Ανταπόκριση: ABYSSUS, Vultur, Sarcastic Obedience, Böneyard @ Modu, Αθήνα (17/6/17)

 

Σε όσα γενικά μίνι φεστιβάλ της ελληνικής metal σκηνής έχω παρευρεθεί στο Modu, έχω περάσει φοβερά, οπότε όταν διοργανώνεται ένα καινούργιο και μπορώ να πάω, δεν χάνω την ευκαιρία. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, όταν είχα τη δυνατότητα να πάω το βράδυ της 17ης Ιουνίου, όπου στο Modu θα μοιραζόντουσαν την σκηνή οι Böneyard, οι Sarcastic Obedience, οι Vultur, με headliners τους Abyssus. Ο ουρανός ήταν μαύρος, η βροχή είχε αρχίσει, αλλά αυτή η βραδιά δεν χανόταν.

 

Η ώρα σήμανε 8.15 όταν οι Böneyard βγήκαν στη σκηνή, οι οποίοι σήμαναν την έναρξη της βραδιάς με δυναμικό τρόπο. Με εκρηκτικές ταχύτητες και τρελή ένταση, οι Böneyard ήρθαν με σκοπό να κατεδαφίσουν το Modu. Ο κόσμος φυσικά ανταποκρίθηκε αμέσως, με άτομα να είναι ακριβώς μπροστά στη σκηνή και αρκετούς ακόμα να βρίσκονται πολύ κοντά, πράγμα που δεν συμβαίνει και συχνά, αφού συνήθως στο πρώτο συγκρότημα ο κόσμος προτιμάει να κάθεται χαλαρά πιο πίσω. Περιττό να πω ότι εκείνοι που ήταν μπροστά κοπανιόντουσαν σαν τρελοί στους φρενήρεις ρυθμούς που μας επέβαλε το συγκρότημα, ενώ ένα άτομο προς το τέλος έκανε mosh μόνος του. Τα παιδιά παίξανε παλιά τους κομμάτια, κομμάτια από επερχόμενο δίσκο, αλλά και διασκευές σε Gehhenah και Crucifixion. Ο τραγουδιστής τα έδινε όλα επί σκηνής, κοπανιόταν συνέχεια, ανεβοκατέβαινε, και ούρλιαζε, ενώ και οι υπόλοιποι δεν πήγαιναν πίσω, αφού είναι αδύνατον με τέτοια ξέφρενη μουσική να μείνεις ακίνητος. Γενικά, οι Böneyard μας χάρισαν μια πραγματικά δυναμική εμφάνιση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό και που άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

 

Setlist:

  1. Witchcraft Initiation
  2. Your New Home
  3. Decibel Rebel (Gehennah cover)
  4. Unholy Truths
  5. On the Run (Crucufixion cover)
  6. Midnight Ritual
  7. Taking Over

 

 

Δεν πέρασε πολύ ώρα, όπως άλλωστε συμβαίνει στο Modu σε αυτά τα μίνι ελληνικά φεστιβάλ, και οι Sarcastic Obedience ξεκίνησαν τη δική τους εμφάνιση, μια εμφάνιση που θα την έλεγες φυσική εξέλιξη της προηγούμενης, με τη μόνη διαφορά ότι από το Speed περάσαμε στο Death. Οι εξωφρενικές ταχύτητες συνεχίστηκαν αμείωτες, όπως και το κοπανημα, τόσο από την μπάντα όσο και από τον κόσμο. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος τα έδιναν όλα, με τον ντράμερ να παίζει δίχως αύριο, ενώ αρκετά ευδιάκριτο ήταν το μπάσο, μέσα στον όλο χαμό. Μετά το τέλος ενός τραγουδιού ανέβηκε στη σκηνή ο Δημήτρης, αδερφικός φίλος του Κώστα, του τραγουδιστή, και ανακοίνωσε ότι έχει γενέθλια, οπότε όλος ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει happy birthday to you. Μόλις τελειώσαμε ο Κώστας είπε ότι δεν έχει γενέθλια, είπε αστειευόμενος ότι είναι από το candid camera και ότι θα συνεχίσουν με το live τους, ένα live που προχώρησε με αμείωτους ρυθμούς, με το ένα τραγούδι να ισοπεδώνει τα πάντα μετά το άλλο. Και οι Sarcastic Obedience ήταν γενικά λιγομίλητοι, όπως και οι Böneyard, προτιμώντας να παίζουν τα τραγούδια τους απανωτά χωρίς να μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ο κόσμος βέβαια, που είχε μαζευτεί αρκετός, δεν είχε κανένα πρόβλημα και χειροκροτούσε ζεστά μετά από κάθε κομμάτι. Πάντως πριν το τελευταίο κομμάτι ευχαρίστησαν τους Abyssus και τη διοργάνωση και αφιέρωσαν το κομμάτι σε όσους έχουν "φύγει". Μια ακόμα ωραία και δυναμική εμφάνιση που κράτησε τα αίματα ζεστά εν αναμονή των δύο επόμενων συγκροτημάτων.

