ΑΦΙΕΡΩΜΑ: DANIEL GILDENLOW (PAIN OF SALVATION)

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννιούνται με ένα ή περισσότερα εξαιρετικά χαρίσματα, άλλοι κατάφεραν να τα χρησιμοποιήσουν άλλοι πάλι δεν κατάφεραν να τα χειριστούν με συνέπεια να χαθούν ή να απομονωθούν στην λήθη του υποσυνείδητου.

Ο Daniel Gildenlow είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, είναι μια μουσική ιδιοφυία που καταφέρνει με περίσσεια άνεση να μετουσιώνει προσωπικά του βιώματα, κοινωνικές ευαισθησίες, πνευματικές αναζητήσεις, σε νότες και στίχους!

Ο Daniel Gildenlow είναι ο κύριος εκφραστής και οι Pain Of Salvation είναι το όχημα που τον ταξιδεύει σε όλες του τις ιστορίες.

Ιστορίες που πραγματεύονται το πως επηρεάζει μια οικογένεια ένας πόλεμος σε μια φανταστική κοινωνία και τι επιπτώσεις έχει στην ψυχοσύνθεση της( Entropia), περιβαντολογικές ανησυχίες και προβληματισμός για την πυρηνική ενέργεια, την μετατόπιση αυτόχθονων πληθυσμών και φοβίες για την βιομηχανία όπλων ( One Hour By The Concrete Lake), παρουσίαση δύο χαρακτήρων διαφορετικού φύλλου, αλλά με κοινή συνιστώσα το ότι προσπαθούν να επιβιώσουν ως δυσλειτουργικά άτομα σε μια άδικη κοινωνία, πλήρης ανάλυση των εσωτερικών αγώνων και των συναισθημάτων τους ( Perfect Element Pt 1).

Αδιαμφισβήτητα ο Gildenlow είναι ένας πολυσύνθετος άνθρωπος που μέσω της μουσικής μπορεί να να εκφράζει με απόλυτη ειλικρίνεια και εξωστρέφεια ότιδηποτε τον απασχολεί και προβληματίζει.

Το 2002 έγραψε το ημι- αυτοβιογραφικό έπος (Remedy Lane), το οποίο περιλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια ευρύτερη ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με την αγάπη, την απώλεια, την σφοδρή επιθυμία και τον επαναπροσδιορισμό του εαυτού,την αναζήτηση του εσωτερικού του – μας, εγώ.

Είναι ο άνθρωπος που τολμάει να μοιράζεται με το κοινό τα προσωπικά του βιώματα, τις λυτρώσεις, τις τραγωδίες, ακόμα και το πως αντιμετώπισε τον θάνατο και βγήκε νικητής ( ( In The Passing Light Of Day).

Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1973 στην Eskiistuna στην Σουηδία. Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική τον συντροφεύει από την παιδική του ηλικία καθώς στην ηλικία των 11 δημιούργησε την μπάντα με την επωνυμία Reality το 1984.

Για όσους δεν το γνωρίζουν χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους μεταγενέστερους μουσικούς στο παγκόσμιο στερέωμα καθώς εκτός από ερμηνευτής – στιχουργός – συνθέτης, παράλληλα παίζει και πάρα πολλά όργανα όπως, πλήκτρα, drums, μαντολίνο, μπουζούκι, λαούτο, banjo, μπάσο και επιμελείται παραγωγές.

Το πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με Ayreon, Flower Kings, Transantlantic, Spastik Ink, Daniele Liverani!

Το 1991 άλλαξε το όνομα της μπάντας σε Pain Of Salvation και ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι το οποίο τουλάχιστον ο γράφοντας ακολουθεί πιστά από την αρχή.

Το 2004 έμελλε να είναι η χρονιά στην οποία ο Daniel Gildenlow μας παρουσίασε το πιο “εσωτερικό” του πόνημα. Το “Be” επιχειρεί να διερευνήσει τις πολλές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια εσωτερική αναζήτηση και απορία για την δημιουργία του ανθρώπινου είδους, μια ωδή στον θεό, ένα διαστημικό όχημα που ψάχνει απαντήσεις για την δημιουργία, μια μελέτη για την φύση του ανθρώπου, μια προσπάθεια κατανόησης της σκοτεινής πλευράς, μια αντανάκλαση της ανθρωπότητας.

Ισως ότι πιο εσωτερικό έχει γραφτεί και μετουσιωθεί σε μια rock opera ηχοχρωμάτων.

Ο Daniel Gildenlow είναι παντρεμένος με την Johanna και έχει τρεις γιούς τους Sandrian, Jonathan και Morris.

Το 2014 ξεκίνησε η μεγαλύτερη μάχη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η μάχη για την ίδια του την ζωή. Προσβλήθηκε από μια σπάνια ασθένεια που αποκαλείται στρεπτοκοκκική λοίμωξη η οποία εισχωρεί στην σάρκα και την κατατρώει!

Χρειάστηκε να μείνει κλινήρης για έξι μήνες με ισχυρά αντιβιοτικά και χειρουργικές επεμβάσεις και κατάφερε με την αγωνιστικότητα και την σπουδαία δουλειά των γιατρών να το ξεπεράσει. Τα συναισθήματα, η αγωνία, η λύτρωση, η απόγνωση και τελικά η σωτηρία, αναφέρονται στο τελευταίο concept αριστούργημα “In The Passing Light Of Day”.

Daniel Gildenlow, ένας καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης, ένας μαχητής, ένας μάγος του πενταγράμμου.

Ευχαριστούμε για όσα μας έχεις προσφέρει και όσα θα συνεχίζεις να προσφέρεις. Ενα αφιέρωμα για αυτή την μεγάλη μουσική προσωπικότητα κρίθηκε αναγκαίο, ελπίζω να το εκτιμήσατε όπως εκτίμησα και δέθηκα εγώ με αυτόν τον σπουδαίο μουσικό, μα πάνω από όλα Ανθρωπο με την έννοια του άνω θρώσκω...

 

 

 

 

Comments