Οι καλύτεροι metal κιθαρίστες & τα κιθαριστικά δίδυμα σύμφωνα με τους αναγνώστες του Rock Overdose!

Έπειτα από τις ψήφους που δεχτήκαμε στο Rock Overdose για την ανάδειξη του καλύτερου κιθαρίστα ή κιθαριστικού ντουέτου, ήρθε η ώρα να δούμε τα αποτελέσματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εσάς.

Οι αρχικές θέσεις καταλήφθηκαν από γνωστά ονόματα, το οποίο δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, μιας και είναι αυτοί που λίγο ή πολύ διαμόρφωσαν την ροκ και μέταλ μουσική. Αυτό που ίσως φανεί παράδοξο είναι πως κάποιοι ενώ έχουν περισσότερους θετικούς ψήφους βρίσκονται χαμηλότερα. Τα αποτελέσματα είναι συμψηφισμός τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών ψήφων για κάθε έναν κιθαρίστα ή ντουέτο.

Για να δούμε τα αποτελέσματα.

Στην πρώτη θέση είναι ο Tony Iommi με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Randy Rhoads, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Ο Ritchie Blackmore είναι αμέσως μετά τον Rhoads, το οποίο εξηγείται από την μικρή διαφορά στους αρνητικούς ψήφους, μιας και ο Blackmore έχει τρεις περισσότερες θετικές αλλά εφτά περισσότερες αρνητικές. Τέταρτος είναι ο Jimi Hendrix, και πάλι λόγω του συμψηφισμού, μιας και μόνο οι θετικές θα τον έβγαζαν στην δεύτερη θέση. Πέμπτοι είναι το κιθαριστικό ντουέτο των Iron Maiden, Adrian Smith & Dave Murray.

ki8aristes 11

Οι Angus και Malcolm Young των AC/DC είναι έκτοι και αμέσως μετά ο Jimmy Page των Led Zeppelin. Ακολουθούν οι Glen Tipton και K.K. Downing των Judas Priest και ένατος ο Chuck Schuldiner. Ο Eddie Van Halen δέκατος.

ki8aristes 2

Την επόμενη πεντάδα έχουν οι Gary Moore, Dimebag Darrel, Slash, David Gilmour και Steve Vai. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Slash έχει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους.

ki8aristes 13

Την εικοσάδα κλείνουν οι Zakk Wylde, Dave Mustaine, το ντουέτο των Metallica, Kirk Hammet & James Hetfield, ο Yngwie Malmsteen και εικοστός ο δικός μας, Gus G.

ki8aristes 14

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους υπόλοιπους 1ο κιθαρίστες ή κιθαριστικα ντουέτα που συμπληρώνουν τις 30 πρώτες θέσεις του δημοψηφίσματος του περιοδικού μας:

ki8aristes 15ki8aristes 16

Comments