Mark Jansen (EPICA) στο Rock Overdose:”Είναι απλά θέμα χρόνου. Έλληνες φίλοι μας, να είστε υπομονετικοί, θα έρθουμε!”

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Epica, Mark Jansen, στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο. Ο Mark μίλησε για το νέο άλμπουμ της μπάντας, "The Holographic Principle", για τις διαφορές του από τα προηγούμενα, καθώς και για τα επόμενά τους πλάνα!

Απολαύστε τον!

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Mark, καλώς ήρθες στο Rock Overdose! Πώς είναι τα πράγματα στους Epica αυτή τη περίοδο;

 

Mark: Όλα είναι καλά. Αυτή τη στιγμή προβάρουμε τα νέα κομμάτια ώστε να τα παίξουμε ζωντανά στο Epic Metal Fest.

 

Rock Overdose: Το επερχόμενο άλμπουμ σας, “The Holographic Principle”, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Πώς νιώθετε;

 

Mark: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν την κυκλοφορία. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία, τόσο περισσότερο ενθουσιάζομαι. Ειδικά τώρα, που βγαίνουν οι πρώτες κριτικές και μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά καλές, οπότε ο «πυρετός» συνέχεια ανεβαίνει (γέλια).

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουν να ακούσουν οι fans από το νέο άλμπουμ; Υπάρχουν καθόλου εκπλήξεις;

 

Mark: Έχουμε έναν μοναδικό guest, την κόρη του Coen Janssen, η οποία τραγουδάει στο intro. Οι οπαδοί μας μπορούν να αναμένουν ένα βήμα μπροστά σχετικά με το “The Quantum Enigma”. Περισσότερο ξέφρενο, heavy αλλά ταυτόχρονα μελωδικό.

 

13339580_10153410244817924_775050499040763347_n

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιο concept ή κάποια κεντρική ιδέα για την οποία μιλά το άλμπουμ;

 

Mark: To The Holographic Principle είναι μια θεωρή βασισμένη στη κβαντική φυσική και δηλώνει ότι το σύμπαν όπως το γνωρίζουμε, ίσως να είναι ένα ολόγραμμα, μια ψευδαίσθηση. Η εικονική πραγματικότητα αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Σύντομα, οι μάσκες που φορούμε στην εικονική μας πραγματικότητα, θα είναι τόσο καλές όπου δεν θα μπορείς να δεις την διαφορά μεταξύ εικονικού κόσμου και πραγματικού κόσμου. Αυτή ίσως είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το σύμπαν όπως το ξέρουμε, είναι μια εικονική πραγματικότητα από μόνο του. Η θεωρία πίσω από αυτό λέγεται “The Holographic Principle” και δεν είναι απλά μια κακή, παρατραβηγμένη ιδέα ενός μόνο επιστήμονα. Είναι μια θεωρία όπου πολλοί επιστήμονες λαμβάνουν υπόψη. Το σύμπαν όπως το γνωρίζουμε ίσως να είναι ένα ολόγραμμα. Είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη και αποφασίσαμε να γράψουμε τους στίχους μας γι’ αυτό.

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι διαφορές του από το προηγούμενο άλμπουμ;

 

Mark: Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά ηχογραφήσαμε όλα τα όργανα της ορχήστρας ζωντανά. Χωρίς samples, όλα αυθεντικά. Επίσης, προβάραμε ακόμη περισσότερο πριν την ηχογράφηση, ώστε να τελειοποιήσουμε τον τόνο τον τραγουδιών, καθώς και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

 

Rock Overdose: Η Simone σε μια πρόσφατή της συνέντευξη, δήλωσε ότι είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε 27 τραγούδια. Πόσο καιρό σας πήρε να τα συνθέσετε όλα αυτά;

 

Mark: Μας πήρε περίπου μισό χρόνο να τα γράψουμε, αλλά από την στιγμή που έχουμε 5 συνθέτες στη μπάντα, τα πράγματα κυλούν αρκετά ομαλά και γρήγορα σχετικά με την σύνθεση κομματιών. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε από τον καθένα τα πιο δυνατά κομμάτια.

 

Rock Overodse: Πως καταφέρατε να επιλέξετε το ποια τραγούδια θα μπουν στο cd?

 

Mark: Ψηφίσαμε γι’ αυτό. Έτσι, τα πιο δυναμικά μας κομμάτια βγήκαν στην επιφάνειεα. Αν το σκεφτείς, οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν την τάση να μαλώνουν για τα τραγούδια τους και έτσι τα πιο ισχυρά επιβιώνουν (γέλια).

 

1462009864-members.mark

 

Rock Overdose: Επίσης, η Simone δήλωσε ότι ηχογραφήσατε τα 18. Οπότε, τα υπόλοιπα 6 τραγούδια θα χρησιμοποιηθούν στο νέο άλμπουμ; Έχετε ήδη πλάνα;

 

Mark: Όχι, αυτά τα τραγούδια έχουν το χαρακτηριστικό του The Holographic Principle. Πιθανόν θα τα κυκλοφορήσουμε σε ένα E.P. ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να σκεφτούμε την καλύτερη λύση για αυτά.

 

Rock Overdose: Θα κάνετε tour για την προώθηση του άλμπουμ;

 

Mark: Φυσικά, πλέον δεν υπάρχει τρόπος να προμοτάρεις το άλμπουμ σου αν δεν κάνεις περιοδείες. Είναι ο μοναδικός τρόπος να βγάλεις τα προς το ζην από την μουσική σου, καθώς οι πωλήσεις των cd, όπως γνωρίζουμε, δεν είναι πλέον όπως παλαιότερα. Στα 80s, οι μπάντες έβγαζαν χρήματα από τις πωλήσεις μόνο, σήμερα, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος αν επιβιώνεις χωρίς να έχεις άλλη δουλειά. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, από το να γράφω μουσική. Είμαι στην ευτυχή κατάσταση όπου μπορώ να ζήσω μια κανονική ζωή μέσα από την μπάντα μου και αυτό είναι όλα όσα χρειάζομαι.

 

Rock Overdose: Είναι η Ελλάδα στα συναυλιακά σας πλάνα;

 

Mark: Έχουμε συζητήσει με την Ελλάδα και θα χρειαστεί να βρούμε χρόνο για να έλθουμε, αλλά θα έρθουμε καθώς πάντοτε περνάμε πολύ ωραία εκεί. Είναι απλά θέμα χρόνου. Έλληνες φίλοι μας, να είστε υπομονετικοί, θα έρθουμε!

 

Rock Overdose:  Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τα shows σας στην Ελλάδα;

 

Mark: Το πάθος, ο θόρυβος και οι φιλικοί άνθρωποι. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και πάντα χαίρομαι όταν την επισκέπτομαι.

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, Mark. Ο τελευταίος λόγος δικός σου.

 

Mark: Και γω ευχαριστώ και αφιερώνω τα τελευταία μου λόγια στον φίλο μου τον Δημήτρη. Ελπίζω να σε δω σύντομα, αδερφέ! Και σε όλους τους fans μας, ευχαριστούμε πολύ για όλη την υποστήριξή σας αυτά τα χρόνια. Είμαστε ακόμη εδώ ύστερα από 14 χρόνια. Μεγάλο κατόρθωμα, αλλά δεν θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς την στήριξή σας!!!

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη και μετάφραση: Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

Comments

css.php