Αφιέρωμα The Stranglers – «Στραγγαλιστές» και 7η τέχνη

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι τέχνες ενώνονται μεταξύ τους, μια από αυτές είναι ο συνδυασμός της 5ης τέχνης της μουσικής με την 7η τέχνη του κινηματογράφου. Οι The Stranglers μπορούν να δηλώνουν περήφανα ότι καθ’ όλη την 40ετή καριέρα τους έχουν συντελέσει ως πρέσβεις αυτής της γεφύρωσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την αρχή…

Το "No More Heroes" παρουσιάστηκε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς του BBC “Ashes to Ashes” και στο τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής “Queer as Folk”. Ο τίτλος χρησιμοποιήθηκε για το ιαπωνικό τηλεοπτικό παιχνίδι “No More Heroes”, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Goichi Suda. Μια διασκευή των Violent Femmes χρησιμοποιήθηκε για την ταινία “Mystery Men”.

 

 

Το τραγούδι "Let me Down Easy" χρησιμοποιήθηκε ως θέμα ανοίγματος στα credits για την ταινία “Hardcore Henry”.

 

 

Το "Peaches" εμφανίστηκε στα credits του “Sexy Beast” από τον σκηνοθέτη Jonathan Glazer και χρησιμοποιήθηκε ως το θέμα «κλεισίματος» για πολλά από τα προγράμματα μαγειρικής του Keith Floyd, με το μουσικό κομμάτι “Waltzinblack” που παρείχε τη μουσική του τίτλου.

 

 

Το "Golden Brown" που παρουσιάστηκε στην ταινία Snatch του Guy Ritchie (2000), χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στην αυστραλιανή ταινία “He Died with a Felafel in His Hand”, και εμφανίστηκε στο επεισόδιο “Black Mirror, Metalhead” που οδηγεί τον Jacob Stolworthy της Independent να ισχυριστεί ότι το "Golden Brown" μπορεί να σταματήσει να χρησιμοποιείται στον «λαϊκό πολιτισμό» - η χρήση του έχει κορυφωθεί επίσημα .

 

 

Συγκροτημένοι ως Guildford Stranglers στις 11 Σεπτεμβρίου 1974 στο Guildford, Surrey, μέσα από την pub rock σκηνή. Ενώ η επιθετική, χωρίς συμβιβασμούς στάση τους είχε ταχθεί από τα μέσα ενημέρωσης με την αναδυόμενη βρετανική σκηνή πανκ ροκ που ακολούθησε, η ιδιοσυγκρασιακή τους προσέγγιση ακολουθούσε σπάνια οποιοδήποτε μουσικό είδος και η ομάδα συνέχισε να εξερευνά ποικίλα μουσικά στυλ, New Wave, Art Rock και Gothic Rock μέσα από το σοφιστικέ-ποπ μελωδίες της δεκαετίας του 1980.
Είχαν μεγάλη επιτυχία με το 1982 άλμπουμ και το "Golden Brown". Οι άλλες επιτυχίες τους περιλαμβάνουν τα "No More Heroes", "Peaches", "Always the Sun" και "Skin Deep" και το "Big Thing Coming" το 2003, το οποίο θεωρήθηκε ως επιστροφή στη ρίζες.

 

 

Ο πρώιμος ήχος των The Stranglers προήλθε από το μελωδικό μπάσο του Jean-Jacques Burnel, αλλά επίσης έδωσε έμφαση στα πλήκτρα του Dave Greenfield. Η πρώιμη μουσική τους χαρακτηρίστηκε επίσης από τα γεμάτα φωνητικά και μερικές φορές από τους λεγόμενους «μισάνθρωπους» στίχους τόσο του Burnel όσο και του Hugh Cornwell. Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή τους σταδιακά εξελίχθηκε σε πιο εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη.

 

 

Οι The Stranglers, σημείωσαν μέχρι σήμερα 23 κορυφαία 40 singles και 17 κορυφαία Top 40 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασιλείο σε μια σταδιοδρομία που διαρκεί τέσσερις δεκαετίες, είναι μία από τις πιο μακροχρόνιες και συνεχώς επιτυχημένες μπάντες που προέρχονται από τη βρετανική σκηνή punk.

 

 

Για τους λάτρεις των 70s και 80s οι “Men in black” του punk rock, πρόκειται να δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου!

Current members

Jean-Jacques Burnel – bass, backing vocals (1974–present), lead vocals (1974–1990, 2006–present)
Dave Greenfield – keyboards, backing vocals (1975–present), lead vocals (1975–1990, 2006–present)
Baz Warne – guitar, backing vocals (2000–present), lead vocals (2006–present)
Jet Black – drums, percussion (1974–present, stopped touring in 2015)

Discography
Rattus Norvegicus (1977)
No More Heroes (1977)
Black and White (1978)
The Raven (1979)
The Gospel According to the Meninblack (1981)
La Folie (1981)
Feline (1983)
Aural Sculpture (1984)
Dreamtime (1986)
10 (1990)
Stranglers in the Night (1992)
About Time (1995)
Written in Red (1997)
Coup de Grace (1998)
Norfolk Coast (2004)
Suite XVI (2006)
Giants (2012)

INFO:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 @ FUZZ CLUB
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Διεύθυνση: Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 17778
Τιμές εισιτηρίων:
- 25 ευρώ (early bird) - SOLD OUT
- 30 ευρώ (αρχική φάση προπώλησης) - SOLD OUT
- 33 ευρώ (τελική φάση προπώλησης και ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα PUBLIC, εκδοτήριο TICKET SERVICES (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσαμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 72 34 567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr & www.tickets.public.gr
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιo τους.

Event στο Fb: https://www.facebook.com/events/672852509838446/

 

 

 

Για το Rock Overdose
Μαθιόπουλος Νίκος

Comments