Ralf Scheepers (PRIMAL FEAR) στο Rock Overdose: “Αγαπάω τους Ελληνες και θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα!”

Mε μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Ralf Scheepers, frontman των Primal fear, στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη!

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Ralf, τι κάνεις;

 

Ralf Scheepers: Καλησπέρα! Καλά, ευχαριστώ πολύ.

 

Rock Overdose: Πως είναι τα πράγματα στην μπάντα αυτές τις μέρες;

 

Ralf Scheepers: Πολύ καλά! Κάνουμε φανταστική ζωή, περιοδεύουμε σε όλο τον κόσμο σχεδόν. Έχουμε πάει σε Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία και σε 3 εβδομάδες θα πάμε στην Νότια Αμερική! Επίσης βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να κλείσουμε περισσότερες ευρωπαικές συναυλίες στα τέλη  Οκτωβρίου. Είναι μια εκπληκτική χρονιά για εμάς και την μπάντα.

 

Rock Overdose: Είστε πάρα πολύ ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια και παίζετε αρκετά shows, ιδίως αυτό το μήνα. Επίσης έχετε περιοδεία τον Σεπτέμβριο και ύστερα θα επιστρέψετε ξανά Ευρώπη;

 

Ralf Scheepers: Ναι, προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιες ημερομηνίες κοντά στο show μας στην Ιταλία. Στην Ιταλία παίζουμε στις 30 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν παίζουμε στην Γερμανία κι έτσι προσπαθούμε με τους διοργανωτές να κλείσουμε κάποια νέα shows στις κενές ημερομηνίες, θα δούμε τι θα συμβεί.

 

Rock Overdose: Η Ελλάδα, βρίσκεται μέσα στα πλάνα σας για συναυλία;

 

Ralf Scheepers: Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα, αγαπάω τους Ελληνες αλλά η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη με τους διοργανωτές λόγω και της κρίσης που περνά η χώρα.

 

12195961_850063855091656_2323371608902779485_n

 

Rock Overdose: Είναι όντως δύσκολες εποχές...

 

Ralf Scheepers: Δεν είναι τόσο εύκολο αλλά θέλουμε να έρθουμε, συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες δεν φταίνε για τις πράξεις των πολιτικών, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θέλουν να ζούν αρμονικά και ειρηνικά. Πάντως θέλουμε πολύ να έρθουμε στην Ελλάδα.

 

Rock Overdose: Οφείλω να ομολογήσω, πως η ελληνική προφορά σου είναι πολύ καλή!

 

Ralf Scheepers: Ναι, είχα μια φιλενάδα πριν 20 χρόνια στην Αθήνα και έκανα προπόνηση με ένα φίλο από Θεσσαλονίκη. Έτσι κατάφερα και έμαθα κάποιες λέξεις, όχι πολλά αλλά κάτι έμαθα ( γέλια ).

 

Rock Overdose: Σχεδιάζετε να κάνετε ένα show στην γενέτειρα σας για την επέτειο των 20 χρόνων σας ως μπάντα. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το show;

 

Ralf Scheepers: Είναι πολύ νωρίς για να σου πω ημερομηνία, πάντως θα γίνουν διάφορα και θα είναι κάτι πολύ καλό, θα αρέσει στους οπαδούς σίγουρα. Θέλω να πιστεύω πως θα έρθουν και οπαδοί από άλλες περιοχές και όχι μόνο από Στουτγκάρδη, θα αξίζει και με το παραπάνω να έρθουν, θα περάσουμε εξαιρετικά!

 

Rock Overdose: Ποια τα συναισθήματα σου, που περιοδεύεις σε όλο τον κόσμο και βλέπεις τους οπαδούς να τραγουδάνε τους στίχους και να λατρεύουν την μουσική σου;

 

Ralf Scheepers: Είναι καταπληκτικό, είναι η αμοιβή σου για όλα όσα συμβαίνουν στα ταξίδια. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως ταξιδεύουμε αρκετά, περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο venue της συναυλίας κάνοντας soundcheck και δεν υπάρχει χρόνος να δεις κάτι άλλο, να κάνεις μια βόλτα στην πόλη, ο χρόνος είναι πάντα αμείλικτος. Οταν όμως είμαστε πάνω στην σκηνή και εισπράτουμε αυτή την αγάπη, περνάμε τέλεια και άλλωστε αυτό είναι το νόημα!

