BEYOND THE EXISTENCE στο Rock Overdose: “Όλοι θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε ερασιτέχνες σε σχέση με μπάντες του εξωτερικού”

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς Beyond The Existence, στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο. Ο Ίκκι και ο Billys, τραγουδιστής και ντράμερ αντίστοιχα, μίλησαν για την πορεία της μπάντας ως τώρα, για το ντεπούτο τους, για το πάθος τους με την μπάντα, καθώς και για τα επόμενα πλάνα τους. Απολαύστε τους!

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πείτε μας λίγα λόγια για την μπάντα.

 

Ίκκι: Καλησπέρα. Εγώ είμαι ο Ίκκι, ο τραγουδιστής. Ξεκινήσαμε το 2012. Είχαμε αρκετά κομμάτια έτοιμα από τότε. Τα είχα γράψει εγώ και στη συνέχεια τα ολοκληρώσαμε με τα υπόλοιπα μέλη. Είχαμε μερικές αλλαγές στο line up μας, αλλά καταλήξαμε σε αυτό που ακούτε σήμερα.

 

Rock Overdose: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας full length album, που ονομάζεται “Silent Mourning”. Πως αισθάνεστε;

 

Ίκκι: Περήφανοι. Είχε πάρα πολλή δουλειά. Τρια χρόνια το δουλεύαμε, ο ένας χρόνος μας πήρε για τις ηχογραφήσεις και τις επεξεργασίες. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε επιτέλους να το κυκλοφορήσουμε. Νομίζω είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ήταν κάτι σημαντικό για μας.

 

Billys: Ήταν μια πάρα πολύ προσωπική δουλειά από όλες τις απόψεις. Πέρα από την μουσική και στίχους, αναλάβαμε οι ίδιοι την παραγωγή, την ηχογράφηση, την μίξη, την προώθηση, τα γραφιστικά. Όλα ήταν δικά μας, εντελώς προσωπικά. Προφανώς και θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια άτομα που μας βοήθησαν, αλλά ήταν μια πολύ προσωπική δουλειά, με πολλές θυσίες και κόπο και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους κυκλοφορεί.

 

Rock Overdose: Ανέφερες την λέξη θυσίες. Τι χρειάστηκε να θυσιάσετε;

 

Billys: Λίγος ύπνος, πολύ δουλειά. Οικονομικές θυσίες. Είχαμε αφιερωθεί στο άλμπουμ, δεν ασχολούμασταν με τίποτα άλλο.

 

Ίκκι: Και έτσι είναι και η φιλοσοφία μας βασικά. Το θέλουμε πολύ, κάνουμε την δουλειά που πρέπει να κάνουμε και αφιερώσαμε όσο χρόνο χρειαζόταν. Προφανώς και ήταν η πρώτη μας φορά, δεν είχαμε εμπειρία γιατί δεν έχουμε ξανά κάνει τόσο σοβαρή δουλειά, τόσο επαγγελματική. Είχαμε δυσκολίες. Αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό. Μάθαμε πολλά και θα είμαστε πιο έτοιμοι την επόμενη φορά.

 

DSC00844

 

Rock Overdose: Τι feedback υπάρχει μέχρι στιγμής;

 

Ίκκι: Είναι πολύ θετικό. Έχουμε ακούσει και από επαγγελματίες ακόμη, στο χώρο, ότι είναι πάρα πολύ καλό για μια δουλειά που κάναμε εντελώς μόνοι μας. Δεν έχω ακούσει αρνητικά λόγια. Ίσως μόνο για την μίξη και το master έχουν υπάρξει αρνητικά σχόλια, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για την μίξη και το master ακριβώς επειδή τα κάναμε μόνοι μας και ήταν η πρώτη μας φορά. Ακόμη και από εξωτερικό έχουμε πολύ κόσμο που μας λένε πολύ καλά λόγια.

 

Rock Overdose: Κάποιος που δεν γνωρίζει την μπάντα, τι θα ακούσει στο άλμπουμ σας;

 

Billys: Είμαστε αρκετά old-school. Δεν παίζουμε αυτό το νέο metal. Τα ακούσματα μας και οι εμπειρίες μας, μας έκαναν πιο old-school. Άτομα που ακούνε διαφορετικά είδη μπορούν να μας ακούσουν, είτε ακούν heavy metal είτε black metal, doom, gothic. Υπάρχουν πολλά στοιχεία στη μουσική μας.

