MARILYN MANSON: Θα έπρεπε να μας ανησυχεί η κατάσταση της υγείας του;

Αναμφισβήτητα, ο Marilyn Manson είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης της παγκόσμιας rock σκηνής τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο, κάτι φαίνεται να πηγαίνει λίγο στραβά τον τελευταίο καιρό. Παρόλο που ο πιο πρόσφατος δίσκος του, το “Pale Emperor”, ήταν μια μεγάλη επιτυχία, πολλοί είναι αυτοί που δεν μένουν πλέον ικανοποιημένοι από τις ζωντανές του εμφανίσεις.

 

Οι οπαδοί, που θα επιλέξουν να πάνε σε κάποια συναυλία του, συνήθως αποχωρούν από αυτές σκεπτόμενοι δύο φράσεις: χωρίς έμπνευση και χωρίς συνοχή. Και αν αυτό ακούγεται κακό, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν χειροτερέψει ακόμα περισσότερο για τον Manson στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων, και κανένας δεν μπορεί να υποδείξει το ακριβές αίτιο.

 

Η εμφάνιση του Manson στις 10 Ιουλίου (στα πλαίσια της από κοινού περιοδείας του με τους Slipknot) ήταν πρώτο θέμα στα νέα, αλλά για τους λάθος λόγους. Στο ακόλουθο βίντεο, μπορεί κάποιος να δει τον Manson να μιλά χωρίς συνοχή, να παραπατά ανάμεσα στους τεχνικούς για τον ήχο, ανίκανος να σταθεί όρθιος για πολύ, να πειράζει την κονσόλα και να χτυπά μια οθόνη, συγχύζοντας τους τεχνικούς.

 

 

Προχθές, νέο υλικό αναρτήθηκε, στο οποίο ο Manson φωνάζει, ‘Δε θέλω να πέσω πάνω στον π***** μου απ’ αυτό το καλώδιο, μπορείτε να το φτιάξετε, παρακαλώ;’, που ακολουθήθηκε από το, ‘Μη με κοιτάς μ’ αυτό το περιφρονητικό βλέμμα γιατί δεν είσαι μαύρος’. Ο όρος που χρησιμοποίησε για το βλέμμα ο Manson ήταν ‘uppity’, ο οποίος συνήθως φέρει ρατσιστικούς υπαινιγμούς, αν και προφανώς εδώ χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά.

 

 

 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα, όταν πριν από μια περίπου εβδομάδα ο Manson παρέλαβε το βραβείο AltPress Icon. Μολονότι τα πλάνα από τα παρασκήνια, απ’ όπου ο Manson ανακοίνωσε τον τίτλο του νέου του δίσκου, ήταν κάπως ‘δύσπεπτα’, η ευχαριστήρια ομιλία του για το βραβείο ήταν ακόμα πιο άβολη.

 

 

Στην ήδη ανησυχητική λίστα γεγονότων ήρθε να προστεθεί και η αιφνίδια ακύρωση εμφάνισης του Manson στο Quebec:

 

g

 

Τον περασμένο μήνα, ο κιθαρίστας των Limp Bizkit (και πρώην μέλος του συγκροτήματος του Marilyn Manson) Wes Borland εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του για την υγεία του φίλου του: «Ήταν ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα σ’ ενέπνεε, αλλά την ίδια στιγμή και απόλυτα απογοητευτικό. Αυτός ο άνθρωπος είναι από τους πιο αστείους, εύστροφους ανθρώπους που έχω συναντήσει, αλλά πραγματικά πρέπει να προσπαθήσει να είναι πιο υγιής. Είναι ανάγκη να αρχίσει να προσέχει τα εσωτερικά του όργανα και να σταματήσει να τα επιβαρύνει τόσο πολύ, γιατί θα σταματήσουν [κάποια στιγμή] να δουλεύουν».

 

Ωστόσο, κάποια πλάνα από τη συναυλία του το Σάββατο, από το Lakeview Amphitheatre, τον δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

 

Μήπως όλα τελικά είναι μέρος της εμφάνισης του; Ή μήπως όντως πρέπει να προσέξει τον τρόπο ζωής του, γιατί τον φθείρει;

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Γκουτσίδης Στέργιος

Comments

css.php