Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος δημοσιογράφος της rock/metal, Malcolm Dome!

 

 

O Malcolm Dome, πρωτοπόρος δημοσιογράφος της rock and metal σκηνής και επί σειρά ετών συνεργάτης των περιοδικών Classic RockProgMetal Hammer και Louder, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. 

Η λαμπρή και διάσημη καριέρα του, ξεκίνησε από το περιοδικό "Record Mirror" στα τέλη της δεκαετίας του '70 και μετέπειτα το "Metal Fury" στις αρχές της δεκαετίας του '80 προτού ενταχθεί στο Kerrang!, το 1981.

Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Encyclopedia Metallica, (έκδοση, 1981), υπήρξε έμπνευση για ένα συγκεκριμένο συγκρότημα που δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά. Στον Dome πιστώνεται επίσης η επινόηση του όρου "thrash metal", καθώς με αυτό τον όρο είχε χαρακτηρίσει το τραγούδι των Anthrax "Metal Thrashing Mad" το 1984. Αργότερα θα γίνει ιδρυτικό μέλος του ροκ περιοδικού RAW το 1988.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Malcolm Dome ήταν ο συντάκτης του περιοδικού Metal Forces και συμμετείχε επίσης στο περιοδικό ταινιών τρόμου Terror, πριν επιστρέψει στο Kerrang!

Εντάχθηκε στο περιοδικό Classic Rock το 1998 και το αδελφό περιοδικό Metal Hammer, και ήταν επίσης συνεργάτης στο περιοδικό Prog από την έναρξή του το 2009.

 

 

 

 

 

R.I.P. 

 

 

Image credit: Future

Πηγή

Comments