Συνέντευξη AFTERBLOOD στο Rock Overdose: Χαρακτηριζόμαστε ως “The perfect mix of aggression and darkness”

Ο συνεργάτης του Rock Overdose Γιώργος Γούργαρης συναντήθηκε με τη τραγουδίστρια του νέου female fronted thrash/death metal συγκροτήματος Ελίνα (Hel Pyre) η οποια μας παρουσιάζει το συγκρότημα, μας δίνει πληροφορίες για το ντεμπούτο σας "Of Unsound Minds" και μας μιλάει για τις πολλύ σημαντικές συνεργασίες που περιέχονται σε αυτό...

 

Γεια χαρά Ελίνα ,καλώς ήρθες στο Rockoverdose.gr

- Γειά σου και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να τα πούμε.

 

Δώσε μας ένα βιογραφικό της μπάντας σας για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. Από που είστε, ποιοι αποτελείτε την μπάντα και το είδος της μουσικής που παίζετε.

- Η μπάντα είναι αρκετά νέα, δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες. Αποτελείται από τον Cyan στις κιθάρες, τον Dasno στο μπάσο, τον Vector στα drums και εμένα (Hel Pyre) στα φωνητικά. Το είδος της μουσικής είναι ένα μίγμα μοντέρνου death και thrash metal με αρκετά black metal στοιχεία.

Ποιες μπάντες θα ανέφερες σαν βασικές επιρροές των Afterblood?

Δεν μπορώ να στοχεύσω συγκεκριμένες μπάντες. Τα ακούσματα μας προέρχονται από όλο το φάσμα του metal, οπότε και σαφώς οι επιρροές μας είναι πολυάριθμες.

 

Πως θα περιέγραφες το συγκρότημα, μουσικά, σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;

Νομίζω πως η φράση που χρησιμοποίησε ο παραγωγός μας είναι η καταλληλότερη που θα έλεγα ως περιγραφή: “The perfect mix of aggression and darkness”.

Δώσε μας μερικές πληροφορίες για το ντεμπούτο σας "Of Unsound Minds"; Πότε θα κυκλοφορήσει;

Το album ηχογραφήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Η ηχογράφηση φωνής, κιθάρων και μπάσου έγινε στα Dungeon Studios στην Αθήνα και η ηχογράφηση τυμπάνων έγινε στα Flying Pigs Studios στην Γερμανία. Η παραγωγή έγινε από τον Waldemar Sorychta (Grip Inc., Enemy of the Sun) και τον Dennis Koehne (sound engineering για Lacuna Coil, Moonspell, Samael, Tiamat κ.α.). Για την ηχογράφηση των τυμπάνων του “Of Unsound Minds”, επειδή δεν είχαμε ολοκληρωθεί ακόμα σαν συγκρότημα, τον ρόλο ανέλαβε ο Markus “Makka” Freiwald, drummer των Sodom. Στο album υπάρχει guest συμμετοχή του Tom Angelripper (Sodom) στο κομμάτι “Mission of Aggression”, guest guitar solo του Waldemar Sorychta στο τραγούδι “Beyond” και guest φωνητικά από τον Antony Hamalainen (Nightrage) στο κομμάτι “The More I Lie”.

 

Αλήθεια ,πως προέκυψε η συνεργασία με τον Tom Angelripper των Sodom;

Από τη στιγμή που session drummer μας ήταν ο drummer των Sodom, άκουσε κάποια κομμάτια μας, έδειξε ενδιαφέρον, και όταν το μάθαμε, του προτείναμε να συμμετάσχει σε ένα κομμάτι μας και με μεγάλη μας χαρά μας δέχτηκε.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν το να αποκτήσετε τον drummer των SODOM για την ηχογράφηση όλου του δίσκου; Φαντάζομαι μεγάλη τιμή για φρέσκια μπάντα, σωστά;

Ήταν θέμα σωστού timing μπορώ να πώ, στην φάση που χρειαζόμασταν drummer ήταν διαθέσιμος χρονικά και του άρεσε το demo των κομματιών που είχαμε. Και φυσικά ήταν μεγάλη μας τιμή να έχουμε ένα τόσο αξιόλογο drummer για το πρώτο μας album.

 

Ένα χαρακτηριστικό που πρόσεξα από τα "Take" & "Mission Of Aggression" που άκουσα σαν δείγμα, είναι ο εντυπωσιακός ήχος στα πλαίσια της μοντέρνας παραγωγής. Πόσο σημαντικός είναι ο ήχος για την ανάδειξη των στοιχείων της μουσικής των Afterblood?

Είναι πολύ σημαντικός ο ήχος και η καλή παραγωγή η οποία για το συγκεκριμένο album είναι πραγματικά εξαιρετική και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Όταν μια μπάντα βρίσκεται στην extreme πλευρά του metal, θεωρώ πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η καλή παραγωγή για να ακούγονται όλα τα όργανα και η φωνή, δυναμικά και ξεκάθαρα.

Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική (metal) σκηνή και ποιες μπάντες θα ξεχώριζες?

Είναι πάρα πολλές οι αξιόλογες μπάντες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και χαίρομαι να βλέπω τόσα πολλά αστέρια και ταλέντα στην χώρα μας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες μπάντες, για εμένα όποιο συγκρότημα αγαπάει αυτό που κάνει και δίνει την ψυχή του, ήδη ξεχωρίζει.

 

Τι σχέδια υπάρχουν στην μεταλλική ατζέντα των Afterblood?

Σκόπος αυτή τη στιγμή είναι live εμφανίσεις και ένα video clip για το άμεσο μέλλον και αν αναλογιστείς πόσο φρέσκια μπάντα είμαστε, αυτή είναι μόνο την αρχή και έχετε να δείτε πάρα πολλά ακόμα από εμάς.

 

Παίξατε στην Αθήνα μαζί με 2 μεγάλες μπάντες του χώρου, NIGHTRAGE και PSYCHO CHOKE. Πώς αισθάνεστε για αυτό και ποιά η εμπειρία σας από το live?

Ήταν πραγματικά απίστευτη εμπειρία, δεδομένου κιόλας ότι αυτό ήταν το πρώτο live των AfterBlood. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, η αντίδραση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή και οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους Nightrage που μας έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξουμε γι’αυτούς, όπως επίσης και στον τραγουδιστή τους Antony Hamalainen που ανέβηκε στη σκηνή για το κομμάτι ‘The More I Lie’, το οποίο είναι το ντουέτο που έχουμε μαζί και στον δίσκο. Ήταν από τις αγαπημένες μου στιγμές στο live.

 

Σ'ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.Κλείνοντας ,υπάρχει κάτι που θέλεις να προσθέσεις?

Σ’ευχαριστώ κι εγώ πολύ, μπορείτε να μαθαίνετε όλα μας τα νέα στην επίσημη σελίδα μας: www.afterblood.com .

Kαι στις σελίδες μας σε facebook και twitter: www.facebook.com/afterblood  και www.twitter.com/afterblood .

Hel Pyre

 

 

Comments