Μια μεγάλη στιγμή από τον Madman με το ογκώδες “No More Tears” που κυκλοφόρησε 25 χρόνια πριν!

17 Σεπτεμβρίου 1991 ανεβαίνει στα ράφια και το έκτο άλμπουμ του Ozzy Osbourne, το No More Tears.

Ο Ozzy επιθυμεί να κάνει διαφορετικό από το παρελθόν, να συστηθεί και σε καινούριο κοινό, να δώσει μια νέα ώθηση στην καριέρα του. Και το καταφέρνει αφενός με τη βοήθεια μιας ομάδας δυνατών μουσικών, επιστρατεύοντας αφετέρου την μορφή που ακούει στο όνομα Lemmy Kilmister, για να του χαρίσει τους στίχους σε τέσσερα κομμάτια του άλμπουμ. Ο άνθρωπος όμως που πιστώνεται τα μέγιστα, αποδεικνύοντας στο έπακρο την αξία και το μουσικό του μέγεθος δεν είναι άλλος από τον Zakk Wylde. Ο Αμερικανός κιθαρίστας, συνθέτει ποικίλες και συναρπαστικές μελωδίες, ογκώδη riff και μαγικά σόλο, τα οποία εκτελεί στη συνέχεια με όλη τη δεξιοτεχνία που τον χαρακτηρίζει.

Σημαντική είναι και η συμβολή του μπασίστα   Bob Daisley, τα καθήκοντα του οποίου είναι αυξημένα, ανταποκρίνεται όμως απόλυτα στις ανάγκες του δίσκου, κρατώντας το ρυθμό όπως πρέπει. Η φωνή του σπουδαίου Ozzy, κλέβει την παράσταση όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, χρωματίζοντας και αναδεικνύοντας τα κομμάτια που διαπραγματεύονται στιχουργικά θέματα κακοποίησης, θλίψης και έντονων συναισθηματικών καταστάσεων. Η καλή παραγωγή τέλος, δίνει μεγαλύτερη αξία στο όλο σύνολο με όλα τα όργανα να ακούγονται πεντακάθαρα.  Τα επικριτικά σχόλια που έγιναν για το άλμπουμ, αφορούν το γεγονός ότι περιέχει τρεις μπαλάντες, νούμερο που θεωρείται αυξημένο καθώς και η προσπάθεια να είναι τα κομμάτια φιλικά προς το ραδιόφωνο.

Το No more tears έφτασε στο νούμερο 17 στα βρετανικά album chart και στην 7η θέση στο αμερικάνικο Billboard 200 albums chart. Οι πωλήσεις του ως σήμερα ανέρχονται σε περισσότερο από 5 εκατομ. αντίτυπα παγκοσμίως.

Θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα άλμπουμ στην καριέρα του Ozzy, που τολμά να κάνει την υπέρβαση, με αναζωογονημένο ήχο, ακολουθώντας τις μουσικές εξελίξεις της εποχής.

Comments

css.php