Τα παρατσούκλια των rock stars και η προέλευσή τους

Η αλήθεια είναι πως πολλοί rock stars έχουν αρκετά ενδιαφέροντα ονόματα, τα οποία φυσικά "δημιούργησαν" για χάρη της σκηνικής τους παρουσίας. Παρακάτω, θα δούμε 24 stage names από καλλιτέχνες όπως Alice Cooper, King Diamond, Avengened Sevenfold, Korn, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, KISS κτλ.

 

  1. Alice Cooper

 

Real Name: Vincent Damon Furnier

Υπάρχουν διάφορες φήμες για το πώς απέκτησε αυτό το όνομα, με την πιο "τρομακτική" και πιασάρικη να λέει ότι τα μέλη της μπάντας έπαιζαν στον πίνακα Ουίτζα, όταν σε μια στιγμή σχηματίστηκε το όνομα "Alice Cooper".

 

2. King Diamond

 

Real Name: Kim Bendix Petersen

 

Το πρώτο show του Βασιλιά ήταν το 1976 με μια μπάντα που ονομαζόταν Brainstorm και φορούσαν make up εμπνευσμένοι από τον Alice Cooper. Η μπάντα διαλύθηκε, ο King Diamond μπήκε στους Mercyful Fate και η περσόνα του εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο.

 

3. Nicko McBrain

 

Real Name: Michael Henry McBrain

 

10 χρόνια πριν συναντήσει τους υπόλοιπουν Maiden, ήταν γνωστός με το παρατσούκλι "Nicky", το οποίο του έδωσαν οι γονείς του από το αγαπημένο λούτρινο αρκουδάκι του, τον Nicholas.

 

4. Nikki Sixx

 

Real Name: Frank Carlton Serafino Feranna, Jr.

 

Το όνομα αυτό ο Nikki το υιοθέτησε από τον πρώην της πρώην του, ο οποίος λεγόταν "Nikki Syxx". Το άλλαξε λίγο και εν τέλει το έκανε δικό του.

 

5. Robb Flynn

 

Real Name: Lawrence Matthew Cardine

 

Αν είστε οπαδοί των Machine Head, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε ότι τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. Αφού σώθηκε στα 5 του χρόνια από τους βίαιους γονείς του, υιοθετήθηκε και του δόθηκε νέο όνομα. Ο Flynn έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ποτέ του να ψάξει τους βιολογικούς του γονείς.

 

6. Ozzy Osbourne

 

Real Name: John Michael Osbourne

 

Με το όνομα John να είναι πολύ συνηθισμένο, ακόμη και από τα σχολικά του χρόνια, ο κόσμος των γνώριζε ως Ozzy, το οποίο είναι συντομογραφία του επιθέτου του.

 

7. Dio

 

Real Name: Ronald James Padavona

 

O Ronnie πήρε το όνομά του από τον μαφιόζο Johnny Dio και το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 1960 στη μπάντα Ronnie Dio and the Prophets.

 

8. Axl Rose

 

Real Name: William Bruce Bailey

 

Μέχρι τα 17 του, ο Rose πίστευε ότι ο βιολογικός του πατέρας ήταν ο Stephen L. Bailey. Όταν έμαθε την αλήθεια, άλλαξε το όνομά του σε William Bruce Rose, ενώ δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε το 1984. Το Axl το υιοθέτησε από την πρώτη του μπάντα, ενώ το 1986 άλλαξε επίσημα το όνομά του σε W. Axl Rose.

 

9. Slash

 

Real Name: Saul Hudson

 

Ο φίλος του πατέρα του του έδωσε αυτό το όνομα γιατί ο Slash είχε την τάση να κινείται ασταμάτητα.

 

10. Dani Filth

 

Real Name: Daniel Lloyd Davey

 

Όντας frontman, τραγουδιστής, στιχουργχός, σκηνοθέτης των Cradle Of Filth, ο Dani υιοθέτησε μέρος του ονόματος της μπάντας του. Τo Dani άρχισε να το χρησιμοποιεί γιατί στα Εβραϊκά σημαίνει αυτός που στερείται τον Θεό. Μετά από χρόνια, άλλαξε επίσημα το όνομά του.

 

11. Quorthon (Bathory)

 

Real Name: Thomas Börje Forsberg

 

Αν και αρχικά τα ονόματα που επέλεγαν ήταν πολύ χαζά (πχ Vans McBurger), ο Forsberg έπεσε πάνω στο όνομα Quorthon όταν διάβαζε ένα βιβλίο με σκοτεινούς άρχοντες, οι οποίοι ήταν απαγορευμένοι από τον παράδεισο και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Σατανά.

 

12.  Marilyn Manson

 

Real Name: Brian Hugh Warner

 

Όλα τα μέλη της μπάντας Marilyn Manson and the Spooky Kids έχουν πάρει το πρώτο όνομά τους από έναν διάσημο pop καλλιτέχνη και το δέυτερο από έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ο Brian Warner διάλεξε την Marilyn Monroe και τον Charles Manson.

 

13. Avenged Sevenfold

 

Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν υιοθετήσει stage names.

 

Ο Matthew Charles Sanders έγινε M. Shadows  επειδή πιστεύει ότι είναι ο σκοτεινότερος χαρακτήρας της μπάντας.

Ο Zachary James Baker έγινε Zacky Vengeance επειδή ήθελε να πάει σε όλους όσους τον αμφισβητούσαν όταν ήταν έφηβος.

