Σαν σήμερα: Έφυγε από τη ζωή ο Jon Lord, ο άρχοντας των πλήκτρων

Τέσσερα χρόνια πριν, ο μουσικός κόσμος συγκλονίζεται από την είδηση της απώλειας, ενός θρυλικού μουσικού, ο ήχος των πλήκτρων του οποίου καθόρισε σημαντικά μία απ’ τις σπουδαιότερες μπάντες του πλανήτη, τους Deep Purple και άσκησε τεράστια επίδραση σε δεκάδες άλλους μουσικούς και συγκροτήματα. Ο μεγάλος Jon Lord, φυσιογνωμία που έχαιρε τον θαυμασμό και την εκτίμηση όλων, άφησε την τελευταία του πνοή από πνευμονική εμβολή, πάσχοντας από καρκίνο στο πάγκρεας, σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 2012.

«Ήταν ο πιο απίστευτος χαρακτήρας και θεωρώ ο νονός των Deep Purple. Όλοι τον κοιτάζαμε με τεράστιο θαυμασμό. Αν υπήρχε αυτό που λέμε ο τυπικός Βρετανός gentleman στη ροκ μουσική, αυτός ήταν ο Jon Lord» δηλώνει ο Ian Gillan.

«Δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος μουσικός, ήταν και η αγαπημένη μου παρέα στα γεύματα… Χωρίς αυτόν δε θα υπήρχαν οι Deep Purple. Ζει στις καρδιές και τις μνήμες μας» σχολιάζει ο Ritchie Blackmore.
«…Ήταν απλά ένας μοναδικός οραματιστής, μουσικός, συνθέτης και πρόσφατα, διευθυντής ορχήστρας. Ελπίζω ότι οι επευφημίες δε θα παραλείψουν ν’ αναφέρουν ότι ήταν επίσης ένας άνθρωπος του πνεύματος και της ουσίας, με μια τεράστια και γενναιόδωρη καρδιά… Η κληρονομιά του θα ζει με πολλούς τρόπους, αλλά εγωιστικά μιλώντας, θα προτιμούσα να τον είχα πίσω…» τονίζει ο Bruce Dickinson.

To RockOverdose.gr και η στήλη «Σαν σήμερα» θυμούνται τις μέρες και τα έργα του αξέχαστου άρχοντα των πλήκτρων μέσα από το σύνδεσμο:

http://rockoverdose.gr/archives/138891

 

jon-lord-image-2-871230151

Comments

css.php