain, Full Moon, Feel Berlin (69 Eyes), Vampires (Radiorama), This Corrosion (Sisters Of Mercy), Lost Boys (69 Eyes), Doctor, Fire Woman (The Cult)

 

       

 

Οι Daffodil, που ήταν και οι «οικοδεσπότες» της εκδήλωσης ήταν η μόνη μπάντα από τις τέσσερεις που έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν ζωντανά. Κάποια μικροπροβλήματα στον ήχο διορθώθηκαν γρήγορα, η μπάντα δείχνει να έχει αποκτήσει άνεση στη σκηνή μετά από τόσες εμφανίσεις και ο κόσμος, που έχει μάθει πλέον καλά τα κομμάτια τους, συμμετείχε πιο έντονα από ποτέ. Έπαιξαν όλα τα τραγούδια από το Εp “A Hope For Things That Never Come”, το καινούριο τους κομμάτι “At The Darkest Sides Of Danube” και τις δύο «γνωστές» τους διασκευές. Σε λίγο καιρό πιστεύω ότι θα έχουν το υλικό για να στηρίζουν φουλ σετ μόνο με δικά τους κομμάτια, έχουν πολλή διάθεση για να δουλέψουν και να ξεχωρίσουν και νομίζω ότι ήδη έχουν αρχίσει να το καταφέρνουν.

 

Setlist: End of Days, In Fear, Heart of the Deceiver, Say Just Words (Paradise Lost), At the Darkest Sides of Danube, Love Infernal (Poisonblack), Down the Corridor.

 

       

 

Ώρα για στροφή 90 μοιρών στη σκηνή του Μανδραγόρα, με κάτι πολύ πιο extreme από τα προηγούμενα. Σίγουρα λέξεις όπως εργατικότητα, συνέπεια και επιμονή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την πορεία των Memorain στην ελληνική σκηνή. Αν και η μπάντα έχει αλλάξει πολλές φορές σύνθεση και δεν μπορώ να γνωρίζω πολλά για τις προηγούμενες, ομολογώ ότι η τωρινή είναι δυναμίτης. Ασταμάτητες δόσεις thrash με δύναμη και ενθουσιασμό σε υπέρμετρο βαθμό! Οι νεαρότεροι της μπάντας κοπανιούνταν ασταμάτητα, ο τραγουδιστής τους Βαγγέλης Κολιός αποτύπωσε γλαφυρά την εμπειρία όλων των συμμετοχών του σε τόσες μπάντες και έβγαλε τρελή ενέργεια, ενώ η ψυχή της μπάντας, Ηλίας Παπαδάκης έδειχνε πιο «ψύχραιμος». Μοναδική μου ένσταση ήταν η υπερβολική ένταση στα τύμπανα που κάλυπτε αρκετά τις κιθάρες. Στο τέλος έπεσαν και δύο διασκευές που ξεσήκωσαν τελείως τον κόσμο, ενώ στο “Paranoid” ανέβηκαν και οι υπόλοιποι τραγουδιστές της βραδιάς στη σκηνή να βοηθήσουν – πλην του Βασίλη των Daffodil (κίτρινη κάρτα!!). Εις το επανιδείν!

 

Setlist: Demon’s Hunt, Guardian Knight, False Positive, Nations On Fire, Course Correction, Until You Die, Trust and Blood, The End of Hope, Bad Wolf, Anarchy In the UK (Sex Pistols), Paranoid (Black Sabbath).

 

       

       

 

Καλό ποδαρικό κάναμε για το 2017 και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε πολλά και καλά πράγματα και φέτος. Μην είμαστε και αχάριστοι, όσα metal live είδαμε τα τελευταία τρία χρόνια δεν τα έχουμε δει τα προηγούμενα 30! Γι’ αυτό μέχρι την επόμενη φορά …Support your local scene!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

Comments