Ανταπόκριση: POSSESSED – Nuclear Terror @ Eightball, Θεσσαλονίκη (21/12/2016)

Την ανακοίνωση της εμφάνισης των Possessed για πρώτη φορά στην χώρα μας, της ιστορικής αυτής μπάντας που έδωσε τον όρο σε ένα ολόκληρο μουσικό είδος, το λες και το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσες να πάρεις σαν οπαδός του ακραίου ήχου. Πραγματικά, δε μπορώ να φανταστώ τη συγκίνηση που μπορεί να νιώσανε οι πραγματικά παλιές καραβάνες του metal."A dream come true", το λιγότερο. Γεμάτο Eightball, η μία μπύρα να διαδέχεται την άλλη, οι απαραίτητες κουβέντες μεταξύ γνωστών-αγνώστων και όλα τα συναφή, μιας και κάθε συναυλία αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για κοινωνικοποίηση.

 

 

Μοναδικό support σχήμα οι Αθηναίοι, Nuclear Terror. Με μία μόλις κυκλοφορία, το ΕP του 2014 "Contaminated Salvation", παρουσίασαν το καλοπαιγμένο και συμπαγές thrash τους. Επιρροές διέκρινα ανά σημεία από διάφορες μπάντες του χώρου, λίγο Megadeth, λίγο Annihilator, λίγο Heathen, λίγο Exodus. Λίγη σημασία έχει βέβαια, thrash είναι αυτό, όχι πυρηνική φυσική, δεν χρειάζεται και πολύ για να κάνεις το κεφάλι μου να κουνιέται έντονα. Και οι Nuclear Terror το κατάφεραν με ευκολία, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας τους. Μεταξύ άλλων, ακούσαμε και μια διασκευή στο "Ghosts of War" (των Slayer φυσικά, τι πάει να πει "ποιων" ; ) και 2 νέα κομμάτια από την δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

 

 

Για τους Possessed γενικά ακούστηκαν διάφορα. Ότι δεν έχει μείνει κάποιο ιδρυτικό μέλος, πέρα από τον Jeff Beccera, ότι το εισιτήριο θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο δεδομένου ότι ουσιαστικά εδώ και 30 χρόνια δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι, κλπ. Εν μέρει θα μπορούσα να πω ότι συμφωνώ με αυτές τις απόψεις, όμως το γεμάτο Eightball ήταν η απόδειξη ότι η αγάπη για την μπάντα και η νοσταλγία, επικράτησαν. Απόδοση σε υψηλά επίπεδα, και ο Jeff Beccera συγκινητικός, παράδειγμα ισχυρής θέλησης και καύλας για τη μουσική, έδειξε ότι ένα αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από τις ανά τον κόσμο σκηνές. Για το setlist δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθεί κάτι. Σχεδόν ο,τι κομμάτι τους συνόδευσε τα πρώτα σου δειλά βήματα στον ακραίο ήχο, ήταν παρόν. Αρχή με "Pentagram" και μετά χάος. "Beyond The Gates", "Swing Of The Axe", "Satan's Curse", "Storm In My Mind", "Death Metal"-"Evil Warriors"-"Seven Churches" η τριάδα που έκλεισε αυτή τη βιωματική συναυλία, όλα ήταν εκεί όπως έπρεπε. Στα stagediving να χάνεται το μέτρημα και σίγουρα και οι ίδιοι οι Possessed καταευχαριστήθηκαν με αυτό που γινόταν από κάτω, το έβλεπες στα πρόσωπά τους και στα "ευχαριστώ" που μας έλεγαν. Mετά από αυτό, λοιπόν, βρισκόμαστε εν αναμονή του νέου τους δίσκου, που σηματοδοτεί μια μεγάλη επιστροφή.

 

 

Possessed Setlist:
1) Pentagram
2) The Eyes of Horror
3) Beyond The Gates
4) Tribulation
5) Swing of The Axe
6) Intro + The Heretic
7) Satan’s Curse
8) My Belief
9) Storm In My Mind
10) Abandoned
11) Exorcist
12) Fallen Angel
13) Death Metal
14) Evil Warriors
15) Seven Churches

 

 

Για το Rock Overdose,

Κώστας Ιωαννίδης

Comments