Ανταπόκριση: KAMELOT-ReVamp live in Bratislava

Έπειτα από μια επιτυχημένη χρονιά με την κυκλοφορία του Silverthorn,και μετά από τόσες συναυλίες ανά τον κόσμο, οι Kamelot αποφάσισαν να έρθουν ξανά στην Ευρώπη. Προσωπικά περίμενα πολύ καιρό (πριν από το καλοκαίρι) για αυτή τη συναυλία. Την τελευταία φορά που είχαν ερθει από τα μέρη μου (Μπρατισλάβα), ήταν το 2011,προωθώντας τότε τον δισκο Poetry for the poisoned, με προσκεκλημένους τον Fabio Leone και τον μετέπειτα μόνιμο τραγουδιστή τους Tommy Karevik (τραγουδιστή των Seventh Wonter) εκείνη την εποχή. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνη τη συναυλία, μια που ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα ζωντανά. Τώρα λοιπόν, δυο χρόνια μετά , περίμενα να έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, και δεν έπεσα έξω στις προβλέψεις μου !
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατέφθασα στο Majestic club γύρω στις 7 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που άνοιγαν οι πόρτες του συναυλιακού  χώρου. Στην είσοδο μας ανακοίνωσαν ότι οι Τellus Reduim δεν θα άνοιγαν τη συναυλία, γιατί κάτι είχε προκύψει και έπρεπε να εγκαταλείψουν το υπόλοιπο μέρος της τουρνέ. Δεν τους είχα ξαναδεί ζωντανά, και ήταν μια καλή ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Κρίμα…
 
Έχοντας έρθει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο χώρο, δεν έχασα την ευκαιρία, και έκανα μια βόλτα στα τραπέζια που είχαν στηθεί, με το merchadise των συγκροτημάτων. Πρόσεξα την σκηνή, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί. Στο βάθος φαίνονταν η τεράστια σημαία των Kamelot, με την Jolee  ή αλλιώς ο άγγελος  της μετά θάνατον ζωής , που λέει και το ομώνυμο τραγούδι τους.
 
Όταν πήγε η ώρα 8 , τα φώτα χαμήλωσαν και άρχισε να παίζει το intro, για να βγουν στη σκηνή οι ReVamp. Πρόκειται για ένα 6μελές συγκρότημα, που αποτελείται από την τραγουδίστρια Floor Jansen (ex-After Forever) και νυν Nightwish, τον  Αrjan Rijnen και τον Lord Otto στις κιθάρες, τον Ruben Wijga στα πλήκτρα, τον Matthias Landes στα ντράμς, και τέλος το καινούργιο μέλος της παρέας στο μπάσο, Henk Vonk. Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα, έβγαλαν το δεύτερο (πιο δυνατό από το πρώτο τους ) άλμπουμ, με τίτλο Wild Card. Τραγούδια από  αυτόν τον δισκο τους ήρθαν να μας παρουσιάσουν, χωρίς όμως να αφήσουν απ’εξω τραγούδια του πρώτου δίσκου τους. Η μπάντα έκανε δυνατό ξεκίνημα, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξουν από την αρχή όλα τα βλέμματα πάνω τους. Γρήγορα γρήγορα η Floor μας σύστησε τη μπάντα της, και ευχαρίστησε πρώτα από όλους τους Kamelot, αλλά και τους ανθρώπους που βοήθησαν για να στηθεί όλο αυτό το γεγονός. Το club ήταν πια γεμάτο, και ο κόσμος είχε ζεσταθεί αρκετά. Το show που μας πρόσφεραν ήταν πολύ ιδιαίτερο, και η Floor ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές του ταλέντου της επάνω στη σκηνή. Έμεινα κατάπληκτος με τις φωνητικές τις δυνατότητες ! Από «καθαρές» φωνές, σε γρυλίσματα και υψηλές νότες. Από τη μια να παίζουν δυνατά τραγούδια, και να γίνεται «χαμός» από κάτω, και από την άλλη να γυρίζουν σε ήσυχες και όμορφες μπαλάντες. Στο τέλος απέσπασαν το θέρμο χειροκρότημα των θεατών (το άξιζαν  και με το παραπάνω). Μας έδωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.
 
