Geoff Thorpe (VICIOUS RUMORS) στο Rock Overdose: “Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε κάτι νέο στον κόσμο, ανακατεμένο όμως με τα κλασικά στοιχεία των Vicious Rumors”

To Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη χαρά και την τιμή να έχουν μια εγκάρδια συνομιλία με τον Geoff Thorpe, τραγουδιστή-κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Αμερικανών Power Metallers VICIOUS RUMORS. Ο Geoff Thorpe απάντησε σε ερωτήσεις ‘εφ’όλης της ύλης’ , και επίσης έδωσε πληροφορίες για τον καινούργιο δίσκο του συγκροτήματος “ Concussion Protocol”.

Ας δούμε τι μας είπε….

 

Rock Overdose: Γεια σου Geoff. Πως τα πας;

 

Geoff Thorpe: Τα πάω περίφημα. Είμαι πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες και προετοιμάζομαι με τη μπάντα μου για την τουρνέ με τους Dirkschnerider μέσα στο φθινόπωρο.

 

 

Rock Overdose: Μια που το ανέφερες πως πηγαίνουν τα πράγματα για τους Vicious Rumors μέσα στο 2016;

 

Geoff Thorpe: Δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα. Το νέο μας album έχει πάρει φοβερές κριτικές, και η ανταπόκριση των οπαδών μας είναι πέρα από τις προσδοκίες μας.

Vicious Rumors μεσα 3

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη των Vicious Rumors;

 

Geoff Thorpe: Φυσικά! Πρώτα έχουμε τον Larry Howe στα τύμπανα. Είναι πολλά χρόνια φίλος ,και μέλος της μπάντας. Το ‘κτήνος’ μας.

Ύστερα έχουμε τον Nick Hollemann, ο οποίος είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας και ένας εξίσου υπέροχος τραγουδιστής.

Επόμενος είναι ο Tilen Hydrap, ένας καταπληκτικός μπασίστας, ένας μανιακός του Thrash και η κινητήρια δύναμη πίσω από την μπάντα.

Ο Thaen Rassmusen στη κιθάρα έχει υπάρξει μέλος του συγκροτήματος πολλές φορές, και είμαι χαρούμενος που είναι πίσω μαζί μας.

Και…εγώ.  Ο ΄παππούς΄ της μπάντας (γέλια). Έχουν περάσει τριανταεπτά χρόνια από τότε που δημιούργησα τους Vicious Rumors!

 

 

Rock Overdose: Πότε ξεκίνησες και τι σε έκανε να παίξεις μουσική;

 

Geoff Thorpe: Όπως σου είπα δημιούργησα τους Vicious Rumors το 1979 στη Χαβάη. Όταν μετακόμισα στο  San Francisco ήθελα να γίνω πιο επαγγελματίας, και χάρηκα όταν όλη αυτή η μουσική κίνηση της Bay Area ξεκίνησε, με μπάντες όπως τους Exodus, τους Death Angels και εμάς.

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την ιστορία των Vicious Rumors;  Πως γνωριστήκατε όλοι μαζί;

 

Geoff Thorpe: Δεν υπάρχουν πια μέλη στη μπάντα από το πρώτο-πρώτο line up. Ο Larry είναι ο μακροβιότερος. Γνωριστήκαμε στις αρχές της δεκαετίας του 80, και μοιραστήκαμε όλοι μας το ίδιο όραμα. Είχα πολλές επαφές και γνωστούς στο San Francisco και έτσι γνώρισα πολλούς τεράστιους’ μουσικούς εκεί.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας σαν συγκρότημα;

 

Geoff Thorpe: Είμαι φανατικός οπαδός των Led Zeppelin, και θα είμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αλλά σίγουρα και κάποιες άλλες μπάντες μας επηρέασαν, και για να αναφέρω μερικές αυτές είναι οι Iron Maiden, οι AC/DC .

 

 

Rock Overdose: Δημιουργείς και παίζεις μουσική heavy metal κοντά στα σαράντα χρόνια. Πρέπει να το αγαπάς υπερβολικά αυτό που κάνεις για να είσαι ενεργός για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μιλάω σωστά;

 

Geoff Thorpe: Ακριβώς. Η απόφαση μου στις αρχές των 80ς ήταν να φτιάξω ένα συγκρότημα, να κυκλοφορώ δίσκους, και να κάνω περιοδείες. Και ακόμα αυτό κάνω. Είναι η αφοσίωση και η αγάπη σε αυτό που κάνεις. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον διαφορετικό τρόπο ζωής για εμένα.

