Ανταπόκριση: SUICIDAL ANGELS, War Device, Night Threat, Riffobia @ Stage. Λάρισα (26/2/2017)

Εν μέσω ευθυμίας στη πόλη της Λάρισας λόγω τον εορταστικών εκδηλώσεων της αποκριάς , κάποιοι ετοιμάζονταν να δεχθούν το χτύπημα της απόλυτης μεταλλικής καταιγίδας και για άλλη μια φορά , όλα έδειχναν ότι οι Θεοί της metal συμφωνούσαν με αυτό !

Οι προετοιμασίες άρχισαν από νωρίς στο μοναδικό χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτό το event ( Stage Club) όπου μια σιωπηλή  ένταση φαινόταν  στα μάτια όλων.. αυτό που κάποιοι ονομάζουν , περίεργη ησυχία , πριν ξεσπάσει η θεομηνία ! Κάπου εκεί , εμφανίστηκαν «ξωτικά» με σκοπό να μας χαλάσουν τη διάθεση , δημιουργώντας τεχνικά προβλήματα, αλλα ευτυχώς ο συνδυασμός εμπειρίας / ψυχραιμίας των τεχνικών σκηνής και ήχου αποσόβησε το κίνδυνο ξορκίζοντας το κακό μάτι !

Έτσι , φτάσαμε με ελαφριά καθυστέρηση , βάση του ανακοινωμένου προγράμματος στην έναρξη της συναυλίας , όπου συνέβη κάτι το πολύ θετικό και αφορά τη προσέλευση του κόσμου από νωρίς , με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα όλα τα συγκροτήματα .. και πιστέψτε με , όπως θα διαβάστε παρακάτω , ότι αποζημιώθηκαν μουσικά στο έπακρο για αυτό !

 

Τη βραδιά  ξεκίνησαν οι Riffobia από τα Τρίκαλα , αποδίδοντας  άψογα τη Thrash metal αισθητική τους που σε συνδυασμό με την εμπειρία και τον , να τολμήσω να πω, άψογο ήχο μας έβαλαν από νωρίς στο τρυπάκι , του να προκληθούν τα πρώτα Mosh pit , κερδίζοντας από το πρώτο τραγούδι εγκάρδιο χειροκρότημα και εσώτερη μεταλλική πείνα για τη συνέχεια !

 

Riffobia playlist

1.Ritual

2.Endless Agony

3.War Machine

4.Pestilence

5.Condemned

6.Death From Above

7.Under Pressure

 

Δίνοντας τη σκυτάλη στους εκ Κοζάνης ορμώμενους  Night Threat  οι οποίοι βάδισαν αριστοτεχνικά σε πιο τεχνικά μονοπάτια , ακροβατώντας μουσικά μεταξύ thrash και death metal…το ένα mosh pit να διαδέχεται το άλλο , ο ήχος να συνεχίζει να είναι πάρα πολύ καλός και κάπου εκεί μας πετάν και μια διασκευή ( Crystal Mountain ) όπου και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι φορτώσαμε στροφές σαν αγωνιστικό αμάξι και πριν προλάβουμε να τους χορτάσουμε είχαν τελειώσει τη παρουσίαση τους και παρέδιδαν τη σκυτάλη εν μέσω χειροκροτήματος!

 

Night Threat playlist

1.Behind Closed Doors

2.Negative Existence

3.Near To Never

4.Crystal Mountain

5.Of Life And Ruins

6.Complete

7.Final Trap

 

 

Επι σκηνής πλέον οι War Device από Σέρρες και νιώθω δικαιωμένος για τη πίστη που έχω στην underground σκηνή της χώρας με ιδιαίτερη εκτίμηση της επαρχίας, γνωρίζοντας την πραγματική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα συγκροτήματα, του να δημιουργείς υπο αντίξοες συνθήκες , πάραυτα η φλόγα της μουσικής να μην σου επιτρέπει να κάνεις πίσω, γενόμενος  πυρφόρος της μουσικής που υπηρετούμε όλοι μας!

