Βαγγέλης Κεραμιδάς (CLAIRVOYANT) στο Rock Overdose:“Υποστηρίξτε τo Heavy Metal”

Στο λυκόφως του 2015 η ιστορική Ελληνική heavy/power μπάντα Clairvoyant κυκλοφόρησε τον τρίτο δίσκο της με τίτλο “The Last Marks Of Prophecy”. Με αφορμή αυτή τους τη κυκλοφορία, το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη χαρά να βρεθούν από κοντά με τον ιδρυτή και ιθύνοντα νου των Clairvoyant Βαγγέλη Κεραμιδά, ο οποίος είπε πολλά και διάφορα για αυτόν αλλά και για τη μπάντα του, η όποια έχει ενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα για πάνω από 20 χρόνια.
Βρεθήκαμε λοιπόν στο προσωπικό του studio, και μετά από δυο τρεις μπύρες Weiss, αρχίσαμε τη συνομιλία.

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Βαγγέλη. Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία (και τις μπύρες). Πως είσαι;

 

Β.Κεραμιδάς: Γειά σας και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 

 

Rock Overdose: Βαγγέλη πες μας δυο λόγια για εσένα. Πότε και που γεννήθηκες;

 

Β.Κεραμιδάς: Είμαι ο Βαγγέλης Κεραμιδάς Mainman των Clairvoyant. Γεννήθηκα στην Χαλκίδα και ασχολούμαι με την μουσική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

 

 

Rock Overdose: Πότε ανακάλυψες την κιθάρα σαν όργανο και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς σοβαρά με αυτήν;

 

Β.Κεραμιδάς: Σε ηλικία 13 χρονών μου χάρισαν στα γενέθλια μου την πρώτη μου κιθάρα και από τότε δεν υπάρχει μέρα που δεν παίζω.

Vaggelis συνεντευξη μεσα κειμενο

 

Rock Overdose: Ποιους κιθαρίστες έχεις σαν πρότυπα και κατά πόσο αυτοί επηρέασαν το παίξιμο σου στη κιθάρα;

 

Β.Κεραμιδάς: Πρώτα μου ακούσματα ήταν Scorpions, Deep Purple, Rainbow και αργότερα Riot, Malmsteen, Satriani, Paul Gilbert, Macalpine και όλη η neoclassical shred σχολή.

 

 

Rock Overdose: Πως πηγαίνουν τα πράγματα για τους Clairvoyant τώρα στην αρχή του 2016;

 

Β.Κεραμιδάς: Το 2016 μας βρίσκει στην προώθηση του νέου μας album “The Last Marks Of Prophecy” το οποίο εκτός από ψηφιακή μορφή, κυκλοφορεί και σε cd με 2 bonus track. Κυκλοφορεί το 1ο μας video clip ‘Celestial Dream’ εδώ και λίγους μήνες, και μόλις κυκλοφόρησε και το 2ο ‘Theater Of Life’. Επίσης προσπαθούμε να οργανώσουμε τις live εμφανίσεις για το 2016.

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη των Clairvoyant;

 

Β.Κεραμιδάς: Τα μέλη των Clairvoyant όπως είναι σήμερα είναι: Βαγγέλης Κεραμιδάς- κιθάρα Χρήστος Καλαβρής- μπάσο - riff κιθάρα Iliour Griften – φωνητικά Δημήτρης Στασινός – κιθάρα Μάριος Γεωργουσόπουλος- κιθάρα Φοίβος Ανδριόπουλος – τύμπανα

Clairvoyant συνεντευξη

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την ιστορία των Clairvoyant; Πως γνωριστήκατε όλοι μαζί;

 

Β.Κεραμιδάς: Οι Clairvoyant ξεκίνησαν σαν ιδέα από εμένα και τον αδερφό μου Γιώργο Κεραμιδά το 1988. Από το 1989 μετά από πολύ ψάξιμο ,συστάθηκε το συγκρότημα. Τα περισσότερα μέλη που έχουν περάσει από τους Clairvoyant βρέθηκαν μέσα από στενό φιλικό περιβάλλον.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας σαν μπάντα;

 

Β.Κεραμιδάς: . Οι επιρροές μας είναι Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Power Metal, από DIO, Malmsteen, Warlord, Stryper έως Hellstar.

 

 

Rock Overdose: Η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος “Fighter’s Soul” πίσω στο 2000. Τι θυμάσαι από εκείνες τις μέρες;

 

Β.Κεραμιδάς: Μετά από το 1ο μας demo “The Sign” 1996 και “Promo” 1998, ακολούθησε η ηχογράφηση του 1ου μας album “Fighter’s Soul”. Ήμασταν όλοι μια ομάδα και θέλαμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και μας ενθουσίασε η όλη διαδικασία. Έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές. Μετά τη κυκλοφορία του album ακολούθησε μια σειρά συναυλιών με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως Power Crue, Marauder, Phantom Lord, Innerwish καθώς και ως support σε Jag Panzer, Praying Mantis, Arch, Leatherwoolf κλπ.

 

 

Rock Overdose: Τι ακολούθησε μετά από όλα αυτά;

 

Β.Κεραμιδάς: Η επόμενη κυκλοφορία μας , το 2009 το “Time’s Crime” ήταν η εξέλιξη από το “Figther’s Soul” , με νέο line up και κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το ROCK HARD σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησαν live εμφανίσεις και Supports όπως Angelwich, Scorpions, Heir Apparent.

