Το Spotify θέλει να προσλάβει τον… Obama;

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προέδρους εκείνου του έθνους, διατηρώντας και καλές σχέσεις με τον καλλιτεχνικό χώρο των ΗΠΑ. Καθότι σε λίγες μέρες δε θα κατέχει πλέον αυτή τη θέση, και κατόπιν ώριμης σκέψης, η Σουηδική υπηρεσία streaming Spotify πιστεύει πως μπορεί να βρει δουλειά στον Οbama, που είχε δηλώσει στο παρελθόν πως του αρέσει να φτιάχνει playlist στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, το Spotify ανακοίνωσε πως αναζητά έναν «Πρόεδρο των Playlist». Θα έλεγε κανείς πως τα προσόντα και τα καθήκοντα για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας – που μάλλον είναι στη Νέα Υόρκη – είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα κάποιου πολύ συγκεκριμένου…

 

«Τι θα κάνετε:

 

  • Ηγετικές ικανότητες παγκοσμίων προδιαγραφών για την καθοδήγηση των συντακτών και του υπόλοιπου προσωπικού στις playlist.
  • Εξεύρεση και υλοποίηση νέων ιδεών για playlist· για παράδειγμα, από μια playlist για σκοποβολή με φίλους, μέχρι και την τέλεια εμψυχωτική playlist για έκκληση στο έθνος σχετικά με το νομοσχέδιο για την υγεία που φέρει το όνομα σας.
  • Ανάλυση δεδομένων και αποδοτικότητας των playlist με ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Παρουσία σε ενημερώσεις καθημερινά.
  • Σεβασμός προς την ποικιλομορφία των playlist μας, από τη Viva Latino (3,4 εκατ. ακόλουθοι) ως τη Rap Caviar (5,3 εκατ. ακόλουθοι).

 

Ποιοι είστε:

 

  • Τουλάχιστον οκτώ χρόνια εμπειρίας ως πρόεδρος ενός εξέχοντος έθνους.
  • Εξοικείωση με το Spotify, με εμπειρία στον προγραμματισμό playlist σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Δεκτές όλες οι playlist από μια εκλεκτική καλοκαιρινή μέχρι και μια «μόλις-βρήκα-το-πιστοποιητικό-γεννήσεως-μου» playlist.
  • Καλές σχέσεις με πλειάδα καλλιτεχνών και μουσικών. Μήπως εμφανίστηκε ποτέ ο Kendrick Lamar σε πάρτυ για τα γενέθλια σας; Θα θέλαμε να μας διηγηθείτε την εμπειρία!
  • Δυνατότητα ένθερμης και έλλογης υποστήριξης των playlist σε συνεντεύξεις Τύπου. Ας είμαστε ξεκάθαροι, να είστε το λιγότερο ένας από τους καλύτερους ομιλητές στον κόσμο.
  • Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και στη συνέπεια. Δυνατότητα στενής συνεργασίας με άλλα τμήματα, ώστε οι playlist να έχουν την έγκριση του κοινού.

 

  • Καλό ομαδικό πνεύμα, εξαίρετο εργασιακό ήθος, φιλική και ευχάριστη συμπεριφορά, και Βραβείο Nobel Ειρήνης.»

 

Αν και δεν αποκλείεται να είναι μια ιδιόμορφη προσπάθεια του Spotify να προσεγγίσει τον Obama, μάλλον πρόκειται απλά για έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να αποχαιρετήσει αυτόν και την 8ετή προεδρία. Ποιος ξέρει τι σκέφτηκαν οι Σουηδοί;

Comments