Με το αξίωμα του ιππότη της Δανίας τιμήθηκε ο Lars Urlich!

Ιππότη έχρισε τον ντράμερ των Metallica η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτας Β’. Ο Λαρς Ούρλιχ, ο οποίος γεννήθηκε στη Δανία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όταν ήταν 17 ετών, τιμήθηκε με το αξίωμα του ιππότη του «Τάγματος του Dannebrog» για τη συμβολή του στην τέχνη.

Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ, παρασημοφόρησε τον Ούρλιχ στο όνομα της μητέρας του, την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Metallica, o Ούρλιχ χρίστηκε επίσημα ιππότης στις 26 Μαΐου, αλλά έλαβε το παράσημο τώρα στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρίγκιπα της Δανίας.

Στον Ούρλιχ απονεμήθηκε ο Σταυρός των Ιπποτών του Τάγματος του Dannebrog και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων μελών της μπάντας.

Οι Metallica ανάρτησαν φωτογραφία του Λαρς Ούρλιχ με τον πρίγκιπα Φρειδερικό και έγραψαν: «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αποκαλούμε σερ Λαρς τώρα; Συγχαρητήρια στον Λαρς, καθώς τιμήθηκε χθες το βράδυ από τον Φρειδερίκο, πρίγκιπα της Δανίας. Καθόλου άσχημα για ένα μυξιάρικο παιδί από την Gentofte!».

Ο τίτλος αποδίδεται σε Δανούς που έχουν προσφέρει «υπηρεσίες προς το έθνος» και για τη συμβολή τους στις τέχνες και τις επιστήμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments