ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Tardive Dyskinesia – Crossover – Defision @Κυβερνείο, Αλεξανδρούπολη (31/3/2017)

Με βάση το δεύτερο μέρος της Ελληνικής τους περιοδείας με τίτλο “Harmonic Confusion Tour Part 2”, οι Αθηναίοι Extreme/Progressive Metallers Tardive Dyskinesia μετά την Ξάνθη, επόμενη στάση έχουν την Αλεξανδρούπολη στην  οποία ήρθαν για πρώτη φορά.

 

20:00 η ώρα φτάνω στο Κυβερνείο και ακόμα γίνονταν το Soundcheck, το οποίο κράτησε μέχρι τις 21:30. Όσο περνούσε η ώρα το μαγαζί γέμισε με διάφορους οπαδούς του είδους οι οποίοι απολάμβαναν την μπύρα κατά την διάρκεια της αναμονής . 22:00 η ώρα ακριβώς πρώτη μπάντα που ανέλαβε να ζεστάνει το κοινό ήταν οι Defision, τους οποίους είναι η τρίτη φορά που τους βλέπω και οφείλω να ομολογήσω πως έχουν αλλάξει πολλά από τον Αύγουστο που τους είδα τελευταία φορά. Παίξανε κυρίως κομμάτια από το πρώτο τους Ep “A Thousand Bullets” , 3 διασκευές και ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι. Ο λόγος για το The Art Of Psychic Incarceration. Η ατμόσφαιρα από την αρχή φαίνονταν ηλεκτρισμένη με τον κόσμο να ξεκινάει τα πρώτα Headbanging και όσο περνούσε η ώρα πραγματοποιήθηκαν και τα πρώτα Mosh Pit - Wall Of Death. Η μπάντα εξαρχής ήταν σε τρελά κέφια και με τον ήχο να τους δικαιώνει αρκετά, ο Γιώργος επικοινωνιακός με το κοινό και όλη η μπάντα ήταν αρκετά δεμένη μεταξύ τους. Αυτά τα 45 λεπτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποδείξουν οι Defision ότι είναι μπάντα που έχει μέλλον.

 

Defision List:

  1. The Fallen Demon
  2. World In Chains
  3. War Of The Gods (Amon Amarth Cover)
  4. Another Tomorrow
  5. Paragon Of Misery
  6. Rock The Vote (Carcass Cover)
  7. The Art Of Psychic Incarceration
  8. Strife
  9. Medal Of Honor

 

Η ώρα 22:50 και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση την σκυτάλη παίρνουν οι Crossover για τους οποίους δεν χρειάζονται και πολύ μεγάλες συστάσεις. Όπως στους Rotting Christ τον Μάϊο έτσι και τώρα ξεκίνησαν με τα World Crescendo και Errors από το “Debaucherry” του 2004. Ο Zion με το σκοτεινό και επιβλητικό του ύφος έφερε το κοινό σε πιο Black/Death Ρυθμούς με βάση τα Growl Vocals του. Ωραία διάθεση και φυσικά ο σκοτεινός ήχος τους να συνοδεύει όλη αυτήν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο κόσμος γούσταρε πάρα πολύ, κάτι που φάνηκε ιδίως σε κομμάτια όπως τα God Possessed και Πατέρας Βορέας στα οποία πραγματοποιήθηκαν τα μοναδικά πιτ. Για μένα που τους βλέπω δεύτερη φορά ίσως η καλύτερη εμφάνιση τους.

 

Crossover List:

  1. World Crescendo
  2. Errors
  3. Mayhem
  4. Quod Volas Tota Lex Erit
  5. Blind
  6. Darkness Shown In My Face
  7. 666
  8. Black N Roll
  9. Πατέρας Βορέας
  10. God Possessed

 

10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η στιγμή της βραδιάς με τους Tardive Dyskinesia να ανεβαίνουν στην σκηνή και ο Μάνθος να αναλαμβάνει το τιμόνι για να ξεθεώσει το κοινό, κάτι που το πραγματοποίησε με τον επιβλητική του ερμηνεία. Ο κόσμος ξεκίνησε στο Electric Sun τα πρώτα Wall Of Death, το Headbanging να πηγαινει σύννεφο. Παίξανε κομμάτια κυρίως από το “Harmonic Confusion” και το “Static Apathy In Fast Forward”. Τα τρελά φωνητικά του Μάνθου, τα σόλο κιθάρας από το δίδυμο Πέτρο & Steve και φυσικά τον τρομερό ντράμερ ο οποίος δίκαια απέδειξε πως ανήκει στην οικογένεια των Αθηναίων Extreme/Progressive Metallers. Η μπάντα παρόλη την κούραση από την προηγούμενη εμφάνιση στην Ξάνθη, κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπο τον κόσμο που ήρθε να τους ακούσει και ότι δίκαια μετά από τόσα χρόνια ζωής είναι ακόμα εκεί που βρίσκονται. Η πιο ωραία στιγμή της βραδιάς που πιστεύω θα μείνει στο μυαλό μου, είναι στο Thread Of Life όταν ο Μάνθος άφησε το μικρόφωνο και ερμήνευε χωρίς αυτό. Ήταν ίσως το πιο ωραίο πράγμα που βίωσα στην συναυλία. Επίσης δεν μπορούσε να λείψει από την λίστα το πολυαγαπημένο Triggering The Fear Reactor από το “The Sea Of See Through Skins” του 2009. Να συμπληρώσω πως ανατριχίλα μου προκάλεσε επίσης προς το τέλος το Chronocity από το “Harmonic Confusion” στο οποίο πιστεύω δεν υπάρχει οπαδός του είδους που να μην νιώσει ένα συναίσθημα μεταξύ συγκίνησης και τάσης για να κουνήσει το κεφάλι του πάνω-κάτω. Όσο για τα τελευταία 2 κομμάτια που δώσανε φινάλε στον χαμό ήταν τα κομμάτια Soul Paramedics και No One Cares από το πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο “Distorting Point Of View” και κάπως έτσι τελείωσε μια όμορφη βραδιά στο Κυβερνείο.

 

Tardive Dyskinesia List:

 

  1. Insertion/Prehistoric Man
  2. The Electric Sun
  3. Self Destructive Haze
  4. We The Cancer
  5. The Chase Home
  6. Thread Of Life
  7. Triggering The Fear Reactor
  8. Triangulation Through Impasse
  9. Savior Complex
  10. Chronocity/Soul Paramedics
  11. No One Cares

Στην συνέχεια ακολούθησε After Party στο Cardhu Rock Smoker Club. Έχω να πώ ότι ήταν μια εκπληκτική βραδιά στην Αλεξανδρούπολη (πρίν και μετά την συναυλία) και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στις μπάντες που οργάνωσαν το σκηνικό και εύχομαι να πραγματοποιηθεί ξανά κάτι τέτοιο σύντομα.

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments