SOLARMONKEYS στο Rock Overdose: “Αισθανόμαστε τυχεροί, διότι στη μικρή αυτή διάρκεια της ύπαρξής μας μοιραστήκαμε τη σκηνή με σημαντικές μπάντες της ροκ κουλτούρας”

 

Οι Solarmonkeys είναι σίγουρα μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις της ελληνικής ροκ σκηνής, έχοντας κυκλοφορήσει ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο πέρσι τον Φλεβάρη, με τίτλο “Payblack”, το οποίο μάλιστα απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Οι Αθηναίοι ξεκινάνε σήμερα, 2 Δεκέμβρη, mini ελληνική περιοδεία, επισκεπτόμενοι την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Αθήνα, και το Rock Overdose βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

 

Rock Overdose: Γειά χαρά και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Ας ξεκινήσουμε με το δεύτερο άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσετε. Σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή;

 

Solarmonkeys: Γεια σας, καλώς σας βρήκαμε. Βρισκόμαστε στη φάση που έχουν συγκεντρωθεί οι ιδέες και προβάρουμε ώστε τα κομμάτια να πάρουν την τελική τους μορφή.

 

Rock Overdose: Τι διαφορές θα υπάρξουν, μουσικά, σε σχέση με τον πρώτο σας δίσκο;

 

Solarmonkeys: Μέχρι στιγμής το καινούριο υλικό μας φαίνεται πιο επιθετικό και τραχύ, έχουμε προσθέσει και δεύτερη κιθάρα οπότε ίσως να φταίει κι αυτό.

 

Rock Overdose: Θα υπάρξουν τίποτα διασκευές ή συνεργασίες ή τίποτα άλλες εκπλήξεις, που θα πρέπει να περιμένουμε;

 

Solarmonkeys: Στο δίσκο σίγουρα δεν θα υπάρξει διασκευή. Δεν αποκλείεται όμως κάποια συνεργασία, αν πιστέψουμε ότι ταιριάζει.

 

Rock Overdose: Από τις 2 έως τις 7 του μήνα ξεκινάτε μίνι ελληνική περιοδεία και θα περάσετε από Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Τι θα πρέπει να περιμένουν από την εμφάνισή σας όσοι έρθουν να σας δούνε; Θα παίξετε και καινούργια κομμάτια;

 

Solarmonkeys: Θα περάσουμε από Βόλο, Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η Λάρισα ήταν στα πλάνα αλλά δε βόλεψε στο πρόγραμμα. Βγαίνουμε πραγματικά πολύ ορεξάτοι στο δρόμο, διότι ερχόμαστε από μία πολύ μακρά περίοδο στουντιακής εσωστρέφειας. Άλλωστε το να προσπαθείς να συνθέσεις μουσική είναι μια πραγματικά επίπονη διαδικασία. Θα παίξουμε τέσσερα καινούρια κομμάτια στις συναυλίες μας και ο κόσμος μπορεί να περιμένει πως θα τα δώσουμε όλα, τόσο γι’ αυτούς όσο και για εμάς.

 

atoma-09072016-3663bf

 

Rock Overdose: Έχετε ήδη μοιραστεί τη στιγμή με μεγάλα συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, όπως οι Monster Magnet, οι Re-Stoned, οι Yellow Devil Sauce και οι Mother of Millions. Ποια θα λέγατε ότι ήταν η πιο σημαντική και πιο αξιομνημόνευτη "ζωντανή" στιγμή σας;

 

Solarmonkeys: Αισθανόμαστε τυχεροί, διότι στη μικρή αυτή διάρκεια της ύπαρξής μας μοιραστήκαμε τη σκηνή με σημαντικές μπάντες της ροκ κουλτούρας. Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή μας, ωστόσο έρχεται σε μία από τις πρώτες μας εμφανίσεις, όταν προς το τέλος της εμφανισής μας τα πράγματα....ξέφυγαν λιγάκι.

 

Rock Overdose: Πόσο σημαντικές πιστεύετε πως είναι οι ζωντανές εμφανίσεις για ένα συγκρότημα, αλλά και η συχνή επαφή με το κοινό του;

 

Solarmonkeys: Οπωσδήποτε οι ζωντανές εμφανίσεις πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μιας μπάντας, ωστόσο καλό είναι να γίνονται με κάποια κριτήρια, ώστε να διατηρείται το προφίλ που η μπάντα επιθυμεί.

 

Rock Overdose: Τι άλλο κάνετε στη ζωή σας όταν ο χρόνος σας δεν είναι δεσμευμένος από τους Solarmonkeys;

 

Solarmonkeys: Όλοι εργαζόμαστε και σε άλλες δουλειές, θα ήταν αστείο να πιστέψουμε πως οι solarmonkeys θα μπορούσαν να μας βιοπορίσουν. Ουσιαστικά η μπάντα είναι το γκρουπ-ψυχοθεραπείας μας.

 

Rock Overdose: Τι μουσική θα βρει κανείς αν ρίξει μια ματιά στους Mp3 player σας;

 

Solarmonkeys: Είναι κλισέ η απάντηση αλλά είναι ταυτόχρονα κι η αλήθεια. Είμαστε τέσσερις άνθρωποι που o καθένας τους αγαπάει και κάποιο διαφορετικό είδος. Όταν βρικόμαστε όλοι μαζί πάντως οι επιλογές μας ξεκινάνε από blues/rock μέχρι prog/metal.

 

atoma-09072016-3675bf

 

Rock Overdose: Είναι γεγονός ότι η ελληνική ροκ και metal σκηνή έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι η δικιά σας άποψη για αυτό. Μπορεί η ελληνική σκηνή να γίνει μια από τις δυνατότερες της Ευρώπης;

 

Solarmonkeys: Συμφωνούμε απόλυτα, τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα έχει ανέβει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό μόνο ως θετικό μπορείς να το εκλάβεις, μένει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ ή μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για αυτά;

 

Solarmonkeys: Δεν υπάρχουν σχέδια για εκείνο το διάστημα ακόμα, σίγουρα όμως θα φροντίσουμε η μουσική μας να φτάσει σε όσα περισσότερα αυτιά γίνεται.

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια σκέψη για εμφανίσεις εκτός Ελλάδας;

 

Solarmonkeys: Υπάρχουν ευσεβείς πόθοι.

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σας.

 

Solarmonkeys: Εμείς ευχαριστούμε. Ανυπομονούμε να βγούμε στον δρόμο και να μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμο. Να είστε καλά και να μένετε δυνατοί.

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 

 


 

Comments

css.php