Ανταπόκριση: LUKE APPLETON, Sirius @ Tithora, Αθήνα (6/9/2019)

Μόλις έγινε η σχετική ερώτηση από τον υπεύθυνο αρχισυντάκτη για την κάλυψη της εμφάνισης του LUKE APPLETON, στην αρχή αναρωτήθηκα τι υλικό θα έρθει να μας παρουσιάσει ο συμπαθής μπασίστας των αγαπημένων Iced Earth (κυρίως) και Αbsolva. Έκατσα, έψαξα και βρήκα τις προσωπικές κι ακουστικές δουλειές του Luke και έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ειδικά το πρόσφατο “Snake Eyes”, στο οποίο επάνω και βασίστηκε η ελληνική του περιοδεία, είναι ένας εκπληκτικός και γεμάτος έμπνευση δίσκος.

 

 

Πρώτοι στη βραδιά οι Sirius, η ολοένα και ανερχόμενη μπάντα του Δημήτρη Νάπα, που θα παρουσίαζε ένα ακουστικό set. Καλή ευκαιρία να τους δω ζωντανά, έστω κι έτσι, για πρώτη μου φορά. Ξεκίνησαν μπροστά σε ένα γεμάτο μαγαζί, με το “Wings of Fire” από το μοναδικό και ομώνυμο ΕΡ τους, με καλό ήχο και με μπάσο, κιθάρα, τύμπανα να συνοδεύουν το Δημήτρη στην κιθάρα και τα φωνητικά. Συνέχισαν με τη διασκευή στο “Black Night” των Deep Purple, ξαναγυρνώντας πάλι στο δικό τους “The Last Angel”, το οποίο και ξεχωρίζει πιστεύω. Παρουσίασαν και μια διασκευή στο “Fade to Black”, τιμώντας και τους Metallica και μετά από 35 λεπτά άφησαν την σκηνή, δεχόμενοι το χειροκρότημα του κοινού. Κάτι τέτοιες νύχτες είναι που βοηθάνε μια μπάντα να «χτίσει» το όνομά της και η τετράδα συνεχίζει απτόητη.

 

 

Σειρά λοιπόν του Luke Appleton να μας παρουσιάσει τις δικές του ακουστικές εκτελέσεις κομματιών από τη δισκογραφία όλων των σχημάτων που συμμετέχει. Ξεκίνησε με το “Inside Out”, όντας όρθιος κι ευδιάθετος, παίζοντας ακουστική κιθάρα αυτή τη φορά και τραγουδώντας ταυτόχρονα. Να προσθέσω εδώ ότι έχει και πολύ καλή φωνή. Το setlist διαμορφώθηκε με πολλές συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία όπως τα “Medusa”, “Snake Eyes” και “Stone Broke From The Heart”, ενώ προσέθεσε και δύο κομμάτια των Absolva, με το “Rise Again” να ξεχωρίζει. Ζωντανά, τα κομμάτια αυτά, ακούγονται το ίδιο «ζεστά» όπως και στο στούντιο.

 

 

Φυσικά, δεν γινόταν να μην απολαύσουμε και ορισμένα από τα αιώνια παλιά κι αγαπημένα των Iced Earth, όπως κι ένα πρόσφατο, το “Raven Wing”. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε δεόντως τα “Burning Times”, “Melancholy (Holy Martyr)”, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη και αφοσίωσή του στην κύρια μπάντα του Luke. Συνοδευόμενος σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας από την Becky Baldwin στο μπάσο και με έκτακτη συμμετοχή του Δημήτρη Νάπα στην δεύτερη κιθάρα, έπαιξε το “I Died For You” και έκλεισε τη βραδιά με το αειθαλές “Watching Over Me”, προκαλώντας όλον τον κόσμο να συμμετέχει στο τραγούδι, κάτι που πέτυχε πανεύκολα θα έλεγα.

 

 

Με το πέρας της συναυλίας, γνωρίσαμε επισήμως κι από κοντά έναν χαλαρό, ομιλιτικό  και ευχάριστο Luke Appleton, ο οποίος υπέγραψε ό,τι του εδόθη και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο, χωρίς να χαλάσει κανενός το χατίρι. Ο συναυλιακός μαραθώνιος της εφετινής χρονιάς μόλις άνοιξε.

 

Για το Rock Overdose,

 

Μιχάλης Τσολάκος

 

Φωτογραφίες: Χριστίνα Κατσαρού

 

 

 

 

 

 

Comments