Αφιέρωμα στα σπουδαία έργα του Μάκη Τσαμκόσογλου

Ο θάνατός του στις 23 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, στην δημιουργικότατη ηλικία των 33 ετών, έφερε μεγάλη θλίψη στην εγχώρια μουσική σκηνή. Ο Μάκης Τσαμκόσογλου αποτελούσε μέλος των Mother Of Millions, όντας ένας εξαιρετικός keyboard player. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τη μπάντα έγινε το 2014 όταν και κυκλοφόρησαν το “Human”, ένα σύνολο 10 συνθέσεων, κινούμενο σε prog rock/ heavy metal μονοπάτια.

Human (CD, Album) album cover

Τα επόμενα δύο άλμπουμ όμως είναι και τα μεγάλα αριστουργήματα. Μιλάμε για το “Sigma” που κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 2017. Παρακάτω θα ακούσουμε μαζί το δίσκο, προσέχοντας κυρίως τα “Shine”, “Silence” και “Rome”, όπου τα πλήκτρα του Μάκη τον κάνουν να ακούγεται alternative, συνδυάζοντας το rock με το progressive metal. Απολαύστε το:

Στο φετινό “Artifacts”, που κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου, οι Mother Of Millions δημιούργησαν ένα πιο σκοτεινό άλμπουμ. Ο Μάκης εδώ, μπολιάζει τον ήχο της μπάντας με keyboards που ακούγονται προοδευτικά κι εναλλακτικά, ήχους και μελωδίες με στοιχεία από post/ art/ indie rock, που μπορούν να υποστηρίξουν τα κομμάτια του δίσκου που κινούνται τόσο σε metal, όσο και σε rock κατευθύνσεις, από το εναρκτήριο “Amber” ως και το “Artefact”. Ακούστε το δίσκο εδώ:

Συμπερασματικά, η συμβολή του Μάκη στο να ακούγονται κινηματογραφικοί μα και πολύπλοκοι ταυτόχρονα οι Mother Of Millions, έχοντας και αιθέρειες μελωδίες στις συνθέσεις τους, είναι αδιαμφισβήτητη. Η μπάντα θα εμφανιστεί μαζί με τους Need, Universe217, Playgrounded και Poem στις 18 Οκτωβρίου 2019 στα πλαίσια του Rise Evolve - An Evening in Memory of Makis Tsamkosoglou. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην οικογένεια του Μάκη Τσαμκόσογλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments