Ανταπόκριση: UNIVERSE 217, Mother Of Millions, A Void Eternal @Eightball, Θεσσαλονίκη (16/12/2017)

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις ένα Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη; Μα φυσικά να βρεθείς σε ένα live…και πιο συγκεκριμένα να περάσεις μία βόλτα από το Eightball στα Λαδάδικα και να ακούσεις τελείως κατά τύχη τους Universe217 και όχι μόνο. Όσοι βρεθήκαμε εκεί ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία βραδιά γεμάτη μουσική. Όσοι από σας δεν τα κατάφεραν θα τα μάθουν από δω και ελπίζω να γίνω αρκετά πειστική ώστε την επόμενη φορά να βρίσκεστε εκεί.

 

Λοιπόν. η βραδιά ξεκίνησε κατά τις 10 και τη συναυλία άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς A Void Eternal σε ρυθμούς Atmospheric doom metal οι οποίοι έπαιξαν κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ. Γύρω στις 11 εμφανήστικαν οι Αθηναίοι Mother of Millions οι οποίοι έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το album "Sigma" και έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές βρίσκονται στην πιο δυναμική φάση της καριέρας τους. Δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην Ευρωπαική περιοδεία των Ολλανδών progressive metallersTextures. Οι Mother of Millions ανεβαίνοντας στη σκηνή έπαιξαν το τραγούδι Shine και όλα τους τα κομμάτια ήταν σε progressive ατμοσφαιρικό ύφος. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μουσική τους είναι, η ιδιαίτερη δυναμική και οι λεπτομερείς πιανιστικές μελωδίες συνοδευμένες από ιδιαίτερα φωνητικά.Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη μπάντα η οποία κάθε φορά μας εκπλήσει οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα επόμενά της βήματα.

 

Όσον αφορά τους Universe 217, βγήκαν όπως πάντα με το πολύ λιτό στιλ που συνηθίζουν να έχουν. Μέχρι στιγμής μετράν 12 χρόνια στη μουσική τους πορεία και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους live DVD/CD με τίτλο LIVE. ΄Ηρθαν στην πόλη μας για άλλη μία φορά να μας χαρίσουν μελωδίες σε experimental doom ύφος και φυσικά για άλλη μία φορά ήμασταν εκεί. Είναι ένα από τα πλέον σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα σε αυτό το είδος και ποτέ δεν μας απογοητεύουν καθώς κάθε φορά η δουλειά τους μας αφήνει άφωνους. Έχουν κυκλοφορήσει 4 full length albums από το 2005 μέχρι σήμερα και διάφορα EP’s και πολλές live εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τον Μάρτιο του 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το album "Change" και με αφορμή αυτή την κυκλοφορία έκαναν μία περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη μαζί με τους Castle και εμφανήστικαν σε δύο σημαντικά φεστιβάλ  το Dark Bombastic Evening στη Ρουμανία. και το ιστορικό Hammer of Doom fest στη Γερμανία.

 

Όσοι βρεθήκατε το Σάββατο βράδυ στο eightball τους απολαύσατε από κοντά, όσοι δεν μπορέσατε να είστε σίγουροι πως θα ξαναέρθουν σύντομα καθώς αγαπούν πολύ την πόλη μας. Γενικά, οι μπάντες ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου και υπήρχε τρομερή ατμόσφαιρα συνοδευμένη από εκπληκτική μουσική.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Ναταλία Χρήστου

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

 

Comments