 

Rock Overdose: Το 2013 κυκλοφορήσατε το ντέμο σας. Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι διαφορές στον ήχο της μπάντας από τότε μέχρι τώρα;

 

Ίκκι: Το ντέμο το έκανα όλο μόνος μου, οπότε είναι τέραστια η διαφορά. Κάποια κομμάτια δεν αλλάξαν και πολύ, αλλά από τότε πήραμε πολλές εμπειρίες, τραγουδάω πολύ διαφορετικά τώρα. Νομίζω κάναμε τώρα πιο επαγγελματική δουλειά. Ανεβήκαμε ένα level.

 

Billys: Επίσης, στο ντέμο ήταν και διαφορετικό το line up. Οι μόνοι που ήταν και στο ντέμο και στο άλμπουμ ήταν ο Ίκαρος και ο μπασίστας, ο οποίος πλέον έχει αλλάξει, αλλά αυτοί οι δύο ήταν και στο ντέμο και στο full length album. Όλα τα υπόλοιπα μέλη ήταν διαφορετικά.

 

Ίκκι: Πλέον και τα μέλη μας ξέρουν πολύ καλή μουσική και έχουμε εξελιχθεί για αυτόν τον λόγο και έτσι έγινα και εγώ καλύτερος γιατί πήρα άτομα που είχαν περισσότερες γνώσεις από μένα.

 

Rock Overdose: Σχετικά με τους στίχους, βγάζουν αρκετό θυμό και μελαγχολία. Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα Ίκαρε που γράφεις τους στίχους;

 

Ίκκι: Αρχικά, να πω πως ναι μεν γράφω τους στίχους, αλλά συμφωνούμε όλοι σ’ αυτούς γιατί όλοι μας έχουμε πάνω κάτω την ίδια ψυχολογία και δέχομαι συμβουλές από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, όπως και εκείνοι από μένα παραδείγματος χάρη για τις κιθάρες. Τώρα, για τους στίχους, σχετίζονται με την ζωή που είχαμε, το τι έχουμε περάσει. Θέλαμε να περάσουμε, ειδικά στο πρώτο άλμπουμ μας, πράγματα για μας. Αν διαβάσεις τους στίχους μας, ουσιαστικά μας γνωρίζεις.

 

Billys: Είναι απόλυτη έκραση των προσωπικοτήτων μας.

 

DSC00829

 

Rock Overdose: Είχα διαβάσει ότι έχετε χτίσει έναν πυρήνα οπαδών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες όπως Ιαπωνία, Φινλαδία, Βουλγαρία. Αυτό πως το καταφέρατε, χωρίς να έχετε ουσιαστικά ούτε full length, γιατί ήδη από το ντέμο είχατε αυτό το κοινό.

 

Ίκκι: Το κυνηγούσαμε με διαφημίσεις μέσω facebook και youtube. Προσπαθούμε να μην περιοριζόμαστε στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να παραμείνουμε μόνο εδώ. Από την αρχή το κυνηγήσαμε αυτό και πολλοί, για παράδειγμα από την Ιαπωνία, επειδή είναι πολλοί ανυχτόμυαλοι, μας έστελναν από μόνοι τους σιγά σιγά τα θετικά τους σχόλια. Υπήρχε ήδη από το ντέμο ένα πολύ καλό feedback.

 

Billys: Δεν ήταν τόσο δύσκολο βασικά να γίνει αυτό το άνοιγμα στο εξωτερικό. Εδώ, αν μιλήσεις για το ατμοσφαιρικό death metal, σε έναν τυχαίο άνθρωπο ή μουσικό, δεν θα ψαχτεί. Δεν θα εκτιμήσει την μπάντα της χώρας του όσο εκείνη του εξωτερικού. Στο εξωτερικό, είναι πιο ανοιχτοί και ευχάριστοι να το πω.

