8 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν η μπάντα σας βγει σε περιοδεία

Κάθε μπάντα έχει ως όνειρο και στόχο να βγει σε περιοδεία. Όλοι το ονειρεύονται. Όποιος παίζει σε μπάντα, το γνωρίζει αυτό. Αλλά πέρα από το όνειρο και την επιθυμία, υπάρχει και η πραγματικότητα, οπότε προτού βγείτε σε tour, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κείμενο.

 

8. Μην περιμένετε να νοιαστεί κανείς για την μπάντα σας

 

Αυτό είναι μια από τις πιο απογοητευτικές αλήθειες που μπορεί να κατανοήσει κάποιος ο οποίος παίζει σε μπάντα. Μπορεί στην τοπική σου σκηνή να υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για την μπάντα σου, όμως στο tour είναι διαφορετικά τα πράγματα. Παίζεις μπροστά σε κοινό το οποίο δεν σε γνωρίζει, προσπαθείς κάθε βραδιά να κερδίσεις νέο κοινό. Γι' αυτό, να είστε έτοιμοι ψυχολογικά.

 

7. Το βανάκι σας θα χαλάσει

 

Νόμος. Συμβαίνει στον καθένα. Το ερώτημα είναι, πόσο άσχημα θα χαλάσει. Θα είναι κάτι απλό ή θα σας καταστρέψει την μέρα; Πάντως συμβαίνει και στις μεγάλες μπάντες, σίγουρα θα συμβεί και σε σας.

 

6. Δεν γνωρίζεις τους bandmates σου όσο καλά νομίζεις

 

Δεν έχει καμιά σημασία το πόσο καλά πιστεύετε ότι είστε δεμένοι μεταξύ σας ή το πόσες νύχτες έχετε περάσει μαζί. Είναι τελείως διαφορετικό από το να βρίσκεστε σε ένα βαν μαζί για έναν ολόκληρο μήνα. Πολλές συνήθειες του καθενός θα σας τρελάνουν, συνήθειες που δεν γνωρίζατε. Μπορεί να σας καταστρέψει, μπορεί και να σας δέσει περισσότερο.

 

5. Το να κοιμάσαι στο πάτωμα ενός ξένου είναι πολύ τρομακτικό

 

Κάθε μπάντα έχει εφιάλτες όταν κοιμάται στο σπίτι ενός ξένου. Είναι τρομακτικό. Γι' αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα διαλέξετε να κοιμηθείτε μαζί με κάποιον έμπιστο, αλλιώς μπορεί να καταλήξει ως η χειρότερη εμπειρία της ζωής σας.

 

4. Είσαι ένας πλανόδιος πωλητής.

 

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να καταλάβει μια μπάντα. Τα μόνα σας έσοδα, αν εξαιρέσουμε ότι είστε από τους τυχερούς που παίρνουν μια προκαταβολή ή μια εγγύηση, είναι το merch σας. Πουλείστε τα πάντα. Στη metal μουσική υπάρχουν πολλοί συλλέκτες.

 

3. Οι διοργανωτές άλλοτε βοηθούν άλλοτε όχι

 

Αυτό είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό της underground σκηνής και μουσικής βιομηχανίας. Ποτέ δεν ξέρεις κατά πόσο βοηθητικός θα είναι ο διοργανωτής που στο facebook φαινόταν ωραίος τύπος. Γι'αυτό, σε κάθε show σου να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες, γιατί μπορεί οι άνθρωποι που κάνουν εξαιρετική δουλειά, σε μια στιγμή να κάνουν κάτι λάθος και όλα να στραβώσουν.

 

2. Η κούραση είναι τρομερή

 

Αν πρόκειται να βγείτε σε tour, να είστε έτοιμοι να νιώσετε την μεγαλύτερη κούραση που θα έχετε ποτέ συναντήσει. Γιατί όχι μόνο δεν θα κοιμάστε αρκετές ώρες, αλλά θα πρέπει να βολευτείτε μέσα σε ένα βανάκι.

 

  1. Το tour είναι ό,τι καλύτερο

Σοβαρά, όποιος έχει κάνει περιοδεία, θα σας το επιβεβαιώσει. Συναντάς καινούργιους ανθρώπους κάθε βράδυ, έρχεσαι σε επαφή με παλιούς. Παίζεις κάθε βράδυ την μουσική σου, την μουσική που αγαπάς. Και ναι, ίσως στην αρχή δεν νοιαστεί κανείς, αλλά αν η μουσική σου αξίζει, τότε να είσαι σίγουρος πως θα αποκτήσεις μερικούς fans.

 

 

Comments

css.php