Παρουσίαση της Ελληνικής σκηνής- Μέρος 5ο

Όπως είχαμε πει πριν λίγο καιρό το Rock Overdose οργανώνει μια προσπάθεια παρουσίασης της ελληνικής σκηνής.

 

Όσοι έχετε στείλει μήνυμα και δεν είδατε ακόμη την παρουσίαση της μπάντας σας, κάντε απλά υπομονή. Τα μηνύματα που έχουν σταλεί από μπάντες που επιθυμούν να παρουσιαστούν είναι πάρα πολλά. Οπότε, σιγά σιγά θα παρουσιάζονται 10 μπάντες τη φορά.

 

Για όσες μπάντες επιθυμούν να παρουσιαστούν και δεν μας έχουν στείλει μήνυμα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μας στείλουν ένα μήνυμα στη facebook page του Rock Overdose, με τα εξής:

 

Ένα βίντεο από το YouTube (επίσημο ή lyric ή απλό περίεχοντας μόνο το κομμάτι) 

- Links με τις σελίδες της μπάντας (facebook κλπ.)

- Και ένα σύντομο βιογραφικό στα ελληνικά (μέχρι 3 σειρές και στα ελληνικά ) όπου θα αναγράφεται η καταγωγή της εκάστοτε μπάντας και το μουσικό είδος με το οποίο καταπιάνεται.

(Το μουσικό είδος πιάνει τη ΡΟΚ και όλα τα παρακλάδια της και φυσικά τη metal μουσικη)

 

Πάμε να δούμε τις επόμενες 10 μπάντες:

 

Somnus

Experimental doom metal μπάντα που δημιουργήθηκε ο 2014 και μετά από πολλές αλλαγές στο line-up. Τελείωσαν ενα ep που υπάρχει σε youtube και bandcamp και έχουν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δίσκου τους, ο οποιος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Το line-up ειναι: Glory- vocals John Kouvatis- guitars Gragonith- bass, bouzouki Stelios Tsiloglou- piano Foivos Aggelopoulos- drums

https://www.facebook.com/Somnus-958082854212805/?ref=page_internal

 

 

Remain In Light

 

Gothic Rock/Post Punk 4μελές σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκαν το 2010 από μέλη παλαιότερων post punk και punk σχηματων και έχουν ήδη 2 κυκλοφορίες (cd) και 2 βινύλια 45", ενώ παραλληλα είναι συναυλιακά ενεργοί.

https://remaininlight.bandcamp.com

https://www.youtube.com/channel/UCxdpsTNjNXW5X7D9wSANaMA

https://gr.pinterest.com/yorgospanteleon/

https://www.reverbnation.com/remaininlight?profile_view_source=header_icon_nav

https://twitter.com/remaininlightGR

 

 

THE ANSWER?

 

Ελληνική ποπ πανκ ροκ μπάντα που σχηματίστηκε το 1996 στη Αλεξανδρούπολη. Δύο από τα μέλη τους προέρχονται από του ιστορικούς πλέων Middle Fingers της Θεσσαλονικιώτικης Lazy Dog rec. Η μπάντα έχει στο ενεργητικό της την κυκλοφορία ενός CD τέλη του 1999 σε δικιά τους διανομή. Μετά το 2007 κι ένα διάλειμμα ορισμένων χρόνων και πολλών μουσικών αναζητήσεων, αποφασίζουν, το 2014, να συνδυάσουν ξανά τις μουσικές τους εμπειρίες για τη δημιουργία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο ......It's Already Tomorrow που αναμένετε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

https://www.facebook.com/TheAnswer.greekband/

https://soundcloud.com/the-answer-9484617

https://www.youtube.com/channel/UCtQ-Mzoo1ympiC0T4p9NQnQ/featured

https://plus.google.com/u/0/115895987951931556286

 

 Αλέξανδρος Κεβόπουλος

 

Ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος είναι ένας 20χρονος μουσικός από την Αλεξανδρούπολη. Με ροκ και μπλουζ ακούσματα αλλά και σπουδές ωδείου στα ανώτερα θεωρητικά, ηχογραφεί και παρουσιάζει δικές του συνθέσεις από τα 14 του, σαν one-man-band. Στο μεταξύ δουλεύει ως σέσιον μουσικός και ενορχηστρωτής. Εδώ σας παρουσιάζει το νέο του κομμάτι, το "Στοίχημα", το οποίο είναι ντουέτο με τον Κομοτηναίο πολυτάλαντο Δημήτρη Πατσαβούδη. Απολαύστε!!!

