Ritchie Blackmore:Πιθανές μερικές ακόμα εμφανίσεις για τους RAINBOW, 95% του setlist θα ‘ναι τραγούδια τους

 Ο Ολλανδικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Veronica ανάρτησε μια ολοκαίνουργια συνέντευξη με τον θρυλικό κιθαρίστα των Deep Purple και Rainbow, Ritchie Blackmore. Μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω.

Σχετικά με το τι τον ώθησε να κάνει τις πρόσφατες συναυλίες με τους Rainbow, ο Blackmore δήλωσε ότι «εκτός των χρημάτων, άκουσα τον [τωρινό τραγουδιστή των Rainbow] Ronnie [Romero] να τραγουδάει στο YouTube. Η Candy [σύζυγος του Ritchie, Candice Night] μου έβαλε το βίντεο. Με ρώτησε, ‘Πώς σου φαίνεται αυτός ο τύπος;’. Εγώ δεν χρησιμοποιώ πολύ τους υπολογιστές, έχω παραμεγαλώσει γι’ αυτά. Η Candy μπαίνει συχνά στο YouTube και σε άλλα τέτοια, και μου είπε, ‘Τραγουδάει κάποια απ’ τα παλιά σου τραγούδια, αυτά των Rainbow’. Και τα άκουσα, και είπα, ‘Ουάου! Αυτός ο τύπος είναι πολύ καλός. Είναι εκπληκτικός’. Είχαμε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις για επανένωση των Rainbow με τον David Coverdale και κάποιους άλλους – τον Glenn Hughes… Παρόλο που είναι φίλοι μου, δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. Ήμουν διστακτικός για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου πριν να αποφασίσω σχεδόν ότι δε θέλω να το κάνω – μέχρι που άκουσα εκείνον τον τραγουδιστή. Μόλις άκουσα τον τραγουδιστή, [που] είχε τόσο καλή φωνή, τέτοια ζωντάνια, και αυτό[ς] με ενθουσίασε. Σκέφτηκα, ‘Ουάου! Τραγουδά όλα τα παλιά τραγούδια, και το κάνει τόσο ωραία – παλιά hard rock!’ Ήταν τέλειο το άκουσμα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν δέχτηκε περισσότερες προσφορές για να κάνουν οι Rainbow περισσότερες των τριών εμφανίσεων τους, είπε ότι ήταν πολλές, αλλά ότι «ήθελα να δω πώς θα πήγαιναν αυτές οι τρεις. Αν ήταν παταγώδεις αποτυχίες και είχαμε κλείσει περισσότερες, θα ήταν αρκετά άβολο. Ίσως κάνουμε μερικές ακόμα εμφανίσεις ξανά».

Όσον αφορά στο τί απόλαυσε περισσότερο μέσα από αυτές τις τρεις συναυλίες, ανέφερε: «Απόλαυσα ιδιαίτερα την τελευταία συναυλία στην Αγγλία. Οι πρώτες δύο ήταν αρκετά έντονες, καθώς δεν είχαμε κάνει κάποια εμφάνιση μαζί… δεν είχαμε κάνει πολλές πρόβες, οπότε οι δύο πρώτες εμφανίσεις ήταν λίγο έντονες και χαοτικές. Αλλά η τελευταία στο Birmingham ήταν… μέχρι τότε, είχαμε ήδη δώσει δύο συναυλίες, και αυτό απέδωσε, κατά τη γνώμη μου. Και ήταν τέλειο να βλέπεις όλους τους μεγάλους ανθρώπους… Θέλω να πω, ήταν παράξενο πώς… Νομίζω ότι ήρθαν είκοσι χιλιάδες… Ήμασταν sold-out μέσα σ’ ένα τέταρτο. Και για λίγο αναρωτήθηκα ποιός νόμιζαν ότι θα εμφανιζόταν… Αφού όταν έφτασα στο αμφιθέατρο, ήταν τόσο μεγάλο που σκέφτηκα, ‘Μάλλον κάποιος άλλος θα δώσει συναυλία απόψε εδώ πέρα’

Σχετικά με το αν ήταν δύσκολο να οργανώσει ένα setlist για τις τρεις εμφανίσεις των Rainbow, ο Blackmore είπε ότι ήταν «πολύ εύκολο, κατά κάποιον τρόπο. Είχαμε περίπου δεκαπέντε κομμάτια τα οποία προφανώς θα παίζαμε, όπως το “Catch The Rainbow”. Και ενσωματώσαμε και κάποια τραγούδια από τους Deep Purple – “Black Night”, “Smoke (On The Water)”, “Highway Star” – για τα οποία κάποιοι οπαδοί είπαν, ‘Γιατί παίξατε τόσα τραγούδια από Deep Purple;’ Κι εγώ θα έλεγα, ‘Γιατί όχι;’, και αυτοί θα απαντούσαν, ‘Νομίζαμε ότι θα είναι μόνο Rainbow. Θα προτιμούσαμε να ακούσουμε [περισσότερα] κομμάτια από Rainbow’. Και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν πάλι μια ειρωνεία [της τύχης]. Σκέφτομαι, ‘Ουάου! Συμπεριλάβαμε μόνο τρία τραγούδια από Deep Purple, ενώ ήθελαν περισσότερο [Rainbow]’. Και παρατήρησα όταν χειροκροτούσαν, ότι δεν χειροκροτούσαν τόσο θερμά για [κομμάτια των] Deep Purple. Μας είπαν, ‘Αυτά τα ακούμε κάθε χρόνο’, επειδή οι Purple [με την τωρινή τους σύνθεση] είναι συνεχώς [σε περιοδεία]. Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνουμε κάτι, το οτιδήποτε, κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιζα τραγούδια των Rainbow κατά 95%. Αυτό φαίνεται ότι θέλουν να ακούσουν. Και δε μου πέρασε απ’ το μυαλό. Φυσικά, απλά υπέθεσα ότι θέλουν να τα’ ακούσουν όλα».

Η νέα σύνθεση των Rainbow έκανε την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση στις 17 Ιουνίου στο φεστιβάλ Monsters of Rock στο Freilichtbühne στο Loreley της Γερμανίας. Εκτός του Ritchie Blackmore και του Ronnie Romero, στο συγκρότημα συμμετέχουν ο κιμπορντίστας των Stratovarius, Jens Johansson, ο drummer των BLACKMORE'S NIGHT, David Keith, και ο μπασίστας Bob Nouveau (γνωστός κι ως Robert "Bob" Curiano, πρώην BLACKMORE'S NIGHT).

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

Comments

css.php