 

14212119_1027788503985856_3993982770124122054_n

 

Rock Overdose: Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά "Rulebreaker" κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, τι ανταπόκριση λάβατε από τους οπαδούς;

 

Ralf Scheepers: Εχεις δίκιο, πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε αλλά για εμένα μοιάζει με χρόνο. Για εμάς είναι λίγο μεγαλύτερο το άλμπουμ χρονικά, καθώς το ηχογραφήσαμε την περασμένη χρονιά. Το κοινό ανταποκρίθηκε άψογα, βρεθήκαμε σε αρκετά charts στι πρώτες θέσεις σε Ευρώπη και Αμερική! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τις θετικές και καταπληκτικές κριτικές, είναι μια από τις καλύτερες δουλειές μας και είμαστε περήφανοι.

 

Rock Overdose: Πριν λίγο μας είπες πως ηχογραφήσατε το "Rulebreaker" πριν ένα χρόνο, έχετε στα άμεσα σχέδια σας την δημιουργία νέου album;

 

Ralf Scheepers: Ναι, την επόμενη χρονιά, σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα Live Cd – Dvd. Μαζεύουμε video υλικό από όλο τον κόσμο το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε στο Dvd έτσι όλοι οι οπαδοί να έχουν μια εκπληκτικη live εμπειρία της μπάντας, τουλάχιστον όσοι δεν μας έχουν δει από κοντά!  Όσο για νέο album, όλοι έχουμε κάποιες ιδέες τις οποίες παρουσιάζουμε. Διαθέτουμε 5 μέλη που συνθέτουν, έτσι όλοι γράφουμε και στο τέλος πάλι θα έχουμε ένα πλούσιο υλικό να χρησιμοποιήσουμε σε νέα μας δουλειά.

 

Rock Overdose: Εχετε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας του Live Cd-Dvd ;

 

Ralf Scheepers: Είναι νωρίς να μιλάμε για ημερομηνίες, πάντως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο μέσον της επόμενης χρονιας.

 

scheepers-ralf-50324b02d19be

 

Rock Overdose: Η μπάντα είναι ενεργή όλα αυτά τα χρόνια, πως καταφέρνετε να κυκλοφορείτε album κάθε 2 χρόνια;

 

Ralf Scheepers: Διαθέτουμε 5 μέλη που γράφουν μουσική και αυτό είναι πολύ καλό, χρειάζεται δουλειά αλλά γι’αυτό είμαστε εδώ αυτή είναι η δουλειά μας!

 

Rock Overdose: Δεν το καταφέρνουν πολλές μπάντες αυτό!

 

Ralf Scheepers: Το γνωρίζω. Ίσως κάποιες μπάντες να μην έχουν τόσα πολλά μέλη που γράφουν μουσική, όπως εμείς.  Επίσης το να μπορείς να έχεις μέλη που γράφουν μουσική, όπως ο Matt και ο Magnus είναι υπέροχο. Έχουμε την ικανότητα να γράφουμε μουσική και σε διάστημα 2 μηνών να έχουμε αρκετά ολοκληρωμένα κομμάτια.

 

Rock Overdose: Πιστεύω πως το μεγάλο σας πλεονέκτημα δεν είναι μόνο το ότι είστε ενεργοί αλλά παράλληλα είστε και επιτυχημένοι, ιδίως με την κυκλοφορία του album "Unbreakable" η επιτυχία εκτοξεύτηκε στα ύψη!

 

Ralf Scheepers: Μιλάμε για το "Unbreakable", το οποίο βέβαια κυκλοφόρησε πριν 3 album μας καθώς κυκλοφορήσαμε το "Delivering The Black" και την νέα μας δουλειά...

 

14317496_1032787520152621_2004015096608301246_n

 

Rock Overdose: Σαφώς. Τονίζω όμως το "Unbreakable", καθώς αυτό σας έκανε τόσο διάσημους κατά την γνώμη μου, καταφέρνοντας να έχετε και υψηλές θέσεις στα charts!

 

Ralf Scheepers: Αυτό είναι αλήθεια, όντως ήταν μια εξαιρετική δουλειά. Δεν θέλω να αρχίσω να μιλάω για όλα μας τα album αλλά πιστεύω πως τελειοποιήσαμε τον ήχο μας στις δύο τελευταίες μας δουλειές. Χωρίς να μειώνω τις υπόλοιπες κυκλοφορίες φυσικά. Όλα μας τα album τα πιστεύουμε και κάθε μας ενέργεια είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μας.

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σου!

 

Ralf Scheepers: Ευχαριστώ πολύ, όπως είπα αγαπάω τους Ελληνες και θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Εχω αρκετούς φίλους εκει και θέλω να τους χαιρετήσω από την Γερμανία και εύχομαι να τους δω ξανά και να περάσουμε θαυμάσια.

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη-ερωτήσεις: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

Μετάφραση: Παναγιώτης Κωνσταντής

Comments

css.php