 

 

Rock Overdose: Μετά από τον δεύτερο επιτυχημένο δίσκο με τίτλο “Time’s Crime” το 2009, περιμέναμε 6 χρόνια για τη καινούργια σας κυκλοφορία με τίτλο “The Last Marks of Prophecy”, δίσκος που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για αυτόν;

 

Β.Κεραμιδάς: Από το 2011 ξεκίνησα να συνθέτω το υλικό για το νέο μας album “The Last Marks Of Prophecy”. Αφού πρώτα δημιούργησα το βασικό σκελετό του album ξεκινήσαμε με νέο line up τις ηχογραφήσεις .Όλα αυτά τελείωσαν το 2013 και από εκεί και πέρα πήρε χρόνο η τελική μίξη, η εύρεση εταιρείας και η δημιουργία 2 video clips.

 

Rock Overdose: Ο νέος σας Ιταλός τραγουδιστής Iliour Grften είναι πραγματικά πολύ καλός. Πως και αποφάσισες να εντάξεις στο συγκρότημα έναν τραγουδιστή που ζει σε άλλη χώρα;

 

Β.Κεραμιδάς: Πράγματι είναι πολύ καλός και αυτός είναι και ο λόγος που τον επέλεξα. Η πρώτη μας επαφή ήρθε μέσω internet , αλλά επειδή και ο ίδιος θέλει να συμμετέχει ενεργά στο συγκρότημα έρχεται πολλές φορές στην Ελλάδα, για τις ανάγκες του συγκροτήματος και για lives.

 

 

Rock Overdose: Σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου έχει φιλική συμμετοχή ένα από τα τεράστια ονόματα τραγουδιστών παγκοσμίως, ο Goran Edman πρώην τραγουδιστής του Yngwie Malmsteen, και σε ένα άλλο φιλική συμμετοχή ο maestro Theodore Ziras (Θοδωρής Ζήρας). Μπορείς να μας πεις κάποιες λεπτομέρειες για αυτές τις συνεργασίες;

 

Β.Κεραμιδάς: Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα, η συμμετοχή δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως ο Goran Edman και ο Θοδωρής Ζήρας. Τους θαυμάζω για τις δουλειές τους και το αποτέλεσμα που μου έδωσαν, ξεπερνάει τις προσδοκίες μου.

Clairvoyant theater oval photo

 

Rock Overdose: Από πού αντλείτε τη θεματολογία των στίχων σας και ποιος είναι ο βασικός συνθέτης των τραγουδιών σας;

 

Β.Κεραμιδάς: . Η θεματολογία των στίχων, στο μεγαλύτερο ποσοστό, έρχεται από την καθημερινότητα και την πραγματικότητα. Μια σκέψη, μια εικόνα, μου έδινε το ερέθισμα για να γράψω και να συνθέσω. Είμαι ο βασικός συνθέτης των τραγουδιών, αλλά κάθε ιδέα- πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

 

 

Rock Overdose: Εάν σου ζητούσα να μας πεις κάποιες χαρακτηριστικές, κάποιες μεγάλες στιγμές στην ιστορία της μπάντας, ποιες θα ήταν αυτές;

 

Β.Κεραμιδάς: Όλες οι live εμφανίσεις μας, μας έχουν δώσει μεγάλες στιγμές. Αν ήταν να διαλέξω 2 θα ήταν όταν έπαιξα με τον Paul Gilbert το 1997 και ως support στους Scorpions το 2009.

Pavlos Vaggelis φωτο συνεντευξη

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική metal σκηνή; Έχει μέλλον;

 

Β.Κεραμιδάς: . Η ελληνική σκηνή έχει παρελθόν, παρών, γιατί να μην έχει και μέλλον. Υπάρχουν αξιόλογα συγκροτήματα, με υψηλές προδιαγραφές και επίπεδο. Στα 25 χρόνια περίπου, που δίνω το παρών και παρακολουθώ την εξέλιξη της ελληνικής σκηνής, βλέπω ότι τώρα έχουμε και εμείς τα μέσα και την τεχνολογία να “εξάγουμε” HEAVY METAL. Αυτό το βλέπουμε και από την αναγνώριση που έχουν πολλά ελληνικά συγκροτήματα στο εξωτερικό και από περιοδείες σε διάφορες ηπείρους.

 

 

Rock Overdose: Μια τελευταία ερώτηση. Αρκετοί φίλοι της κιθάρας θα ήθελαν να μάθουν με τι όργανα παίζεις στο studio αλλά και στα live όπου εμφανίζεσαι.

 

Β.Κεραμιδάς: Με Gibson Flying V τις ρυθμικές κιθάρες κυρίως, τα solos με Epiphone Gibson EM4 ή Ibanez SA Custom. Και από ενισχυτές τον Johnson Millennium 2000, Vox Velvetronic και Marshall Velvestate 2000 των 200 Watt.

 

 

Rock Overdose: Ένα μήνυμα για τους οπαδούς σας (και όχι μόνο για αυτούς) εκεί έξω;

 

Β.Κεραμιδάς: Θα κλείσω με το moto που έχω γράψει και στο νέο μου cd “SUPPORT HEAVY METAL AND HEAVY METAL BANDS”

 

 

Rock Overdose: Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Εύχομαι για εσένα και τους Clairvoyant το καλύτερο.

 

Β.Κεραμιδάς: Σας ευχαριστώ πολύ για τον χώρο και τον χρόνο που μου διαθέσατε .

 

Comments