Οι περισσότεροι αγοραστές βινυλίου είναι μοναχικοί, μεσήλικες και εσωστρεφείς, σύμφωνα με έρευνα

 Το YouGov πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με τους αγοραστές βινυλίου για το 2016 και τα κύρια χαρακτηριστικά τους, σύμφωνα με το πόρισμα της, είναι ότι είναι μοναχικοί, μεσήλικες και εσωστρεφείς.

 

Η έρευνα αναφέρει ότι η πλειοψηφία των αγοραστών βινυλίου είναι ηλικίας 45 έως 54, με τους νεαρούς ηλικίας 18 έως 24 να είναι οι πιο διστακτικοί για τη συγκεκριμένη αγορά. Ωστόσο, μια παρόμοια έρευνα στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο είχε διαπιστώσει ότι οι νέοι κάτω των 25 ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές βινυλίου.

 

Το 66% των λάτρων του βινυλίου δήλωσαν ότι δεν θα άντεχαν να περάσουν μια μέρα χωρίς να ακούσουν μουσική, σε σύγκριση με το 49% των Βρετανών ενηλίκων. Το 59% των αγοραστών δίσκων ανέφεραν, επίσης, ότι το να κατεβάζει κανείς παράνομα μουσική είναι λάθος.

 

Το 56% εξ αυτών προτιμά να μη μιλά για τα συναισθήματα του, ενώ το 69% δήλωσε ότι απολαμβάνει να μένει μόνο του. Τα δύο τρίτα (68%) των αγοραστών βινυλίου είπαν ότι απολαμβάνουν να παρακολουθούν συναυλίες των αγαπημένων τους καλλιτεχνών (σε σύγκριση με το 47%) και είναι περισσότερο πιθανό να ξοδέψουν με ευχαρίστηση χρήματα προκειμένου να στηρίξουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες (21% σε σύγκριση με το πρότερο 9%).

 

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι το “Blackstar” του David Bowie είναι ο δίσκος βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2016 έως τώρα.

 

Ο τελευταίος δίσκος του εκλιπόντος θρυλικού αστέρα κυκλοφόρησε ανήμερα των 69ων γενεθλίων του (8 Ιανουαρίου) και δύο μέρες πριν τον θάνατο του. Σύμφωνα, μάλιστα, με το The Vinyl Factory, έχουν πωληθεί 57000 αντίτυπα του δίσκου σε βινύλιο μέχρι στιγμής.

 

Με αυτές τις πωλήσεις, ο Bowie ξεπέρασε τις πωλήσεις του “25” της Adele, το οποίο έχει πωληθεί 36000 φορές μέσα στο 2016. Ωστόσο, η Βρετανίδα καλλιτέχνιδα είχε κατακτήσει την κορυφή για το 2015, με το “25” να έχει πουλήσει 116000 αντίτυπα σε βινύλιο εκείνη τη χρονιά.

 

Comments

css.php