ReVamp set list
«On The Sideline»
«The Limbic System»
«Head Up High»
«Wild Card»
«Disdain»
«Sweet Curse»
«Amendatory»
«Distorted Lullabies»
«Disgraced»
«Wolf And Dog»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των ReVamp από τη σκηνή, οι τεχνικοί άρχισαν να στήνουν τον εξοπλισμό των Kamelot, που ήταν το κυρίως πιάτο της βραδιάς. Οι Kamelot αποτελούνται από τον ιδρυτή της μπάντας Thomas Youngblood στην κιθάρα, τον τρομερό μπασίστα Sean Tibbetts, το «ρομπότ» στα ντράμς  Casey Grillo, τον (νέο πατέρα) Oliver Palotai στα πλήκτρα, και τέλος τον πολλά υποσχόμενο τραγουδιστή τους Tommy Karevik, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο είναι ο μόνιμος νέος τραγουδιστής τους. Λίγο μετά τις 9 έσβησαν ξανά τα φώτα, και οι Kamelot εμφανίσθηκαν στη σκηνή για να «κάνουν σαματά» και να μας «πάρουν τα κεφάλια». Μαζί τους και η Alissa White-Cluz (τραγουδίστρια των The Agonist) , που τους συνόδευε στα φωνητικά. Ο Tommy χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να ξεσηκώσει το κοινό. Δεν θέλαμε και πολύ είναι η αλήθεια. Το ένα τραγούδι έφερνε το άλλο, ο κόσμος ολοένα και γίνονταν πιο ενθουσιώδης, και παλιές και  νέες επιτυχίες μας βομβάρδιζαν ξανά και ξανά. Στο αποκορύφωμα της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή η Floor για να τραγουδήσει μαζί με τον Tommy το “Τhe Haunting”. Υπέροχη στιγμή ήταν επίσης το τραγούδι "March of Mephisto” όταν ο Tommy ανέβηκε σε μια ράμπα, η οποία σηκώθηκε  ψηλά, και αποκάλυψε μια σημαία με το αρχικό γράμμα το συγκροτήματος (Κ).
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν το solo στα ντράμς του Casey Grillo πριν από το τραγούδι "When the lights are down”, το οποίο μας εντυπωσίασε, καθώς και το γεγονός ότι ακριβώς μετά το solo του Oliver Palotai στα πλήκτρα, πριν από το τραγούδι “Forever” ,ο Tommy βγήκε από την πόρτα των backstages και άρχισε να τραγουδάει σε όσους βρίσκονταν στις πρώτες σειρές, μέχρι να ανέβει επάνω στην σκηνή για το υπόλοιπο set. Έπαιξαν συνολικά 2 ώρες, και καθ’ολη αυτή τη περίοδο, ο Τommy αλλά και ο Thomas Youngblood μας ξεσήκωναν στο να φωνάζουμε.
Συνοψίζοντας…οι Kamelot ξέρουν να κάνουν αυτό που λέμε «πρόγραμμα». Δεν υπήρξε στιγμή που να βαρέθηκα, και το ίδιο είπαν και όλοι όσοι παραβρέθηκαν στη συναυλία. Η ‘συμβουλή’ που μας έδωσαν και οι δυο μπάντες ήταν ότι «το headbanging κάνει καλό» γιατί σε κρατάει σε φόρμα, και είναι μια καλή άσκηση για το σώμα. Η βραδιά έκλεισε με χαμογελαστά πρόσωπα και εξίσου καλές εντυπώσεις όπως και δυο χρόνια πριν.
 
Kamelot set list
Torn
Ghost Opera
The Great Pandemonium
Veritas
Center Of The Universe
Soul Society
Song For Jolee
Rule The World
When The Lights Are Down
Sacrimony (Angel Of Afterlife)
Human Stain
My Confession
Eden Echo
Forever
The Hunting (Somewhere In Time)
Karma
March of Mephisto
Continuum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για το RockOverdose.gr
Ανταπόκριση –ρεπορτάζ George Chatzidakis
Επιμέλεια Pavlos Giannakopoulos   
 
 

Comments