Ο Brian Elwin Haner, Jr. έγινε Synyster Gates και αναφέρει ότι το όνομα αυτό βγήκε όταν ήταν μεθυσμένος.

Και τέλος, ο James Owen Sullivan έγινε The Rev. αλλά δεν είναι γνωστός ο λόγος.

 

14. Chronos

 

Real Name: Conrad Lant

 

Πήρε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία, ενώ σε μια συνέντευξή του δήλωσε πως ήθελαν από την αρχή να έχουν stage names, γιατί δεν γινόταν να μιλούν για τον Σατανά και να μην έχουν ένα τρομακτικό όνομα.

 

15.  Ihsahn

 

Real Name: Vegard Sverre Tveitan

 

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε από που προήλθε αυτό το όνομα. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, μόνο 3 άτομα στον κόσμο γνωρίζουν την προέλευση του ονόματός του.

 

16. Lemmy

 

Real Name:Ian Fraser Kilmister

 

Ο Kilmister ονομάστηκε έτσι ήδη από το σχολείο, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο ακριβώς. Υπέθετε όμως ότι προερχόταν από την φράση  "lemmy [lend me] a quid till Friday", εξαιτίας της συνήθειάς του να ζητάει δανεικά.

 

17. Nergal

 

Real Name: Adam Michał Darski

 

Δανείστηκε το όνομά του από την Βαβυλώνια Μυθολογία. Πρόκεται για μια θεότητα του θανάτου, της πανούκλας και του λοιμού.

 

18.  The Misfits

 

Danzig
Real Name: Glenn Allen Anzalone

Jerry Only
Real Name: Gerald Caiafa

Doyle Wolfgang von Frankenstein
Real Name: Paul Caiafa

 

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι οι Misfits πήραν το όνομά τους από την τελευταία ταινία που εμφανίστηκε η Marilyn Monroe, ωστόσο τα stage names των μελών παραμένουν μυστήριο. Ο Jerry Only είχε δηλώσει πως έγραφαν συνεχώς λάθος το επίθετό του στο πρώτο single της μπάντας, οπότε από δω και πέρα θα δήλωσε ότι να βάζουν μόνο το Jerry ("Jerry, only Jerry). Δυστυχώς, ο Glenn Danzig έχει βρίσει όσους τον ρώτησαν για το όνομά του. Δηλώνει ότι έχει να κάνει με την οικογένειά του, παρόλα αυτά, δεν το δηλώνει και με πολύ ευγένεια.

 

19. Maynard James Keenan

 

Real Name: James Herbert Keenan

 

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το πως πήρε το όνομα αυτό. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήθελε να συνδυάσει την μαγιονέζα και την μουστάρδα μαζί, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι ήταν ένα καπρίτσιο στο στρατό.

 

20. Bobby Blitz

 

Real Name: Bobby Ellsworth

 

Ο ιδρυτής και μπασίστας των Overkill, D.D. Verni, έδωσε αυτό το παρατσούκλι στον Ellsworth, γιατί ταίριαζε με τον τρόπο ζωής του τραγουδιστή.

 

21. Yngwie Malmsteen

 

Real Name: Lars Johan Yngve Lannerbäck

 

O Lannerback χρησιμοποιούσε το πρώτο όνομα της μάνας του, Malmsten (προσθέτοντας ένα E), ενώ άλλαξε το όνομά του σε Yngwie, ελπίζοντας ότι θα είναι πιο εύκολο να το προφέρει ένα κοινό εκτός Σουηδίας.

 

22. Kiss

 

Paul Stanley, "Starchild"
Real Name: Stanley Harvey Eisen

Gene Simmons, "The Demon"
Real Name:
Chaim Weitz

Ace Frehley, "Space Ace"
Real Name:
Paul Daniel Frehley

Peter Criss, "Catman"
Real Name:
George Peter John Criscuola

 

Ο Stanley έγινε "Starchild" λόγω της τάσης του να αναφέρεται ως "starry-eyed lover". Το make up του "Demon" απεικόνιζε το σκοτεινό χιούμορ του Genne Simmons καθώς και την αγάπη του για τα comics. Το make up του "Spaceman" ήταν μια απεικόνιση της αγάπης του Frehley για την επιστημονική φαντασία, ενώ ο Criss έγινε ο "Catman" εξαιτίας της δύσκολης ανατροφής του στο Brooklyn.

 

23. Korn

 

Munky
Real Name:
James Schaffer

 

Πήρε το παρατσούκλι του εξαιτίας των ποδιών του και της ικανότητας του να βγάζει τα δάκτυλα των ποδιών του προς τα έξω.

 

Head
Real Name: Brian Welch

 

Ο Brian  έχει πολύ μεγάλο κεφάλι και ισχυρίζεται ότι δύσκολα βρίσκει καπέλα που να του ταιριάζουν.

 

Fieldy
Real Name:
Reggie Arvizu

 

Όταν ήταν μικρός είχε "μαγουλάκια", οπότε άρχισαν να τον φωνάζουν Garfield, το οποίο αργότερα έγινε Fieldy.

 

24. Blaze Bayley

 

Real Name: Bayley Alexander Cooke

 

Σε μια συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι είναι από το Tamworth και επειδή στις σκοτεινές περιοχές της "Μαύρης Χώρας" (περιοχή στο δυτικό Μπέρμιγχαμ) δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι το Bayley είναι το χριστιανικό μου όνομα, εφηύρα το Blaze.

 

 

Comments