Martin Schulman (CENTINEX) στο Rock Overdose:”Σκεφτόμουν να επανασχηματίσουμε τους CENTINEX γιατί υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Martin Schulman, μπασίστας των Centinex, στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο. Ο Martin μίλησε για το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, Doomsday Rituals”, για την επανένωσή τους και για τα πλάνα τους. Απολαύστε τον!

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Martin, καλωσόρισες στο Rock Overdose! Πώς πηγαίνουν τα πράγματα για το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

 

Martin Schulman: Όλα είναι καλά και είμαστε αρκετά απασχολημένοι με εμφανίσεις σε φεστιβάλ και τα συναφή.

 

Rock Overdose: Ο νέος σας δίσκος, “Doomsday Rituals”, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. Ποια τα συναισθήματα σας γι’ αυτή την κυκλοφορία;

 

Centinex: Ναι, ακριβώς, κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες. Είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς εξελίχθηκαν όλα και είχαμε τον ήχο και το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε.

 

Rock Overdose: Ποιές οι αντιδράσεις των οπαδών και του Τύπου μέχρι στιγμής;

 

Martin Schulman: Φαίνεται πως οι αντιδράσεις ήταν καλές, αλλά ,για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά δεν διαβάζω τις κριτικές. Για μένα, είναι πιο σημαντικό τί σκέφτονται οι οπαδοί, και αρκετά πιο ικανοποιητικό να διαβάζω ένα σχόλιο στο Facebook μας από κάποιον οπαδό που όντως γουστάρει τον δίσκο, παρά να διαβάζω μια κριτική από έναν δημοσιογράφο που προσπαθεί να είναι σοβαρός και να αναλύσει τη μουσική μας. Παίζουμε μουσική για εμάς τους ίδιους και τους οπαδούς μας. Δε συνθέτουμε μουσική και ούτε προσπαθούμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε απλά προς ευχαρίστηση κάποιου ‘δημοφιλούς’ δημοσιογράφου που αναζητεί το επόμενο μεγάλο trendy συγκρότημα.

 

Rock Overdose: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά πράγματα για τον δίσκο, όπως το πόσο καιρό πήρε η προετοιμασία, αν αντιμετωπίσατε κάποια προβλήματα, τη θεματική του;

 

Martin Schulman: Ηχογραφούσαμε τον δίσκο για δύο βδομάδες, διάστημα αρκετά σύντομο για την ετοιμασία ενός δίσκου στις μέρες μας. Ωστόσο, αυτό επιδιώκαμε, ψάχναμε εκείνον τον παλιό ήχο και την αίσθηση του, τον τρόπο με τον οποίο οι δίσκοι ηχογραφούνταν στις αρχές των ‘90s, χωρίς υπερβολές στην παραγωγή της ηχογράφησης. Η ηχογράφηση κύλησε ομαλά, δίχως πραγματικά προβλήματα. Βοήθησε, επίσης, που είχαμε ετοιμάσει ένα demo πριν την παραγωγή, με σχεδόν όλο το υλικό μας. Στιχουργικά, το “Doomsday Rituals” περιλαμβάνει δέκα ‘ιστορίες’ – όλοι, βέβαια, τις αποκαλούν κεφάλαια, ή κάτι παρόμοιο – για την επερχόμενη Αποκάλυψη ή, τουλάχιστον, ιστορίες όπου οι χαρακτήρες εύχονται να πλησιάζει το τέλος του κόσμου.

 

Centinex-cover-new-logo-smaller1-500x500

 

Rock Overdose: Σχεδιάζετε κάποια περιοδεία για την προώθηση του δίσκου;

 

Martin Schulman: Τώρα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και το ερχόμενο φθινόπωρο, θα εμφανιστούμε μόνο σε φεστιβάλ, και κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις. Βέβαια, μια περιοδεία πρόκειται να ακολουθήσει την άνοιξη του επόμενου έτους.

