9 λόγοι που οι μεταλάδες είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian

 Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Guardian οι μεταλάδες είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη. Για να δούμε τους 9 λόγους:

 

1)    Οι μεταλάδες είναι ανοιχτόμυαλοι, έχουν την μουσική ως τρόπο ζωής και έκφρασης και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα είδη ούτε μπαίνουν σε πλαίσια.

2)    Είναι μια μεγάλη οικογένεια και ας έχουν διαφορετική κουλτούρα ή πολιτισμό, κάτω από τη στέγη που ονομάζεται μέταλ όλοι είναι ενωμένοι είτε είναι οπαδοί είτε μπάντες. Η αγάπη για τη μουσική δημιουργεί δεσμούς και όπως λέει και το σοφό ρητό:

"Oι μεταλάδες  δεν είναι απλά  οπαδοί που πάνε σε μια συναυλία, είναι φίλοι που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ από κοντά και όταν αυτό συμβεί, γίνονται ένα".

3)    Σε φεστιβάλ πάντα ζούν την στιγμή είτε παίζει η αγαπημένη τους μπάντα είτε όχι. Η ευφορία που δημιουργεί ένα mosh pit ή crowd surfing δεν συγκρίνεται με τίποτα.

4)    Πάντα έχουν διάφορους τρόπους να γιορτάσουν το Halloween καθώς διάφορα μέταλ event διοργανώνονται εκείνη την ημέρα.

 

5)    Το μέταλ είναι τροφή για  σκέψη,  ποιός δεν ασχολήθηκε με fantasy λογοτεχνία ακούγοντας τραγούδια των Blind Guardian, ποιός δεν ασχολήθηκε με κοινωνικοπολιτικά θέματα, με  τη θρησκεία και με την πάταξη του κατεστημένου; Το μέταλ είναι ένα μεγάλο σχολείο και δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους.

6)    Επίσης τα πειράγματα μεταξύ τους δεν έχουν τελειωμό. Πολλά είναι τα παραδείγματα διαφωνιών μεταξύ οπαδών για το αν μια μπάντα είναι καλή ή όχι αλλά όσο και αν διαφωνούν, όλα στο τέλος ξεχνιούνται ακούγοντας αγαπημένα τους κομμάτια.

7)    Το μέταλ δεξάγει τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, το κάθε ένα με την ιδιαιτερότητα του, το Hellfest μοιάζει με την Μόρντορ του Τόλκιν, το Bloodstock διαθέτει γκαλερί τέχνης και το Hevy Fest προσφέρει δωρεάν είσοδο σε ζωολογικό κήπο.

8)    Το κοινό του μέταλ προσφέρει στην κοινωνία και η κοινωνία ανταποδίδει. Είναι οι μόνοι πια που αγοράζουν βινύλια, cd και μπλουζάκια, βοηθώντας τους καλλιτέχνες να συνεχίζουν να παράγουν ποιοτική μουσική.

9)    Το κοινό του μέταλ έχει τον Lemmy και ο Lemmy είναι θεός, αυτό και μόνο τους καθιστά ως τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στο πλανήτη.

Αυτή είναι η άποψη του Guardian που μας θεωρεί τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη. Οι λόγοι που μας κάνουν τους πιο ευτυχισμένους κατ εμέ,  είναι το ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι, είμαστε οικογένεια και πάνω απ’όλα σκεπτόμενοι άνθρωποι με ανησυχίες και όνειρα που λατρεύουν αυτή τη μουσική και είναι το οξυγόνο μας, ο τρόπος ζωής μας, η μεγάλη μας αγάπη.

 

 

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment

 

css.php