Οι Sorrowful Winds στο Rock Overdose εν όψει Wreck Athens Festival 2016!

Εν όψει του Wreck Athens Festival 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Απριλίου στο Κύτταρο στην Αθήνα, το RockOverdose ξεκινά με τυχαία σειρά – συνεντεύξεις και με τις 12 μπάντες που θα εμφανιστούν σε αυτό!

Με αρκετό χιούμορ αλλά και σοβαρότητα δείτε τι μας απάντησς σε κοινές ερωτήσεις που έγιναν σε όλους. Μαζί μας σήμερα οι Sorrowful Winds και ο Τάσος Ιωσηφίδης aka « T. Ios » – bass guitar!

Enjoy!

Rockoverdose: Πες μας λιγα λόγια για το γκρουπ ποτε ιδρυθηκε και τι κανει σημερα;

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds): Οι Sorrowful Winds ιδρύθηκαν και υπηρετούν το Heavy Metal από το 1991 με τρείς επίσημες κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους & μερικές ανεπίσημες! Σήμερα προωθούμε ακόμη τον τελευταίο μας δίσκο “Non-Aligned” (2015), πραγματοποιώντας όσες περισσότερες live εμφανίσεις είναι δυνατόν (όπως η επερχόμενη στo Wreck Athens fest 24/4 Day 2) & παραλληλα γράφουμε νέο υλικό για τον επόμενο δίσκο μας! Θεωρούμε ότι παρουσιάζουμε το κλασσικό Heavy Metal με όσο το δυνατόν πιο μοντέρνα υφή μπορούμε, εξ’ ού και το slogan μας είναι “Can Classic Metal Be Modern?” 

Rockoverdose: Ποια ειναι η συνθεση των Sorrowful Winds σημερα;

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Πλέον και μετά από ...πολλές -για να το θέσουμε έτσι κομψά- αλλαγές, η συνθεση των Sorrowful Winds είναι επιτέλους σταθερή εδώ και αρκετό καιρό: Mike I. (Vocals), Thanasis Hatziagapis (Guitars), Sakis Theodoropoulos (Guitars), T. Ios (Bass), Theodore Christodoulou (Drums). Ειδικά όμως για αυτό το φεστιβάλ στα drums θα μας βοηθήσει ο Jim Rouvell (War Dance, Verdict Denied κ.α.)! 

Rockoverdose: Τι το ξεχωριστο εχει το Wreck Athens Festival και συμμετέχετε; 

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Είναι ένα από τα πιο γνωστά -αν όχι το πιο γνωστό- φεστιβάλ του εγχώριου Heavy Metal, πλέον θεσμός, με πολύ καλή οργάνωση και επίπεδο συμμετεχόντων μπαντών! Κάθε χρόνο είναι και καλύτερο! 

Rockoverdose: Χωρις να υποτιμάς κάποιο απο τα γκρούπ πές μας τα δυο αγαπημένα σου απο την πρώτη και δεύτερη μέρα;

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Σαφώς & δεν υποτιμάμε κάποιο γκρουπ! Από τη 1η ημέρα οι NullOZero & από τη 2η οι Fortress under Siege, αλλά όλες οι μπάντες είναι πολύ δυνατές και φέτος! 

Rockoverdose: Αν δεν ησουν στους Sorrowful Winds που εισαι τωρα, σε ποιο γκρούπ θα ηθελες να παιζεις απο τα 12 του φεστιβάλ; 

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Οχι σε κάποιο συγκεκριμένο, θα εφτιαχνα μια νέα μπάντα! Όλα από την αρχή, αλλά μάλλον θα έμοιαζε αρκετά στους SW! Με τα ίδια μέλη ίσως... χαχαχα!!! Ο νοών νοείτω!!! 

Rockoverdose:Ποιο γκρουπ πιστεύεις θα ειναι η εκπληξη του φεστιβαλ απο οποιαδήποτε άποψη;

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Οι Metallica χαχα! Αν προβλέπαμε το μέλλον ετσι εύκολα, θα παίζαμε στο ‘πάμε στοίχημα’ μεγάλα ποσά! Μάλλον όμως είναι θέμα ημέρας (συνδιασμού απόδοσης & διάθεσης) της κάθε μπάντας αφού όλες μοιάζουν δυνατές συναυλιακά! Νομίζω οτι & η μπάντα μου θα είναι μία από τις εκπλήξεις! 

Rockoverdose: Γιατι να ερθει ο κοσμος να δει εσας και το συγκεκριμένο μέταλ φεστιβάλ; 

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Όσον αφορά το φεστιβάλ αυτό καθ’ αυτό να έρθει αν δε θέλει να χάσει το σημαντικότερο ίσως εγχώριο Heavy Metal event της χρονιάς! Όσον αφορά την μπάντα μου συγκεκριμένα, να έρθει αν θέλει να ακούσει βαρύ, δραματικό (σχεδόν θεατρικό), πολυποίκιλο & τεχνικό κλασσικό Metal με μοντέρνα όμως αισθητική & ήχο χωρίς κλισέ και γραφικότητες!!! Ιδίως για το συγκεκριμένο live ετοιμάζουμε ιδιαίτερες οπτικοακουστικές εκπλήξεις με θεατρικά αντικείμενα και videos! 

Rockoverdose: Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμη σου σε συναυλια;

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Η χειρότερη όταν έχει χρειαστεί κατά καιρούς να διακοπεί κομμάτι στη μέση ή την αρχή του για διάφορους λόγους... αμηχανία! Η καλύτερη πάντα είναι το ένθερμο & παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος ενός σοου μας, όταν ξέρεις ότι ο κόσμος αντιδρά έτσι γιατί μόλις έχεις αποδώσει σωστά, με συναίσθημα και ωραίο παίξιμο, γιατί ξέρεις ότι μόλις τον έχεις “κερδίσει”!! 

Rockoverdose: Ποιον θεωρείς πιο έντονη/δυναμική φιγούρα του φεστιβάλ και απο ποιο συγκρότημα; 

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Τον τραγουδιστή της μπάντας μας, τον Mike I.! Θα το διαπιστώσετε και εσείς στο φεστιβάλ! 

Rockoverdose: Θέλεις να ευχηθεις κατι στους αναγνώστες του Rockoverdose; 

Τάσος Ιωσηφίδης (Sorrowful Winds):  Να έρθετε όσοι μπορείτε στο φεστιβάλ και τις 2 ημέρες, το επίπεδο είναι εγγυημένα υψηλό, θα περάσετε καλά, σας το υποσχόμαστε! Κατά τ’ άλλα stay heavy & να υποστηρίζετε το Ελληνικό Metal ωστε να συνεχίσει δυναμικά να παράγει καλά αποτελέσματα! 

 

 

Για το RockOverdose,

Θοδωρής Μαρτίνης

 

 

 

Comments