5 χρόνια από την μοναδική συναυλία των BON JOVI στη χώρα μας!

5 χρόνια πριν (20/7/2011) ο Jon Bon Jovi και η παρέα του επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας για μια μοναδική συναυλία!

Πάμε να θυμηθούμε τί είχε γίνει μέσα από την ανταπόκριση του Rock Overdose, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά το live!

 

Από νωρίς υπήρχε αρκετός κόσμος έξω από το ΟΑΚΑ. Οι περισσότεροι για να καβατζάρουν μια θέση όσο το δυνατό πιο κοντά στην σκηνή μια και δεν ήταν πολλοί οι τυχεροί με τα μαγικά χαρτάκια τως 350€. Άλλοι πάλι με καμιά μπύρα προσπαθούσανε να σβήσουν την δίψα τους και άλλοι αραχτοί κάτω από μια σκιά να περιμένουν να “πέσει” λίγο η ζέστη.
Οι πόρτες ανοίξανε κανονικά στις 18:30 αλλά ακόμη και μετά τις 20:00 κόσμος συνέχιζε να έρχετε στο ολυμπιακό στάδιο. Πρώτοι ανεβήκανε στην σκηνή οι δικοί μας Brothers in Plug στις 19:05 και παίξανε περίπου μισή ώρα. Όσο να ετοιμαστεί η σκηνή για τους επόμενους γινόντουσαν διάφορα event από τους σπόνσορες. Οι Δανοί Breakers ανέβηκαν στην σκηνή γύρω στις 20:00 και παίξανε επίσης μισή ώρα. Ο κόσμος ήταν σε γενικές γραμμές αδιάφορος και στο κάτω κάτω ποιός ήταν εκεί για τα events και για τα opening acts; Οι Bon Jovi ήταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτό ήταν μια πραγματικότητα. Ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα του πλανήτη σε λίγα λεπτά θα ήταν μπροστά στο Ελληνικό κοινό και τίποτα δεν μπορούσε να το αλλάξει αυτό!

bon jovi athens 3

Στις 21:15 τα φώτα χαμηλώσανε, το video wall έγινε κόκκινο, τα χέρια σηκώθηκαν ψηλά....Raise your Hands και καπάκι You Give Love A Bad Name. Οι Bon Jovi ήταν επιτέλους πάνω στην σκηνή. «Δεν είναι τηλεόραση είναι πραγματικότητα, είμαστε εδώ!!!» ήταν τα πρώτα λόγια του Jon Bon Jovi προς το Ελληνικό κοινό. Η αποθέωση ήταν αναμενόμενη. Ο κόσμος κάτω παραληρούσε.
Ακολούθησαν το Born to be my Baby και το We weren’t Born to Follow με τους Jon και Richie να δείχνουν έκπληκτοι με ένα τόσο φανταστικό κοινό. Και αυτοί με τη σειρά τους μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω με τις μουσικές τους.

Ο ήχος ήταν τέλειος. Οι Jon, Richie και Torres μετέδιδαν την ενέργειά τους στον κόσμο απλά, δυνατά χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς στο show τους.
Μετά το Its my Life ο ρυθμός έπεσε για λίγο για να έρθει να μας απογειώσει ξανά το Bad Medicine μιξαρισμένο με τα Pretty Woman (Roy Orbison) και Shout (Isley Brothers). Κοπέλες μέσα από το κοινό πετούσαν από καπέλα και μπλουζάκια μέχρι και εσώρουχα στην σκηνή αλλά μόνο μία ήταν η τυχερή που απέσπασε ένα φιλί από τον Jon προσφέροντάς του μια ανθοδέσμη. Στην συνέχεια ο Jon προχώρισε στην ράμπα που τον έφερε σχεδόν στο μέσο της αρένας, φόρεσε την γαλανόλευκη και τραγούδησε το εκπληκτικό Bed Of Roses με τον Richie να τα δίνει όλα... στήν συνέχεια προχώρισε και αυτός στο μέσο της αρένας και παίξανε το I’ll be there for you … απλώς καταπληκτικά!!!

bon jovi athens 4

Το κυρίως set list έκλεισε με το Keep the Faith, αλλά αυτό που ακολούθησε στο encore ήταν πραγματικά κάτι άλλο. Με το που ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το Wanted Dead or Alive 80.000 άτομα άρχησαν να τραγουδούν με μια φωνή όλο το τραγούδι. Απερίγραπτα συναισθήματα και αναμνήσεις...ακολούθησε το Alive και το καλύτερο για το τέλος Living On A Prayer….
Κάτι στιγμές σαν και αυτή μου έρχεται στο νου η φιλόλογος που είχα στο γυμνάσιο και μας μιλούσε για τον πλούτο και την ομορφιά της γλώσσας μας. Για το πόσο όμορφα και παραστατικά μπορεί κανείς να περιγράψει πράγματα συναισθήματα και καταστάσεις χρησιμοποιώντας την Ελληνική γλώσσα. Κι όμως κάτι στιγμές σαν κι αυτή αισθάνομαι τόσο φτωχός και ανύμπορος να μεταδόσω με λέξεις αυτό που ζήσαμε 80.000 άτομα χθες στο ολυμπιακό στάδιο. Πραγματικά δεν έχω λόγια…. Ίσως να ήταν και οι αναμνήσεις που ξυπνούσαν ακούγοντας τραγούδια όπως τα Its my Life, Wanted Dead or Alive, You Give Love a Bad Name κ.α. Οι Bon Jovi πάνω στην σκηνή αποδείξανε, αυτή την φορά και στην χώρα μας, ότι δεν είναι τυχαία ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τραγούδια που ηχογραφήσανε 25 χρόνια πρίν ακούγονται τόσο καινούρια. Αυτοί οι τύποι ξεγέλασαν τον χρόνο και μας έκαναν την χάρη να πάρουν και εμάς μαζί τους και να γίνουμε έφηβοι ξανά! Ευχαριστούμε!

Για το Rock Overdose,
Ανδρέας Χατζημπατζάκης

 

Photos: Πέτρος Παπαπέτρος

 

Set list
1. Raise Your Hands
2. You Give Love a Bad Name
3. Born to Be my Baby
4. We Werent Born to Follow
5. Lost Highway
6. Its my Life
7. Blaze of Glory
8. In These Arms
9. Captain Crash and the Beauty Queen from Mars
10. We Got it Going On
11. Bad Medicine / Preety Woman / Shout
12. When We Were Beautiful
13. Bed Of Roses
14. I’ll Be There for You
15. Who says you Can’t Go Home
16. I’ll Sleep When I am Dead
17. Work for the Working Man
18. Have a Nice Day
19. Keep the Faith
Encore
20. Wanted Dead or Alive
21. Always
22. Livin’ on a Prayer

Comments

css.php