Ένα T–Shirt των IRON MAIDEN μου έσωσε τη ζωή!!!

Θύμα σοβαρού τροχαίου με μηχανάκι ευχαριστεί fan των maiden που του έσωσε την ζωή με την βοήθεια του t – shirt που φορούσε όταν και το χρησιμοποίησε σαν επίδεσμο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο χρόνια (2014), στην Αδελαίδα (Αυστραλία).

 
Ο παθών Steve Radeski δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει τον ακρωτηριασμό στο δεξί του πόδι, η ζωή του όμως σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε με την βοήθεια του maiden fan Bill Gaythwaite που κατάφερε να τον κρατήσει ζωντανό μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια.

 

 

Οι Iron Maiden που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν χάρισαν στον Radeski ένα ολοκαίνουριο υπογεγραμμένο t – shirt, το οποίο πάντως ο ίδιος προτίθεται να δωρίσει στον Gaythwaite.

 
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Radeski στο AdelaideNow.com . "Δεν υπήρχε κανείς εκεί κοντά μέχρι που κατέφθασε ένας πρώην στρατιώτης (από την εποχή του πολέμου στο Αφγανιστάν) που έτυχε να ακούσει τον θόρυβο του ατυχήματος. Το πόδι μου είχε σχεδόν ακρωτηριαστεί ενώ στο ένα χέρι μου τα κόκαλα είχαν πεταχτεί έξω από το δέρμα! Θεωρητικά δεν θα άντεχα σε αυτήν την κατάσταση περισσότερο από έξι λεπτά κι ευτυχώς ο άνθρωπος αυτός εμφανίστηκε μετά από περίπου τέσσερα (λεπτά).
Φορούσε ένα παλιό t – shirt των Maiden (του 1985), που είχε από μικρό παιδί. Κατάλαβε αμέσως ότι έπρεπε να το χρησιμοποιήσει σαν επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να καταφτάσει βοήθεια. "

 
Ο Gaythwaite, που έχει τιμηθεί δύο φορές για τα πεπραγμένα του (εντός πολέμου) δήλωσε χαρακτηριστικά στο Army News "Το δεξί του πόδι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από το γόνατο και κάτω. Σε συνδυασμό με την πληγή στο ύψος του καρπού έχανε πολύ αίμα. Κινδύνευε να πεθάνει γι αυτό έφτιαξα αυτόν τον αυτοσχέδιο επίδεσμο. Το ασθενοφόρο ήρθε τελικά μετά από 15’, μαζί με την αστυνομία – τότε ένιωσα πραγματική ανακούφιση."

 
Οι Iron Maiden φρόντισαν να στείλουν ένα αυτοκίνητο για να παραλάβει τον Radeski και να τον οδηγήσει στον συναυλιακό χώρο, όπου και παρακολούθησε την εμφάνιση από τα V.I.P. Όπως δήλωσε μετά το πέρας της εμφάνισης :
"Ήταν φανταστική εμφάνιση. Ένα από τα καλύτερα βράδια της ζωής μου και σήμαινε πολλά για μένα. Έχω ακόμα στην κατοχή μου την μπλούζα – επίδεσμο και, μαντέψτε, ποτέ δεν μπήκε στο πλυντήριο!"

 

 

 

Υ.Γ. Η περιοδεία των Iron Maiden για το album "The Book Of Souls" συνεχίζεται ως τον Αύγουστο και συμπεριλαμβάνει και μία εμφάνιση στο Download Festival στις 12 Ιουνίου. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο για συναυλία επί ελληνικού εδάφους.

e3e598bc-ca70-44f7-9a31-a5bec1b2d799

 

Για το ‘’Rock Overdose’’
Απόδοση : Σκαρλάτος Γιώργος

Comments