THE SILENT RAGE στο Rock Ovredose: “Είχαμε την ευλογία να μοιραστούμε τη σκηνή με κάποια πολύ σπουδαία ονόματα και κάθε live από αυτά ήταν εμπειρία ζωής”

 

Πριν μερικούς μήνες, είχα την ευκαιρία και την χαρά να κάνω κριτική στο ντεμπούτο άλμπουμ των TheSilentRage, “TheDeadliestScourge”. Ένας δίσκος που έλαβε πολύ καλές κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τι καλύτερη ευκαιρία, λοιπόν, από το να μιλήσουμε με τα παιδιά, σχετικά με το συγκεκριμένο δίσκο, αλλά και σχετικά με το συγκρότημα γενικότερα. Έτσι, βρήκαμε τους Νίκο Σιγλίδη και Σταύρο Τσιλιβαράκο και σας παραθέτουμε τι ειπώθηκε.

 

Rock Overdose: Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Νίκος: Καλώς σας βρήκα Μίνω και σας ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε ώστε να μιλήσουμε σχετικά με τους The Silent Rage.

 

Rock Overdose: Στις αρχές Ιουλίου κυκλοφόρησε από την Alone Records το ντεμπούτο άλμπουμ σας με τίτλο “The Deadliest Scourge”, το οποίο από όσο ξέρω έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, και όχι μόνο από την Ελλάδα. Ποιο είναι το προσωπικό feedback που έχεις λάβει από εδώ αλλά και από το εξωτερικό;

 

Νίκος: Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος καθότι τα σχόλια που λαμβάνω τόσο εγώ όσο και τα παιδιά στο συγκρότημα μονάχα θετικά είναι. Υπάρχουν βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια αλλά και αυτά καλοδεχούμενα είναι, μας τονίζουν σημεία τα οποία μπορεί εμείς οι ίδιο να μην τα είχαμε πάρει χαμπάρι αν θες. Είναι καλό να βλέπεις πάντως ότι η δουλειά που έχεις ρίξει λαμβάνει θετικής αντιμετώπισης από ακροατές.

 

The Silent Rage 2015b

 

Rock Overdose: Βέβαια ο δίσκος πλαισιώνεται και από μία πολύ καλή παραγωγή που κατά τη γνώμη μου είναι και ένα από τα μεγάλα ατού του.

 

Νίκος: Νομίζω ότι όλα τα εύσημα για αυτό πρέπει να δοθούν στον Φώτη Μπενάρντο, γιατί δίχως αυτόν σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Έδωσε κάτι παραπάνω από τον καλύτερο του εαυτό και σίγουρα με τον ίδιο θα συνεργαστούμε και σε μελλοντικές δουλειές.

 

Rock Overdose: Ο πρώτος ολοκληρωμένος σας δίσκος κυκλοφόρησε 10 χρόνια μετά την ίδρυσή σας. Γιατί χρειάστηκε τόσο πολύ καιρό;

 

Σταύρος: Λίγο οι αλλαγές στο line up, λίγο το ότι η μπάντα όλα αυτά τα χρόνια δούλευε τον ήχο και το ύφος της, αλλά και οι διάφορες υποχρεώσεις του καθενός ξεχωριστά, είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του πρώτου μας άλμπουμ. Εξ’ άλλου δεν θέλαμε να βγάλουμε ένα άλμπουμ απλά για να το βγάλουμε. Τα 2 EP όταν κυκλοφόρησαν ήταν ό,τι ιδανικότερο για την συγκεκριμένη περίοδο ως δείγμα δουλειάς. Το πρώτο μας full length θέλαμε να είναι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο και πιστεύω, τουλάχιστον όσο αφορά την προσωπική μας ικανοποίηση, ότι το καταφέραμε.

 

The Silent Rage 2015 - Nikos Siglidis_02

 

Rock Overdose: Θα λέγατε ότι το συγκρότημα έχει εξελιχθεί αρκετά, από τότε που ιδρυθήκατε και σε σχέση με το demo και τα 2 ΕΡ σας;

 

Σταύρος: Σίγουρα υπάρχει εξέλιξη τόσο στον ήχο όσο και στο ύφος της μπάντας. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι προσθήκες του κάθε μέλους ξεχωριστά. Δεν υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας που ακολουθούμε. Ο καθένας βάζει το προσωπικό του στίγμα.