https://www.facebook.com/alexandros.kevopoulos

https://www.youtube.com/user/AlexKevopoulos

 

 

DISCRETION

 

Το συγκρότημα DISCRETION από την Ημαθία δημιουργήθηκε το 2010 , όταν συναντήθηκαν ξανά οι δρόμοι των δύο μελών του παλιού death metal συγκροτήματος DISMAED (George K/ Sad-Guitars), (George T/Demonas - Vocals, Bass)και του(Hatzi/Wulfram - Drums,παλιό μέλος του death metal συγκροτήματος EMPATHY). Στις αρχές του 2011 αφού προσήλθε στο συγκρότημα ο (Dimitris St/Vlad - Guitars), ηχογράφησαν τον Αύγουστο του 2011 το πρώτο τους album με τίτλο "YOU MUST DIE".Το συγκρότημα το 2014 ηχογραφεί το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο DARK ANCIENT FORCES. Μετά την αποχώρηση του Wolfram και Vlad από το συγκρότημα, το line-up των DISCRETION ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2015 με δύο νέα μέλη, τον Roger Rovento στα τύμπανα και τον Apochthon στην κιθάρα.

 

https://www.facebook.com/DISCRETION-death-metal-276684569011729/

https://www.youtube.com/channel/UCYu3IMsguUkyrwVZSGQK62A

https://www.reverbnation.com/discretion6?profile_view_source=header_icon_nav

https://soundcloud.com/discretionofficial

http://www.metal-archives.com/bands/Discretion/3540334705

http://discretion-death.bandcamp.com/album/dark-ancient-forces

https://plus.google.com/+DiscretionmetalBlogspotGrdeath

 

Beyond Structure

 

Οι Beyond Structure είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα από την Κοζάνη, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 επροσωπώντας κυρίως είδη της μοντέρνας metal όπως progressive και metalcore. Η πρώτη τους δουλειά είναι το επερχόμενο (και ομώνυμο ως είθισται) E.P., "Beyond Structure"

 

https://www.facebook.com/BeyondStructure/?fref=ts

 

 

SINEMA

 

Οι SINEMA είναι μία ελληνόφωνη εναλλακτική ροκ μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2010 και στη δισκογραφία εμφανίστηκαν το 2013 με το άλμπουμ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ. Αυτή την εποχή δουλεύουνε πάνω στο δεύτερο δίσκο της τριλογίας τους το οποίο θα βγει το επόμενο διάστημα και θα έχει τίτλο ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ.
Φωνή: Νίκος Χορταριάς | Κιθάρα: Γιάννης Ξένος | Τύμπανα: Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος "

Official website: www.sinemaband.gr (Free download cd)

Facebook: https://www.facebook.com/sinemabandgr

Youtube channel: https://www.youtube.com/user/sinemabandgr

 

 

 

Οι 5Μ είναι ενα πενταμελές Alternative Prog Hard Rock συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη με αγγλόφωνο στίχο. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Single "9th Year Of A Dream"

https://www.facebook.com/5mband/

 

 

Grey River & The Smoky Mountain

 

Grey River & The Smoky Mountain είναι τεσσερα νεα παιδια από την Αθηνα που αναμειγνυουν στοιχεια της αμερικανικης και ευρωπαϊκης folk με εξαιρετικα αποτελεσματα. Το video κινηματογραφηθηκε απο το Merlin’s Music Box στις 26 Μαΐου 2016 και περιλαμβανει εκτελεσεις 8 κομματιων (6 διασκευες και δυο original). Τον Μαρτιο του 2016 κυκλοφορησε το πρωτο τους ΕP “Something Wrong”.

 

Iron Flames

 

Οι Iron Flames είναι μία μπάντα από Ηράκλειο Κρήτης . Ιδρύθηκαν το 2012 και παίζουν heavy/power metal

 

https://www.facebook.com/IronFlames/?ref=aymt_homepage_panel

 

 

Διαβάστε την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη παρουσίαση,  κάνοντας κλικ εδώεδώ, εδώ  και εδώ

 

Σε λίγες μέρες έρχεται και η παρουσίαση των υπόλοιπων συγκροτημάτων.

Comments