Και επίσημα, το “Iowa” των Slipknot είναι ο καλύτερος δίσκος του 21ου αιώνα!

 Το περιοδικό Metal Hammer σύστησε μια επιτροπή από κριτικούς, συγκροτήματα και αναγνώστες με σκοπό την ανάδειξη του καλύτερου δίσκου του 21ου αιώνα. Η τελική απόφαση τους: το “Iowa” των Slipknot.

 

Ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2001 και αποτέλεσε για τους Slipknot μεγάλη παγκόσμια εμπορική επιτυχία. Παράλληλα, πρόσφερε σε συγκρότημα και κοινό επιτυχίες όπως τα “Disasterpiece”, “The Heretic Anthem”, “People = Shit” και “Left Behind”.

 

Αναγνώστες και κριτικοί έριξαν την ψήφο για τους σκοπούς του ειδικού αφιερώματος για τους 100 καλύτερους δίσκους του 21ου αιώνα, ενώ οι ίδιοι οι καλλιτέχνες παρείχαν επιπλέον σχόλια αναφορικά με τις δουλειές τους.

 

Όταν ρωτήθηκαν τί ήθελαν να πετύχουν με το “Iowa”, ο frontman Corey Taylor δήλωσε ότι δεν ήθελαν να κυκλοφορήσουν κάτι παρόμοιο με το ντεμπούτο τους, το “Slipknot” (1999), και τη μεγάλη επιτυχία του, “Wait And Bleed”. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όλοι μα όλοι προσπαθούσαν να μας αναγκάσουν να γράψουμε άλλα δέκα “Wait And Bleed”, αλλά [τους είπαμε] να πάνε να γ***θούν, και ότι το έχουμε ήδη κάνει αυτό. Γιατί να θέλαμε να το επαναλάβουμε;

 

«Για εμάς, εκείνη η περίοδος ήταν για να κάνουμε τρέλες, να πίνουμε υπερβολικά, επειδή ήμασταν ακόμα αρκετά νέοι για να το υποστηρίξουμε. Ο πραγματικός στόχος μας ήταν να μπούμε [στο στούντιο] και να δημιουργήσουμε έναν πυκνό, ανατρεπτικό δίσκο. Δεν είχαμε βέβαια ιδέα πόσο ανατρεπτικός επρόκειτο να ήταν».

 

Ο Taylor πιστεύει ότι πέτυχαν και με το παραπάνω τον στόχο τους. Όπως λέει, «μπορείς ν’ ακούσεις την χολή μέσα στη μουσική, ν’ ακούσεις τη φρενίτιδα, το πάθος γι’ αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε. Νομίζω ότι πετύχαμε πάρα πολλά… Νομίζω ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας και πετύχαμε κάτι εντελώς διαφορετικό: να δημιουργήσουμε τον πιο heavy δίσκο ο οποίος θα ήταν προσιτός σ’ ένα ευρύ κοινό που δε θα γνώριζε πραγματικά σε τι επρόκειτο να μπλέξει».

 

Επιπλέον, άλλα συγκροτήματα συζήτησαν πώς τους επηρέασε ο δίσκος. Ο τραγουδιστής των Beartooth, Caleb Shomo, δήλωσε: «Είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Απλά τον αγαπώ. Είναι εξωφρενικά ωμός, και οργισμένος, και τεράστιος, και απίθανος. Ήμουν 18 όταν το άκουσα και απλά έμεινα, σκέφτηκα, ‘Τι είναι αυτό; Είναι τρελό!’ Κάθε κομμάτι είναι τέλειο. Είναι ένας από τους πιο μνημειώδεις δίσκους εδώ και πολλά, αρκετά πολλά χρόνια».

 

Άλλοι καλλιτέχνες τα οποία συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των κριτικών και των συγκροτημάτων είναι οι System Of A Down, Lamb Of God, Behemoth, Deftones, Marilyn Manson, Iron Maiden και Gojira.

 

 

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

Comments

css.php