Γενέθλια για την ηγετική μορφή των KISS, Gene Simmons, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 67 του χρόνια!

Γενέθλια για μια δαιμόνια μορφή των Kiss, τον μπασίστα, τραγουδιστή, συνθέτη , παραγωγό και ιδρυτικό τους μέλος,Gene Simmons. Γεννήθηκε 67 χρόνια πριν στο Ισραήλ με το όνομα Chaim Witz και λίγο μετά οι γονείς του, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χώρισαν. Ο πατέρας του έφυγε και ο Chaim δεν τον είδε ποτέ ξανά, ενώ η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της με την οικογένεια να συνεχίζει ν’ αγωνίζεται σε συνθήκες φτώχειας. Όταν εκείνη έπιασε δουλειά σ’ ένα κατάστημα καφέ, αναγκάστηκε ν’ αφήσει τον γιο της στα χέρια διάφορων babysitter. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μάθει γρήγορα άπταιστα τουρκικά, ουγγρικά, εβραϊκά και ισπανικά, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο εννιάχρονος περίπου Chaim και η μητέρα του, μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη για να ζήσουν με συγγενείς. Σύντομα άλλαξε το όνομα του σε Gene, μια και ήταν πιο εύκολη η προφορά του και πήρε το επώνυμο της μητέρας του, Klein. Έμαθε γρήγορα αγγλικά μέσα από βιβλία κόμικ και την τηλεόραση και μπήκε σ’ ένα εβραϊκό ιεροδιδασκαλείο όπου σπούδασε σε αυστηρό περιβάλλον, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε εργοστάσιο κουμπιών στο Brooklyn. Ένα χρόνο αργότερα, μεταφέρθηκε σε δημόσιο σχολείο και εκείνη περίπου την εποχή, άρχισε ν’ αναπτύσσει ενδιαφέρον για τη μουσική. Όπως λέει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, καθοριστικό ρόλο έπαιξε μια βραδιά που παρακολούθησε τους Beatles στην τηλεόραση.

Σκέφτηκε πως αν ξεκινούσε κι αυτός μια μπάντα, τα κορίτσια ίσως ούρλιαζαν και για εκείνον. Κάπως έτσι, μαζί με δυο φίλους του, σχημάτισαν ένα γκρουπ, τους Τhe Missing Links, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή του θηλυκού σχολικού πληθυσμού. Με εκείνον ως frontman, κέρδισαν σ’ ένα σχολικό διαγωνισμό ταλέντων κάτι που έδωσε στον Simmons μια μικρή δόση φήμης. Συνέχισε σε μια σειρά από άλλες τοπικές μπάντες, διατηρώντας το όνειρό του ν’ ανέβει στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μη θέλοντας όμως παράλληλα ν’ απογοητεύσει τη μητέρα του που τον προέτρεψε  να πάρει το πτυχίο του απ’ το κολέγιο. Γράφτηκε στο Sullivan County Community College προκειμένου ν’ αποκτήσει το πτυχίο του και μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Richmond College και να πάρει πτυχίο Πανεπιστημίου. Λίγο μετά την αποφοίτηση του το 1970, o συνεργάτης του σε μπάντες και παιδικός του φίλος, Steve Coronel τον σύστησε στον κιθαρίστα Stanley Eisen (αργότερα γνωστό ως Paul Stanley). Αποφάσισαν να σχηματίσουν τους Wicked Lester και κατάφεραν να σημειώσουν αρκετή επιτυχία στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Δεν κατάφερναν όμως να εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα για να στηρίξουν τις μουσικές τους φιλοδοξίες και ο μουσικός βρέθηκε να κάνει διάφορες άσχετες δουλειές. Τελικά οι Wicked Lester κατάφεραν να ηχογραφήσουν ένα δίσκο που ποτέ όμως δεν είδε το φως της μέρας, ενώ οι Simmons όμως και Eisen εκείνη την εποχή, για πρώτη φορά συνέλαβαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν make up, κουστούμια και μια μεγάλη σκηνή για ένα πραγματικό σόου.

Τελικά, παρά τις αναποδιές που τους έτυχαν, δεν το έβαλαν κάτω, ανασχημάτισαν το γκρουπ του και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Peter Criss και Paul Frehley. Μέχρι το Δεκέμβρη του 1972 και μετά από έντονη και σοβαρή εξάσκηση είχαν μετονομαστεί σε KISS. Εμπνευσμένος από την εμμονή που είχε ως παιδί με τους σούπερ – ήρωες των βιβλίων κόμικ που διάβαζε, ο Simmons, πρότεινε να υποβληθούν σε φυσική μεταμόρφωση, φορώντας άγριο make up και ολόμαυρα ρούχα. Όπως αποκάλυψε κάποια στιγμή αργότερα, ο χαρακτήρας Black Bolt απ’ το κόμικ Marvel, ήταν αυτός που ενέπνευσε το δικό του χαρακτηριστικό βάψιμο, ένα στυλ που του χάρισε το παρατσούκλι του ως δαίμονας (The Demon). Με τη βοήθεια επίσης ενός εκπαιδευτή, έμαθε πώς να βγάζει φωτιές με το στόμα του στις live εμφανίσεις τους. Ο Simmons με τον Stanley, είναι τα μοναδικά μέλη της μπάντας που δεν μετακινήθηκαν ποτέ από τη σύνθεσή της μέχρι σήμερα. Ο μουσικός, έχει ασχοληθεί επίσης κατά καιρούς με εκδόσεις,τη μόδα και την υποκριτική. Στην προσωπική του ζωή, έχει υπάρξει σε σχέση με γυναίκες όπως οι Liza Minnelli, Cher και η Diana Ross, όμως από τα μέσα του ’80, ζει με την ηθοποιό και πρώην Playboy playmate, Shannon Tweed. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ενώ η οικογένεια έχει εμφανιστεί και σε reality σόου.

Comments

css.php