 

Ίκκι: Επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό, σε χώρες όπως Φινλανδία και Πορτογαλία, θέλω να πω πως αυτή η νοοτροπία δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Οι Πορτογάλοι δεν υποστηρίζουν τόσο τις μπάντες τις χώρας τους. Ίσως οι άνθρωποι είναι έτσι ή οι μεταλάδες. Το ίδιο και με τους Φινλανδούς. Μπορεί να είναι τόσο πολλοί αλλά δεν υποστηρίζονται πολύ μεταξύ τους, ενώ όταν μιλούσα για Ελλάδα, τις ελληνικές μπάντες, γούσταραν πολύ. Όλες οι μπάντες πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους αυτό. Να στέλνουν παντού, είναι πιο εύκολο να ακουστούν έξω παρά στη χώρα τους.

 

Billys: Και έτσι γνωρίζεις και πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς και ανοίγεσαι.

 

Rock Overdose: Συναυλίες στο εξωτερικό κυνηγάτε;

 

Ίκκι: Ναι, τώρα κλείσαμε στην Ρουμανία. Θα παίξουμε στο Maximum Rock Festival, μαζί με Moonspell και Kamelot. Θα κοιτάξουμε, επίσης, να κλείσουμε σε Σόφια, γιατί όχι και Ιταλία. Το ένα φέρνει το άλλο και σιγά σιγά πουλάς και merch. Ένα βήμα τη φορά. Αν το κυνηγάς θα το πετύχεις.

 

 

Rock Overdose: Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα που κάνετε, είναι ότι θα ανοίξετε στους Testament στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο. Πως προέκυψε η συμμετοχή σας;

 

Billys: Αρχικά να πούμε ότι αισθανόμαστε και γαμώ. Είναι μια από τις αγαπημένες μπάντες. Όταν γράφαμε τον δίσκο και μαζευόμασταν με τα παιδιά, ακούγαμε Testament. Είναι πολύ ωραίο αυτό. Προφανώς είναι μια επιτυχία.

 

Ίκκι: Δεν μπορείς να το περιγράψεις το πως αισθανόμαστε. Σιγά σιγά μας γνωρίζει και ο κόσμος έτσι. Είναι πολύ ωραία αίσθηση. Προέκυψε πολύ απλά, πάντως. Πάντα στέλναμε την μουσική μας σε άτομα που ασχολούνται με τον χώρο και τους λέγαμε αν προκύψει κάτι να μας έχουν στα υπόψιν τους. Και έτσι ακριβώς έγινε. Μας είδαν σε ένα live και μας πρότειναν να παίξουμε με τους Testament. Πρώτα, βέβαια, έπρεπε να στείλουμε στην εταιρεία των Testament, να μας ακούσουν και να πάρουμε έγκριση. Και έτσι, μπήκαμε στο live. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

 

Rock Overdose: Τέλη Μαϊου κυκλοφορήσατε το πρώτο σας video clip. Πως είναι να κυκλοφορεί video clip μια νεοσύστατη μπάντα και τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

 

Ίκκι: Πλέον, στην εποχή μας είναι απαραίτητο να έχεις ένα video clip. Δυσκολίες δεν αντιμετωπίσαμε. Το φτιάξαμε μόνοι μας και αυτό. Είναι ένα ακόμη βήμα για την μπάντα. Θα έρθουν και άλλα βίντεο κλιπ για αυτό το άλμπουμ.

 

Rock Overdose: Όντας μέλος της ελληνικής σκηνής, πως την βλέπετε;

 

Billys: Η ελληνική σκηνή έχει πολέον πολλές αξιόλογες μπάντες. Ο καθένας θα μπορούσε να τις παρακολουθήσει γιατί παντού πλέον υπάρχουν σκηνές που παίζουν τα συγκροτήματα και τα εισιτήρια δεν είναι τραγικά. Από την άλλη όμως, σε κάποιες φάσεις λειτουργεί ως κύκλωμα αυτό. Κάποιοι είναι οι ευνοούμενοι και κάποιοι μένουν στην απ’ έξω. Έχουμε την τάση να ψάχνουμε ανθρώπους να μας σπρώξουν, χωρίς προσπάθεια. Δεν γίνεται έτσι. Μόνος σου πρέπει να τρέξεις.