 

Rock Overdose: Πες μας λίγο για τους guest μουσικούς του άλμπουμ. Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;

 

Νίκος: Όταν ξεκινήσαμε τις ενορχηστρώσεις του δίσκου, έριξα στο τραπέζι την ιδέα για να έχουμε κάποιους guests στο δίσκο. Για αρχή, λέγαμε ότι καλό είναι να έχουμε στο “Sin Of A Pilgrim” έναν τραγουδιστή για να γίνει ένα ντουέτο με τον Steve Venardo. Ο Apollo Papathanasio (SpiritualBeggars, ex-Firewind) ήταν η πρώτη επιλογή και όταν του το ζήτησα αποδέχθηκε με την μια στην πρόσκληση. Άλλωστε είναι μια φιλία που κρατάει χρόνια αναμεταξύ μας. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Yossi Sassi (solo, ex-OrphanedLand) για το “Shadow Spirit”. Και με τον Yossi μας συνδέει μακροχρόνια φιλία. Σε αυτό το κομμάτι ήθελα να ενώσουμε την folk επιρροή του κομματιού και αυτή της Ανατολής. Ο Yossi έπαιξε ούτι στο εν λόγω κομμάτι και πραγματικά έπιασε το συναίσθημα που είχα στο κεφάλι μου με την μια! Για την κέλτικη πλευρά είχα στείλει ένα mail στον Vladimir Reshetnikov, μιας και μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά του στους Arkona. Του εξήγησα ότι ήθελα να παίξει γκάιντες στο κομμάτι και ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά. Ήταν δυο τα μέρη που έπρεπε να παίξει. Στο πρώτο το έντυσε με γκάιντα Γαελικίας (Ισπανίας) ενώ στο δεύτερο μου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει sopilka (ξύλινη μακριά φλογέρα Ουκρανίας, κάτι αντίστοιχο με το Ελληνικό καβάλ). Δεν έφερα αντίρρηση στην πρόταση του και το αποτέλεσμα απλά μου έριξε τα σαγόνια! Όσον αφορά το intro “Signal Of War”, αυτό ήταν εξ’ ολοκλήρου δουλειά του Θεόφιλου Κριτικού, ο οποίος είναι πολύ καλός φίλος του μπασίστα μας, του Σταύρου. Με την σειρά του ο ίδιος δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ιδανική ώστε να μπει ο ακροατής στην ψυχοσύνθεση του δίσκου, λίγο πριν έρθει το “My Race Won’t Last”. Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας για την πολύτιμη προσθήκη τους στην δουλειά μας.

 

Rock Overdose: Σχετικά με το intro του δίσκου, το “Signal of War” που έγραψε ο Θεόφιλος Κριτικός, ήθελα να σας ρωτήσω πως πάρθηκε η απόφαση να χρησιμοποιηθεί, καθώς είναι ένα κομμάτι που δεν συνηθίζεται να ακούγεται σαν εισαγωγή σε έναν Power Metal δίσκο.

 

Σταύρος: Θέλαμε ο δίσκος να ξεκινάει με ένα θέμα που ηχητικά να είναι κοντά με τα intros που χρησιμοποιούσαμε κατά καιρούς για να ανοίγουμε τα live μας (Halo, World Of Warcraft, γιατί εκτός των άλλων είμαστε και gamers χαχα). Έτσι σκέφτηκα τον Θεόφιλο που είναι προσωπικός μου φίλος, παλιός συνεργάτης και άριστος μουσικός! Του εξήγησα τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μου έδειξε κι αυτός κάποιες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το “Signal Of War”.

 

The Silent Rage 2015 - Stavros Tsilivarakos_01

 

Rock Overdose: Όλα αυτά τα χρόνια έχετε μοιραστεί τη σκηνή με πάρα πολλά συγκροτήματα. Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι για μία μπάντα να εμφανίζεται συχνά live και ποια είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη live στιγμή σας;

 

Σταύρος: Είχαμε όντως την ευλογία να μοιραστούμε τη σκηνή με κάποια πολύ σπουδαία ονόματα και κάθε live από αυτά ήταν εμπειρία ζωής μπορώ να πω. Προσωπικά ξεχωρίζω σαν την καλύτερη live στιγμή μας αυτή με τους Rotting Christ στην Καλαμάτα. Από κει και πέρα τα πολλά και συχνά lives σίγουρα κάνουν καλό στη μπάντα και στη δημοτικότητα της, αρκεί να γίνονται κάτω από σωστό προγραμματισμό.

