Σάκης Τόλης (Rotting Christ) στο Rock Overdose: Νέο line-up & νέο άλμπουμ στα τέλη του 2012 12/02/2012   22:02

        
        

Το Rock Overdose και ο Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός μίλησαν με τον ηγέτη της μπάντας του θρυλικού Ελληνικού metal συγκροτήματος των ROTTING CHRIST, Σάκη Τόλη, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος, και με το νέο line up θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους το καινούριο άλμπουμ και δε διστάζει να σχολιάσει "καυστικά" τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας...

Απολάυστε τη συζήτηση:

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Σάκη, ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη! Τι κάνουν οι Rotting Christ σήμερα;

Σάκης: Οι  ROTTING CHRIST μετά από μερικές ενδοοικογενειακές αλλαγές βρίσκονται στην διαδικασία σύνθεσης νέας μουσικής για το επερχόμενο album.Δηλαδή είναι λίγο ανενεργοί προς το παρών ετοιμάζοντας όλα τα απαραίτητα όπλα για το επόμενο χτύπημα.

 
Rock Overdose: Και ποια είναι τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος;
 
Σάκης: Τα οποια είναι όπως πάντα  Η κυκλοφορία του νέου δίσκου τέλος του χρόνου αλλα και μια παγκόσμια περιοδεία.


Rock Overdose: To Box set που κυκλοφορήσατε φέτος "Early Days" περιέχει κομμάτια από την πρώτη σας εποχή (όπως λέει και ο τίτλος άλλωστε). Πως αποφασίσατε να κάνετε αυτή τη κίνηση;

Σάκης: Δεν είναι μονο αυτή η κίνηση.Φέτος δώσαμε μεγάλη βάση στις επανακυκλοφορίες τον πρώιμων δουλειών τις μπαντάς σε αυθεντικές μορφές όπως είχε μάθει τότε  η γενιά μας.
Σε βινύλιο κάστες κτλ. Το να μην ξεχνάς το παρελθόν σου σημαίνει ότι σέβεσαι και το παρόν. Στη φώτο μπορείτε να δείτε όλες τις επανακυκλοφοριες.


Rock Overdose: Αλήθεια, πως βλέπεις την μουσική σκηνή σήμερα και τι διαφορές έχει με το παρελθόν

Σάκης: Σήμερα όπως τα πάντα στην ζωή τείνουν να κλείνουν προς ένα fast food μοντέλο. Δηλαδή γρηγορη επιτυχία και ακόμη πιο γρηγορη πτώση. Σημεία τον καιρών δηλαδή.ΤΙΠΟΤΑ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ.
Τότε δημιουργούνται θρύλοι σήμερα...σήμερα δυστυχώς...όχι.
Ok σήμερα μπορώ να πω ότι υπάρχουν μπάντες που παίζουν πραγματικά πολύ καλά και μάλιστα καλύτερα από το παρελθόν αλλα δυστυχώς λείπει κάτι...ΤΟ ΟΡΑΜΑ και δυστυχώς χωρίς όραμα οδηγήσε με μαθηματική ακριβεία στην αλλοτρίωση!


Rock Overdose: Πέρασαν 2 χρόνια από την κυκλοφορία του "Aealo". Κάνατε έναν μεγάλο αριθμό περιοδειών και παίξατε μπροστά σε αρκετούς από τους fans σας. Τελικά, θα το χαρακτήριζες ως επιτυχημένο album της καριέρας σας;
 
Σάκης: Παρόλο που δεν είμαι άνθρωπος που ευλογεί τα γενιά του πιστεύω ότι το AEALO ήταν το πιο πετυχημένο album και αυτό το αποδεικνύει το feedback από τον παγκόσμιο τύπο αλλα και οι πολλες προσφορες που είχαμε για περιοδεία.
 


Rock Overdose: Θα ήθελα να μάθω πιο κομμάτι σου αρέσει περισσότερο να παίζεις ζωντανά.

Σάκης: Έχοντας συνθέσει πάνω από 150 κομμάτια στην καριέρα μου θεωρό πως είναι λίγο δύσκολο να αποφασίσω ποιο θα με ευχαριστούσε παραπάνω.
Δεν ξέρω ίσως το...NON SERVIAM μιας που υπάρχει και άμεση συμμετοχη και του κόσμου και αυτό είναι ότι καλύτερο.Rock Overdose: Πολλές guest εμφανίσεις βλέπω τον τελευταίο καιρό (με πιο πρόσφατη αυτή στους ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ). Πως ήρθε αυτή η συμμετοχή;
 
Σάκης: Όσο μπορώ συμμετέχω σαν guest σε παρα πολλές νέες μπάντες για να μπορώ να δώσω μια μικρή βοήθεια, ή έστω ώθηση με την παρουσία μου μιας που και τόσο πολύ την χρειάζεται κάποιος που ξεκινάει τώρα μια μπάντα.Οποτε να αναμένεται πολλές στο μέλλον. Επίσης συμμετέχω και σε  μπάντες ΤΙΤΑΝΕΣ όπως οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μια μπάντα που έχει γράψει την δικη της ιστορία στον χορό.Μου ζητήθηκε και πως να πω ΟΧΙ  σε μια τέτοια μπάντα που έχουμε να μοιράσουμε και αρκετά πράγματα και ιδεολογικά?


Rock Overdose: Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται μέρα με τη μέρα και χειρότερη. Επηρεάζει αυτή η κατάσταση τη μουσική;
 
Σάκης: Και φοβάμαι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Προσπαθώ συνεχεια να φύγω από το Matrix τις καθημερινότητας αλλα παρόλο που τα κατάφερνα τόσα χρονια φοβάμαι ότι τώρα αποτυγχάνω διότι τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα.
Τι να πω ...θα συνεχίσω τον αγώνα διαφυγής μιας που είναι ότι χειρότερο όταν σου έρχεται μια ιδέα για νέα μουσική όταν έχεις φτάσει στο υπέρτατο όριο ηδονής ανεύρεσης ενός κομματιου να προσγειώνεσαι με ειδήσεις τύπου....ΜΝΗΜΟΝΙΟ 'Η ΤΡΟΙΚΑ 'Η ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ και όλες αυτές οι μαλακίες που απλά μας κάνουν να ...ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ!Rock Overdose: Σε ευχαριστούμε πολύ Σάκη, ήταν τιμή μας να σε έχουμε στις σελίδες του Rock Overdose. Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
 
Σάκης: NON SERVIAM ADERFIA
 

Επιμέλεια κειμένου: Ζήσης Πετκανάς


Comments