 

Ίκκι: Και κάποιες μπάντες κάνουν το εξής λάθος. Για παράδειγμα είναι να ανοίξουν για μια μεγάλη μπάντα και βάζουν εκεί το ταβάνι τους. Λένε μέχρι εκεί μπορούμε. Δεν προσπαθούν παραπάνω. Και όσοι ασχολούνται με την ελληνική σκηνή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε πολύ ερασιτέχνες σε σχέση με τις μπάντες του εξωτερικού, ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν είμαστε τόσο μακριά από αυτούς, αλλά δεν το βλέπουν αυτό οι μπάντες. Χαίρονται με μια μικρή συναυλία που βλέπουν μόνο τους φίλους τους από κάτω, δεν προσπαθούν και οι ίδιοι παραπάνω. Αλλά και οι μπάντες δεν βοηθούν παραπάνω η μια την άλλη γι’ αυτό δεν πάμε μπροστά. Γιατί αν βοηθούσαν η μια την άλλη, θα είχαν κέρδος. Και αυτό δεν συμφέρει τα μαγαζιά. Πιστεύω, δηλαδή, ότι και τα μαγαζιά ευνοούνται από αυτές τις καταστάσεις για να εκμεταλλεύονται τις μπάντες όπως θέλουν, για να κερδίζουν.

 

Billys: Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Θέλει προσπάθεια από μόνος σου. Η μουσική είναι άπειρη. Από άποψη κοινού στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν φταίνε οι συγκυρίες ή αν γινόταν πάντοτε αυτό, γιατί είμαστε και μικροί, δεν γνωρίζουμε για παλαιότερα, ο κόσμος δεν διασκεδάζει πολύ πλέον. Δεν ενδιαφέρεται. Ίσως γιατί υπάρχουν όλα έτοιμα σε έναν υπολογιστή. Ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να βγαίνει. Ναι μεν περνάμε οικονομική και πνευματική κρίση, αλλά πρέπει να βγεις έξω, να διασκεδάσεις, να ακούσεις και να παίξεις μουσική.

 

Ίκκι: Κάτι άλλο που ακούμε από μεγάλα άτομα στο χώρο, είναι που λένε να μην παίξεις πολλά live. Εγώ λέω το αντίθετο. Να παίζουν οι μπάντες όσο μπορούν περισσότερα live. Παντού, όπου θέλετε και όπου μπορείτε. Γιατί μια μπάντα ζει για τα live. Τίποτα άλλο.

 

13239064_1185960111454758_3911588124910316427_n

 

Rock Overdose: Ίσως είναι νωρίς να μιλάμε για νέο άλμπουμ, αλλά επειδή συνήθως οι νέες μπάντες φορτσάρουν, μπορούμε ναμιλήσουμε για καινούργιο υλικό;

 

Ίκκι: Βεβαίως, καινούργιο υλικό που ήδη παλιώνει (γέλια). Έχουμε γραμμένα κομμάτια ήδη από το 2013. Σύντομα θα το ηχογραφήσουμε και θα το ηχογραφήσουμε. Είναι ήδη έτοιμο. Σύντομα θα βγει καινούργιο υλικό.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα όνειρα, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες που έχετε για την μπάντα;

 

Billys: Πέρα από την μπάντα, δεν έχουμε τίποτα άλλο. Δηλαδή, δεν είμαστε βολεμένοι κάπου αλλού και έχουμε την μπάντα για να παίζουμε με την μπάντα. Ο στόχος μας ως μοναδική λύση είναι να πετύχουμε με την μπάντα. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Να βλέπουμε πολύ κόσμο στα live μας να περνάει καλά και να πέρνουμε ζωή από αυτό.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος δικός σας.

 

Ίκκι: Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν, είτε φίλοι είτε άτομα που μας γνώρισαν μέσα από την μουσική μας. Ευχαριστώ για όλα. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως είμαστε. Όπως ξεκινήσαμε. Βήμα βήμα να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε.

 

Billys: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοηθήσανε. Συνεχίζουμε την πορεία μας κανονικά. Να περιμένετε νέα μας. Ευχαριστούμε το Rock Overdose και σένα για την συνέντευξη. Πηγαίντε να δείτε live και να παίξετε live.

 

 

Comments

css.php