 

Rock Overdose: Αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος σας, μετά την επανένωση του συγκροτήματος. Γιατί διαλύθηκε το συγκρότημα το 2006 και τί σας έπεισε να επανενωθείτε;

 

Martin Schulman: Το 2006, είχα φτάσει στο σημείο που δεν υπήρχε άλλη επιλογή απ’ το να σταματήσω το συγκρότημα για διάφορους λόγους, κυρίως μουσικούς και προσωπικούς. Επιθυμούσα να κάνω κάτι καινούργιο και, γι’ αυτό το λόγο, δημιούργησα το άλλο μου συγκρότημα, τους Demonical. Όμως, κατά το διάστημα 2006–2014, υπήρχε ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το συγκρότημα από πλευράς οπαδών αλλά και δισκογραφικών που επανακυκλοφορούσαν παλιό μας υλικό κτλ. Οπότε, όλον αυτόν τον καιρό, το συγκρότημα ‘ήταν εκεί’, ακόμα κι αν δεν ήμασταν ενεργοί, δίνοντας συναυλίες κτλ. Το σκεφτόμουν να επανασχηματίσουμε τους Centinex για κάνα δύο χρόνια, αλλά πραγματικά δεν είχα το χρόνο γι’ αυτό λόγω του γεμάτου προγράμματος μου με τους Demonical. Και τότε, στα τέλη του 2013, μετά από μια εκτεταμένη Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Demonical, αποφάσισα να το κάνω, ότι αυτή ήταν η σωστή στιγμή και το μέρος. Ήθελα να διαχωρίσω τους Centinex από τους Demonical, και να εξερευνήσω διαφορετικές πλευρές της death metal. Είχα συνθέσει κάποιο υλικό που δεν ταίριαζε στους Demonical, καθώς είχε περισσότερες επιρροές από την παλιά Βορειοαμερικανική σκηνή, αντί της Σουηδικής. Επομένως, αποφάσισα να επανασχηματίσω τους Centinex και να κυκλοφορήσω εκείνο το υλικό με αυτούς.

 

Rock Overdose: Δεν είμαι σίγουρος, αλλά σε κάποιες από τις πρώτες κυκλοφορίες σας, τα εύσημα για τα drums πήγαν στην ‘Kalimaa’, που ήταν όμως μια μηχανή, σωστά; Είναι το όνομα μιας θεότητας ή κάτι τέτοιο;

 

Martin Schulman: Ναι, χρησιμοποιήσαμε μια μηχανή για drums για κάνα δύο χρόνια στα τέλη των ‘90s, καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο drummer. Ήταν μια προσωρινή λύση, με την οποία ήμασταν εντάξει τότε, αλλά, όποτε το σκέφτομαι τώρα, μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να μην είχε γίνει, για να ‘μαι ειλικρινής. Όπως και να ‘χει, δεν είχαμε άλλη επιλογή τότε. Δε θυμάμαι από πού πήραμε το όνομα ή γιατί την ονομάσαμε έτσι.

 

Logo_black

 

 

Rock Overdose: Προτιμάς τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος ή τις τωρινές, και γιατί;

 

Martin Schulman: Προτιμώ το συγκρότημα όπως είναι τώρα, και μουσικά και πνευματικά, ακόμα κι αν τα 5 πρώτα χρόνια στην ιστορία του συγκροτήματος ήταν, επίσης, σπουδαία.

 

Rock Overdose: Έπειτα από 26 χρόνια στο συγκρότημα, ποιο είναι το όραμα σας για τους Centinex;

 

Martin Schulman: Πραγματικά, δεν έχουμε κάποιο όραμα. Ζούμε την κάθε μέρα και παρατηρούμε όσα συμβαίνουν. Φυσικά, έχουμε σχέδια για όσα πρόκειται να κάνουμε τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, περίπου, αλλά δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο ‘όραμα’.

 

Rock Overdose: Ποιά είναι τα επόμενα σχέδια του συγκροτήματος;

 

Martin Schulman: Θα συμμετάσχουμε σε κάποια φεστιβάλ μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε ας τελειώσουμε μ’ αυτά πρώτα και μετά βλέπουμε. Επίσης, όπως είπα, θα ακολουθήσει μια περιοδεία τον Μάιο του επόμενου έτους.

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη. Κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς σας;

 

Martin Schulman: Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας, την εκτιμούμε απίστευτα! Ελπίζουμε να μπορέσουμε να έρθουμε σύντομα και να παίξουμε για όλους εσάς τους τρελούς Έλληνες headbangers, μιας και δεν έχουμε μπορέσει να το κάνουμε έως τώρα!!!

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη και ερωτήσεις: Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

Μετάφραση: Γκουτσίδης Στέργιος

Comments

css.php