Ανταπόκριση: 30 χρονια METAL HAMMER στο Fuzz (Rotting Christ & guests/Suicidal Angels/R”n”R Children)‏

 

 

 

 

 

 

 

Πού να το φανταζόμουνα ότι όταν στα δώδεκα μου έβρισκα κάπου χωμένο(δίπλα στο ΖΑΚΟΥΛΑ και στο ΤΑΡΑΤΑΤΑ) στο περίπτερο της γειτονίας μου ένα νέο περιοδικό σχετικό με την μουσική που τότε ανακάλυπτα και με ενθουσίαζε, θα βρισκόμουν τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά σε ένα κλαμπ ασφυκτικά γεμάτο, με πολλούς φίλους-ες και καταξιωμένους παγκοσμίως μουσικούς να γιορτάζουμε όλοι μαζί για τα 30 ΧΡΟΝΙΑ METAL HAMMER!

Με την οργάνωση των παιδιών του HAMMER και ιδιαίτερα του Κώστα Χρονόπουλου και Χάκο Περβανίδη πραγματοποιήθηκε αυτή η γιορτή και με την συμμετοχή του κόσμου (SOLD OUT) αλλά και των τριών κορυφαίων συγκροτημάτων και guest απλά περάσαμε κάτι παραπάνω από τέλεια!

 

Στις επτά και τέταρτο άνοιξαν οι πόρτες του Fuzz και με τους πρώτους εκατό τυχερούς να παίρνουν μπλούζες αναμνηστικές, δεν άργησε το κλάμπ να γεμίσει και στην σκηνή ανεβαίνουν οι πολύ αγαπητοί και αναγνωρισμένοι και από το επίσημο fan club Dio πλέον, οι Rock N Roll Children!

Όσοι τους έχετε δει στην ετήσια (Μάιο) γιορτή στην μνήμη του αγαπημένου μας DIO ξέρετε τι ακριβώς γίνεται, τετράωρα live με κομμάτια από όλη την καριέρα του μεγάλου ''κόντου'' άψογα εκτελεσμένα! Έτσι και απόψε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά (εκτός του χρόνου φυσικά, μία ώρα).Δέκα κομμάτια με τον Γιάννη Παπανικολάου στα φωνητικά να δίνει άλλη μία ανατριχιαστική ερμηνεία, τον Γιάννη Τσιμά στο μπάσο αλάνθαστο, τον Γιώργο Γεωργίου αεικίνητο στα πλήκτρα, τον Νίκο Αθανασιάδη στα ντράμς να τα σπάει και τον Μανώλη-doctor-Τσίγκο να κεντάει στην κιθάρα!

Το setlist - NightPeople/All the fools sailed away - Children of the sea - Stargazer - We Rock - Die young/Falling off the edge of the world - Kill the king - Dont talk to strangers - Rainbow in the dark - heaven and hell....Έπος για άλλη μία φορά και μέσα σε καθολικά χειροκροτήματα μας αποχαιρέτησαν κλείνοντας μας ραντεβού τον Μάιο σε ένα ακόμα ένα show με εκπλήξεις!

Στις 9.15 στο σανίδι οι SUICIDAL ANGELS!

Πόλεμος, ανελέητο headbanking, και mosh pit (όσο μπορούσε βέβαια με τόσο κόσμο!!) από το πρώτο κιόλας κομμάτι. Πραγματικός χαμός με την μπάντα κεφάτη να δίνει πόνο και τον κόσμο από κάτω να ανταποκρίνεται στο έπακρο. Όλα τα παιδία με πρωτοστάτη τον Νίκο σε τέλεια φόρμα και με τον αέρα της μεγάλης, πλέον, μπάντας στο είδος τους έδωσαν ένα σόου άξιο της φήμης τους!

Setlist - Divine and Conquer - Bloodbath - Reborn in violence - Moshing crew - Seed of evil - Beggar of scorn - Bleeding holocaust - Apokathilosis!

Τι να πείς για αυτήν την παρέα που πλέον δουλεύουν σε πιο επαγγελματικό περιβάλλον, στην Γερμανία, καλή συνέχεια στην πορεία τους και να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους παγκοσμίως και το κάνουν καλά εως τώρα!

Δέκα και σαράντα πέντε.....σκοτάδι. στα ηχεία ακούγεται το Χ Ξ Σ...και επί σκηνής οι ROTTING CHRIST! Πανικός, χαμός, αποθέωση και ξεκινάνε....Punchaw kachun - Athanatoi este - kata ton daimona eaftoy - και κάπου εκεί αρχίζουν και να ανεβαίνουν και οι guests..Nemecic με τον Κώστα(Battleroar) - King of stellar war με τον Ευθύμη Καραδήμα(Nightfall),επική στιγμή - ARCHON με τον Γιώργο Κόλλια(Nile) να ''σπάει'' τα τύμπανα - Among two storms με τον Φώτη Benardo(Six for Nine/Ex-Septic Flesh)) να συνεχίζει την ''καταστροφή των τυμπάνων - Gloria de domino inferni - The sing of evil existence με τον Magus(Necromantia) - Fgmenth thy gift με τον Στέφανο(Ravencult) - Sociestas satanas με Gothmog(T.A.I.) - In yumen xibalba - Grandis spiritus diavolos - Noctis era - και για το τέλος Non serviam με τον κόσμο να ανεβαίνει μαζί τους στο stage και όλοι μία παρέα να τραγουδάμε αγκαλιά μαζί τους! Πραγματικά μαγική εμφάνιση, όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά ήταν όλα τέλεια, ήχος (ένσταση προσωπική για τον φωτισμό έχω μόνο) παρουσία, κέφι...ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ!!!

 

 

Στο τέλος μοιράστηκαν δώρα και κάπου εκεί ανέλαβαν τα παιδία του HAMMER να βάζουν μουσική και το πάρτυ να συνεχίζεται με συζητήσεις, μπύρες και καλή διάθεση από όλους. Πραγματικά μία βραδιά που έγραψε την δική της ιστορία στο χώρο αυτό!

Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να συνεχίσει το αγαπημένο μας περιοδικό για άλλα τόσα και περισσότερα χρόνια την ζωή του και να συναντιόμαστε να το γιορτάζουμε έτσι πάντα!

 

Καλή χρονιά με υγεία και καλές μουσικές σε όλους σας!!!

Cheers Κώστα and Χάκο!!!!!

 

 

Για το Rock Overdose,

Στέλλιος Παλαμιδάς

 

Comments