Ανταπόκριση: PLANET OF ZEUS – Big Nose Attack @ Gagarin 205, Αθήνα (17/12/2016)

 Συναυλίες αμέτρητες για τους Planet Of Zeus σε κάθε γωνιά της Ελλάδος μα και της Ευρώπης. Σε χώρους κάθε λογής, από το An μέχρι το Academy. Ισοπεδωτικές εμφανίσεις, όπως εκείνη στην Ιερά Οδό όπου γράφτηκε ιστορία προσελκύοντας παραπάνω από 2500 κόσμο δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης. Ένα κοινό παθιασμένο και διψασμένο για καλή μουσική, που τους ακολουθεί πιστά. Για το γράφοντα ήταν η πρώτη φορά να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες ροκάδες και το υλικό τους. Και τι υλικό! Από το άγριο “Eleven The Hard Way” του 2008 μέχρι το εκπληκτικό “Loyal To The Pack” του περασμένου Μάη. Για τις ενδιάμεσες κυκλοφορίες δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Τόσο το “Macho Libre” του 2011 και ακόμα περισσότερο το προπέρσινο “Vigilante” έκαναν τους Planet Of Zeus αυτό που είναι σήμερα.

Καλεσμένοι στο να προλογίσουν τον Πλανήτη Δία ήταν τα δύο αδέρφια που αποτελούν τους The Big Nose Attack. Οι captain Boogieman  και Little Tonnie από το Μπραχάμι, που κάποτε αποτελούσαν το βασικό πυρήνα της τριμελούς μπάντας Down & Out, έχουν εμπειρία από το σανίδι καθώς έχουν ανοίξει για τους Gary Moore, ΖΖ TOP, Johnny Winter και Beasts Of Bourbon με την πρώην μπάντα τους κατά το παρελθόν. Ενεργοί δισκογραφικά από το 2011 και το ομώνυμο ντεμπούτο τους, μέχρι και το περσινό “Sixty-Nine”, παρουσίασαν το rock τους σε συνδυασμό με τα πιο διαστρεβλωμένα εναλλακτικά fuzzαριστά blues του Αμερικάνικου Νότου.

Στις 9.15 πάτησαν σανίδι και για 45’ προετοίμασαν το έδαφος με το βαρύ και πολύ γκρουβάτο ήχο τους. Ωραία στημένοι και καλοί παίκτες, σε κόκκινο και μπλε φόντο από χρώματα και φώτα, γνώρισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που είχε ήδη γεμίσει το χώρο, από μπροστά μέχρι και το merch. Μπορεί να μην ξεσήκωσαν κόσμο και κοσμάκη, σίγουρα όμως όλοι πέρασαν καλά. Μισή ώρα διάλειμμα και υπό τους ήχους των Kvelertak, Mastodon και άλλων η σκηνή είναι έτοιμη.

 

poz

 

Μετά από 60 συναυλίες εις τας Ευρώπας, οι PLANET OF ZEUS επέστρεψαν σπίτι τους για το ένδοξο φινάλε της περιοδείας τους. Ώρα Gagarin 10.30 και μετά από το προηχογραφημένο intro του “Unicorn Without A Horn” η τετράδα ορμά στη σκηνή παίζοντας το “Loyal To The Pack” από τον ομώνυμο δίσκο τους. Ένα δίσκο που ο κόσμος τον έχει ΛΑΤΡΕΨΕΙ, ξέρει τα κομμάτια και τους στίχους σαν να είναι από χρόνια κλασσικά. Ο ήχος σκίζει και η θέα από τον εξώστη είναι η καλύτερη δυνατή. Τα όργανα βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία, ο κόσμος χοροπηδά και έρχεται το “Devil Calls My Name”. Ο κόσμος το έχει πάρει πατριωτικά να αποδείξει ότι αυτό είναι το καλύτερο live της περιοδείας. Στο άκουσμα του “Macho Libre” σχηματίζονται τα πρώτα moshpits που διαρκούν και στο “Sky High Heels”. Ο Μπάμπης το χαίρεται με την ψυχή του, είναι πολύ εκδηλωτικός, επικοινωνιακός και σκέτο τρελοκομείο με τις γκριμάτσες του. Η βάση του setlist ήταν το φετινό πόνημα των Planet Of Zeus, “Loyal To The Pack”, με πινελιές και από τα άλλα τρία άλμπουμ τους.

Το αγαπημένο του γράφοντος “The Great Dandolos” βρίσκεται άριστα τοποθετημένο στη μέση και προκαλεί παροξυσμό, συνοδευόμενο και με ιπτάμενα τραπουλόχαρτα. Ήταν το κομμάτι που το συγκρότημα αφιέρωνε στους Έλληνες οπαδούς του στο εξωτερικό. Ειδική αφιέρωση για τα κορίτσια όμως ήταν το “A Girl Named Greed” από το “Vigilante”, το οποίο τιμήθηκε επίσης με το ομώνυμο και το “No Tomorrow”. To απόλυτο τραγούδι όμως, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ακούει στο όνομα “Leftovers”.

Ώρα για encore με “Retreat” και στο τέλος…πόρωση με “Vigilante” και “Vanity Suit”. Ο Μπάμπης, ο Γιάννης, ο Σεραφείμ και ο Στέλιος απέδειξαν ότι δικαίως ανήκουν στην ελίτ της σκηνής που εκπροσωπούν παγκοσμίως. Είναι τέλεια προβαρισμένοι, έμπειροι και στημένοι σαν σε χορογραφία στη σκηνή. Μετά από 100’ περίπου και 16 κομμάτια μας καληνύχτησαν μέσα σε σεισμό από χειροκροτήματα και το “Athens” σαν outro να παίζει από τα ηχεία.

Setlist:

 

  1. Loyal to the Pack
  2. Devil Calls My Name
  3. Macho Libre
  4. Sky High Heels
  5. Something's Wrong
  6. Them Night
  7. Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
  8. The Great Dandolos
  9. A Girl Named Greed
  10. Little Deceiver
  11. No Tomorrow
  12. Leftovers
  13. The Beast Within

Encore:

  1. Retreat
  2. Vigilante
  3. Vanity Suit

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφία: Σοφιάνα Ψιάχου

 

Comments