 

Rock Overdose: Έχετε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα μιας, έστω και mini, ευρωπαϊκής περιοδείας; Θα ήταν εφικτό;

 

Νίκος: Είναι στα πλάνα μας φυσικά. Όλα όμως απαιτούν σωστό χρονικό σχεδιασμό και πάνω από όλα… αυτοχρηματοδότηση χαχαχα!

 

The Silent Rage 2015 - Steve Venardo_01

 

Rock Overdose: Ας περάσουμε λίγο στην ευρύτερη ελληνική metal σκηνή. Όπως έχω γράψει σε διάφορες κριτικές μου, γνώμη μου είναι ότι πλέον η ελληνική σκηνή συναγωνίζεται άνετα την ξένη, τουλάχιστον από άποψη ποιότητας. Έχουμε ξεφύγει πλέον από την “προχειρότητα” και η μία εξαιρετική κυκλοφορία ακολουθεί την άλλη. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

 

Νίκος: Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Πλέον Ελληνικές κυκλοφορίες κοιτούν κατάματα ξένες και για εμένα πολλές φορές τις αφήνουν πίσω χιλιόμετρα. Πρέπει όμως σε αυτό το σημείο και ο Έλληνας οπαδός να στηρίξει τις εγχώριες δουλειές και να μην συμβιβάζεται με την ξενομανία που τον διακατέχει.

 

Rock Overdose: Και υπάρχει και μία έξαρση τον τελευταίο καιρό, με όλο και περισσότερα συγκροτήματα να κατευθύνονται σε πιο “παραδοσιακά” είδη, όπως το Power και το Thrash.

 

Νίκος: Θα συμφωνήσω για το thrash, όχι τόσο για το power metal, το οποίο εμείς υπηρετούμε. Βλέπεις αρκετές αξιόλογες μπάντες στο χώρο αυτό.

 

Rock Overdose: Όταν ξεκίνησε αυτή η μπάντα, ποιοι λόγοι οδήγησαν στο να αποφασίσετε να παίξετε Power Metal. Ποια ήταν τα τότε ακούσματά σας;

 

Νίκος: Καθαρά θέμα ακουσμάτων. Αυτό με αντιπροσώπευε και συνεχίζει να το κάνει. Όσον αφορά τα ακούσματα τώρα, υπάρχει μια τεράστια λίστα συγκροτημάτων, από VirginSteele και IronMaiden έως LostHorizon & NocturnalRites.

 

The Silent Rage 2015 - Stamatis Katsafados

 

Rock Overdose: Ποια CD μπαίνουν το τελευταίο διάστημα στο CD player σας; Έχει πάρει το αφτί σας κάτι το πραγματικά καλό τελευταία και με ποιο συγκρότημα θα θέλατε οπωσδήποτε να μοιραστείτε τη σκηνή;

 

Νίκος: Αυτή τη στιγμή που απαντώ τις ερωτήσεις της συνέντευξης στο CD player παίζει το Stormborn από Bloodbound. Εξαιρετική δουλειά! Από κει και πέρα, τελευταία θέση στο player μου έχουν πάρει το RootsAndRoads του αδελφού Yossi Sassi, το εκπληκτικό DecisionDay των Sodom, το TheStormWithinτων Evergrey – το οποίο είναι ακόμα καλύτερο από τον προκάτοχο του -, ο τελευταίος δίσκος των Katatonia, TheFallOfHearts& η νέα δουλειά των Jade Vine, MindOfAMan, την οποία την συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

The Silent Rage 2015 - Kostas Krikos_01

 

Rock Overdose: Τι επιφυλάσσει το υπόλοιπο του 2016 για τους The Silent Rage; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

 

Σταύρος: Η μπάντα αναμένεται να κάνει κάποιες εμφανίσεις προς τα τέλη της χρονιάς, αρχές του 2017 για τις οποίες είμαστε σε συζητήσεις. Περισσότερα νέα αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας μας στο Facebook (www.facebook.com/thesilentrageofficial).

 

Rock Overdose: Νίκο & Σταύρο σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

 

Σταύρος: Όπως είπε και ο Νίκος, εμείς σας ευχαριστούμε για το βήμα που μας δώσατε να μιλήσουμε για την νέα μας δουλειά, το TheDeadliestScourge. Ελπίζουμε να σας αρέσει.

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 


 

Comments

css.php