Brian “Head” Welch (KORN): Προτρέπει τους Χριστιανούς οπαδούς να αποδεχτούν την κοινότητα των διεμφυλικών (τρανς)

 Όντας μουσικός, ο Brian ”Head” Welch των Korn έχει κάθε είδους οπαδούς, και στην πρόσφατη εμφάνιση του συγκροτήματος στη Βόρειο California, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να μιλήσει με ένα διεμφυλικό άτομο που του ζήτησε να προσευχηθεί γι’ αυτόν. Η ανάρτηση προκάλεσε μια ευρεία ποικιλία αντιδράσεων από μεριάς ακολούθων του στα social media – κάποιες θετικές, κάποιες αρνητικές -, γεγονός που οδήγησε τον κιθαρίστα να καλέσει τους Χριστιανούς οπαδούς του να σταματήσουν τα επιθετικά τους σχόλια.

 

Η αρχική ανάρτηση του Welch μιλούσε για τη συνάντηση του με κάποιους οπαδούς, ενώ ανάρτησε και μια φωτογραφία μαζί τους. Ο κιθαρίστας έγραψε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να προσευχηθώ μαζί με αυτούς τους πολύτιμους ανθρώπους στη Βόρειο California – τουλάχιστον δύο απ’ αυτούς ένιωσαν την αγάπη του Χριστού. Μια ειλικρινής παράκληση από τον φίλο μου στα δεξιά μου: ‘Brian, αγαπάς τους διεμφυλικούς; Τότε, σε παρακαλώ, προσευχήσου για εμάς τους διεμφυλικούς. Χρειαζόμαστε πραγματικά αυτές τις προσευχές’. Και θα προσευχηθώ».

 

Κατόπιν, όμως, των διαφόρων αντιδράσεων στην παραπάνω ανάρτηση, ο Welch απευθύνθηκε άλλη μια φορά στους οπαδούς του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του με όσους κατακρίνουν αυτούς που στρέφονται προς τον Θεό και τις «άκαρδες αναρτήσεις» τους. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε:

 

«Αναφορικά με την ανάρτηση μου για τους διεμφυλικούς χτες, η πλειοψηφία των σχολίων ήταν καταπληκτική, ευχαριστώ.

 

Στους ελάχιστους που πιπιλούσαν την καραμέλα για τα Σόδομα και τα Γόμορρα και την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας, σας παρακαλώ να ανοίξετε την καρδιά σας και να διαβάσετε αυτό προσεκτικά: Ο Θεός κοιτάει την καρδιά και οι άνθρωποι κοιτούν την εξωτερική εμφάνιση. Αυτό που κάνω και αυτό που είναι αναγκαίο όλοι να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων.

 

Ένας από τους ανθρώπους στη χθεσινή φωτογραφία μοιράστηκε τον πόνο και τη φρικτή κακομεταχείριση που υπέστη [και] που συνεχίστηκε για χρόνια, πιστεύω. Η άλλη δέχτηκε επίθεση από ‘Χριστιανούς’ και την πέταξαν σαν σκουπίδι στο παρελθόν. Αυτοί οι άνθρωποι και δεκάδες άλλοι στην περιοδεία μας αυτό το καλοκαίρι βρίσκουν κάποιο είδος αυτοθεραπείας. Γνωρίζουν μη-επικριτικούς πιστούς του Χριστού που τους νουθετούν και τους δίνουν δύναμη. Σε κάποιους βλέπεις μια απευθείας αλλαγή, αλλά για κάποιους απ’ αυτούς, θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Δάκρυα κυλούν και καρδιές απαλύνονται. Κάθε άκαρδη ανάρτηση από όσους κατακρίνεται μόνο σκληραίνουν τις καρδιές τους προς τον Ιησού ξανά.

 

Ο λόγος του Ιησού δεν είναι fast food. Δεν έχουν όλοι μια δραματική μεταστροφή εν μια νυκτί όπως εγώ. Αρκετές φορές, η σχέση με τον Θεό χρειάζεται πολλά χρόνια ή ακόμα και μια δεκαετία και περισσότερο.

 

Όταν εσείς οι θρησκευόμενοι προσπαθείτε να επιβάλλετε άμεση μετάνοια και να καταδείξετε τα ελαττώματα των άλλων, διαλύετε αυτό που ο Θεός προσπαθεί να χτίσει στις καρδιές [τους].

 

Αν μπορώ να πείσω έστω και έναν σκληρόκαρδο Χριστιανό να σταματήσει να ποστάρει για άμεση μεταμέλεια και το πυρ της κολάσεως ενώ οι φίλοι μου κι εγώ προσπαθούμε να οδηγήσουμε σταδιακά ανθρώπους στον Ιησού με αγάπη, τότε υποθέτω ότι άξιζε αυτή η ανάρτηση.

 

Είναι μια κουραστική δουλειά να προσπαθώ να πείσω τους δικούς μου ανθρώπους να αγαπήσουν τον Υιό του Θεού, τον Ιησού, την ώρα που άλλοι ‘Χριστιανοί’ τους εκδιώκουν με τις αναρτήσεις τους.

 

Σας παρακαλώ, σταματήστε.»

 

Το 2005, ο Welch είχε εγκαταλείψει τους Korn, λέγοντας ότι είχε «διαλέξει τον Κύριο Ιησού Χριστό ως Σωτήρα του» και ότι θα αφιέρωνε τη μουσική σ’ αυτόν τον σκοπό. Βαπτίστηκε αργότερα στον ποταμό Ιορδάνη μαζί με μια ομάδα πιστών από το Bakersfield της California. Το χρονικό της αποχώρησης του από τους Korn και της στροφής του στον Θεό είναι και η θεματική του βιβλίου του, με τίτλο Save Me From Myself. Τελικά, ο κιθαρίστας επέστρεψε στους Korn το 2012, ωστόσο η επιστροφή του δεν επηρέασε την αφοσίωση του στον Θεό.

 

 

Comments

css.php