Vicious Rumores μεσα

 

Rock Overdose: Τα 80ς ήταν μια καταπληκτική περίοδος για να παίζει κανείς heavy metal. Συμφωνείς;

 

Geoff Thorpe: Ναι ήταν! Τόσες πολλές μπάντες κυκλοφόρησαν ‘τεράστιους’ δίσκους, υπήρχαν μουσικά περιοδικά που έγραφαν για το heavy metal, εκπομπές στο ραδιόφωνο που έπαιζαν heavy metal, πολλές συναυλίες, πολλές μουσικές περιοδείες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που εμείς ξεκινήσαμε στα 80ς με τους δίσκους “Soldiers of the Night” και “Digital Dictator” οι οποίοι μας άνοιξαν τον δρόμο για το μέλλον.

 

 

Rock Overdose: Το συγκρότημα έχει ‘υποφέρει’ από τις συχνές αλλαγές μελών όλα αυτά τα χρόνια. Θέλεις να μας πεις κάποια πράγματα για αυτό;

 

Geoff Thorpe: Δεν θέλω να εμβαθύνω πολύ σε αυτή σου την ερώτηση. Πάντως οι περισσότερες αλλαγές έγιναν είτε γιατί κάποια από τα μέλη έπρεπε να φροντίσουν τις οικογένειες τους, είτε γιατί είχαν καλύτερες προσφορές από άλλες μπάντες ή η ‘χημεία’ δεν υπήρχε μαζί τους πια.

Η ουσία είναι ότι επιζήσαμε και τώρα είμαστε εδώ με ένα από τα καλύτερα album της καριέρας μας. Το “Concussion Protocol” !!!

Viciouw Rumors εξωφυλλο

 

Rock Overdose: Οι Vicious Rumors είναι πολύ ενεργοί στη κυκλοφορία δίσκων.  Συνέχεια προχωράτε μπροστά. Συμφωνείς;

 

Geoff Thorpe: Απολύτως!!! Στα τριανταεπτά χρόνια συνεχούς παρουσίας μας έχουμε κυκλοφορήσει 12 studio albums, 4 live albums, 2 video albums, και 1 Ep. Όχι και άσχημα, έτσι; (γέλια).

Επίσης  περιοδεύουμε ασταμάτητα τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια σε όλον τον κόσμο.

 

 

Rock Overdose: Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορήσατε το δωδέκατο studio album σας με τίτλο “Concussion Protocol”,όπως μου ανέφερες και εσύ προηγουμένως. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για αυτή σας την καινούργια κυκλοφορία;

 

Geoff Thorpe: Αυτή τη φορά συνθέσαμε τα τραγούδια σαν ομάδα. Νοικιάσαμε ένα σπίτι στην Ολλανδία για τέσσερις εβδομάδες για να είμαστε όλοι μαζί. Δεν υπήρξε επικοινωνία μέσω e mail, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο. Κατόπιν ο Nick και ο Tilen πήγαν στην Καλιφόρνια για να ηχογραφήσουν μαζί. Τα πάντα ήταν τόσο φυσικά και εύκολα αυτή τη φορά.

Μπορεί να μας πήρε οκτώ μήνες όλο αυτό,  αλλά οπωσδήποτε άξιζε  να περιμένουμε.

Vicious Rumors mesa 1

 

Rock Overdose: Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω εάν αυτή η καινούργια σας κυκλοφορία θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον προηγούμενο δίσκο σας “Electric Punishment”. Το ρωτάω αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου ο δίσκος “Electric Punishment” είναι ένας από τους καλύτερους των Vicious Rumors.

 

Geoff Thorpe: Κατά τη δική μου άποψη, ο νέος μας δίσκος σε ΄παίρνει και σε πάει μια βόλτα’. Οι Vicious Rumors ποτέ δεν περιόρισαν τους εαυτούς τους σε έναν ήχο. Στο “Concussion Protocol” έχουμε κάποια πολύ γρήγορα τραγούδια όπως το “ Chasing The Priest” ή το “1000 Years”, αλλά έχουμε και κάποια κλασικά Rock τραγούδια όπως το “ Take It Or Leave It” ή το “ Last Of Our Kind”. Επίσης έχουμε έναν απολύτως καινούργιο ήχο με τη μορφή του τραγουδιού “ Life For A Life”. Ποτέ δυο δίσκοι των Vicious Rumors δεν ακούγονται ίδιοι. Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε κάτι νέο στον κόσμο, ανακατεμένο όμως με  τα κλασικά στοιχεία των Vicious Rumors. Αυτό το album τα έχει όλα.

 

 

Rock Overdose: Geoff ελπίζω να σε δούμε στην Ελλάδα κάποια στιγμή.

 

Geoff Thorpe: Και εγώ το ελπίζω. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχαμε ένα πάρτυ με τους Έλληνες οπαδούς μας.

 

 

Rock Overdose: Εάν θέλεις στείλε ένα μήνυμα ε όλους τους Έλληνες οπαδούς σας.

 

Geoff Thorpe: Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας και την υποστήριξη σας.

‘Η μπάλα κυλάει ξανά’.

 

 

Για το Rock Overdose

Συνέντευξη και μετάφραση: Παύλος Γιαννακόπουλος

 

 

 

 

 

 

Comments

css.php