Ο όρος λύσσα θα μπορούσε να έχει και φωτογραφία των Σερραίων με τον τρόπο που κατέλαβαν το πατάρι εξαπολύοντας ασταμάτητα εμπρηστικούς ρυθμούς thrash metal , παίζοντας πέραν των δικών τους τραγουδιών και το inner self.. αναβιβάζωντας τη βραδιά σε αυτό που θα ακολουθούσε !

 

 

War Device playlist

1.Intro

2.Lunatic Rapes

3.Shattering My Thoughts

4.Void Of Perception

5.Rain

6.Inner Self

7.Within The Violence

8.Evil,Death And Hell

 

 

Mosh pit σε σταθερό ρυθμό , headbanging ανελέητο και σε συνδυασμό με την πραγματικά άριστη δουλειά των ηχοληπτών οι «συμπολεμιστές» των Suicidal Angels ,επάξια έφεραν 170+ άτομα που είχαν γεμίσει το χώρο του Stage σε κατάσταση πολυοργασμικού σοκ.. έμενε απλά η τελευταία πράξη του έργου να παιχτεί και είχε έρθει η ώρα της!

Πρώτη φορά έβλεπα τους Suicidal Angels και αλήθεια δεν θα ήθελα να είναι η τελευταία , ελπίζοντας στη μελλοντική επιστροφή τους γιατί ορμώμενος από τη ρήση «Η πρώτη εντύπωση μετρά», ήταν από τις σπάνιες φορές που με το που σκάει η μπάντα στη σκηνή με το εναρκτήριο τραγούδι της, ανατριχιάζει η σπονδυλική σου στήλη στέλνοντας σήματα το κεντρικό νευρικό σου σύστημα στον εγκέφαλο με εντολή.. Ναι , αυτό θέλω.. για αυτό είμαι εδώ.. θέλω να το ζήσω !

Ο τρόπος που παρουσίασαν τα τραγούδια τους επι σκηνής δεν ήταν μόνο επαγγελματικός , όπως θα μπορούσε να πει στο ελάχιστο ο καθένας αλλα εμπεριείχαν μέσα όλα όσα χρειάζεται να έχει μια μπάντα παγκόσμιου βεληνεκούς , γιατί αυτό είναι !

Η ανταπόκριση του κόσμου εξυπακούεται πως ήταν ανάλογη , συμμετέχοντας σε οποιοδήποτε «κάλεσμα» τις μπάντας , απορροφώντας όλη αυτή την ενέργεια που σαν ηφαίστειο διοχέτευαν μέσα στο χώρο . δημιουργώντας μια αστείρευτη δίνη ενέργειας που λειτουργούσε ανταποδοτικά και πριν το καταλάβουμε είχε έρθει το τέλος της βραδιάς αφήνοντας μας με την αίσθηση της πληρότητας !

 

Suicidal Angels playlist

1.Intro (Jaws by John Williams)

2.Capital of War

3.Division of Blood

4.Bloodbath

5.Bleeding Holocaust

6.Image of the Serpent

7.Seed of Evil

8.Set the Cities on Fire

9.Reborn in Violence

10.Frontgate

11.Eternally to Suffer

12.Beggar of Scorn

13.Torment Payback

14.Moshing Crew

15.Apokathilosis

 

Ήταν σίγουρα μια αξιομνημόνευτη συναυλία για τα δρώμενα της πόλης μας και πιστεύω ότι τέτοιες σκηνές μπορούν να επαναληφθούν στο εγγύς μέλλον με σωστή δουλειά και συνεργασία όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά η μη στο χώρο των διοργανώσεων και της μουσικής!

 

Για το Rock Overdose,
Γρηγόρης”The Vulcan” Γρηγοριάδης

Φωτογραφίες : Χαρπαντίδης Νίκος

Comments