 

 

Επόμενοι στη λίστα οι Vultur και δεν νομίζω να περίμενε κανείς κάτι λιγότερο, σε σχέση με το τι άκουσε πριν. Και πως άλλωστε να περιμένει κάτι λιγότερο όταν οι Vultur παίζουν old school Death Metal. Η δύναμη που έβγαζε το συγκρότημα, σε συνδυασμό με την πιο brutal μουσική τους, έκανε τους πάντες να νιώθουν την κάθε νότα που παιζόταν στα εσώψυχα τους. Και φυσικά, όπως επιβάλλει το true Death Metal, ο τραγουδιστής ανακοίνωνε τα κομμάτια που ερχόντουσαν με φωνή σε στυλ growl, ενώ και γενικά η μουσική τους σου έδινε αυτό το ωραίο συναίσθημα του παλιού καλού Death που όλοι γουστάρουμε και αγαπάμε. Όλα τα μέλη έπαιζαν μανιωδώς και ειδικά ο ντράμερ, ο οποίος έδινε ρέστα με τη δύναμη και την ταχύτητα του. Πριν το τελευταίο κομμάτι και οι Vultur ευχαρίστησαν τους πάντες, ενώ ο τραγουδιστής μας ανέφερε ότι το τελευταίο κομμάτι, ως Death Metal τραγούδι, έχει να κάνει με σκουλήκια και θάνατο, με ένα σκουληκιασμένο μεδούλι (παραστατικότατη περιγραφή). Και οι Vultur μας χάρισαν μια συμπαγή εμφάνιση, συνεχίζοντας το σερί δυνατών εμφανίσεων που χαρακτήριζαν αυτή τη βραδιά, και κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του κόσμου.

 

 

Η ώρα έχει πάει 22:45 και μετά από το απαραίτητο soudcheck τα φώτα σβήνουν και μέσα στο σκοτάδι, υπό τους ήχους του ατμοσφαιρικού εισαγωγικού κομματιού, που έπαιζε από τα ηχεία, τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή. Τους Abyssus τους είχα πρωτοδεί στην κορυφαία συναυλία των Possessed, οπότε ήξερα ότι θα ακολουθούσε μια εκρηκτική εμφάνιση. Και όντως δεν με απογοήτευσαν καθόλου.

 

Με τη δυνατή μουσική τους που συνδύαζε την ένταση, τη δύναμη και τις μυστηριώδεις, απόκοσμες μελωδίες, που εντείνονταν από τα φωνητικά του τραγουδιστή, οι Abyssus ήρθαν για να μας χαρίσουν μια ακόμη αξιομνημόνευτη εμφάνιση. Προς τη μέση, ο Κώστας, ο τραγουδιστής, φώναξε τον Ντίνο από τους Released Anger και έπαιξαν διασκευή σε Sodom; Ο Ντίνος ευχαρίστησε τα παιδιά για την πρόσκληση και ευχήθηκε να πάει καλά ο δίσκος τους. Μόλις το τραγούδι ξεκίνησε έγινε ο πανζουρλισμός στο Modu, με τον κόσμο να επιδίδεται σε ξέφρενο headbanging. Το setlist τους περιείχε φυσικά τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο, ενώ έπαιξαν και ένα κομμάτι, το “Unleash the Storm”, που θα βρίσκεται στο επερχόμενο EP τους. Τα κομμάτια είχαν κάποια πιο αργά περάσματα, που βέβαια δεν ήταν ικανά να αντισταθμίσουν τον όλο χαμό που επικρατούσε όχι μόνο στην εμφάνιση των Abyssus, αλλά και όλων τον συγκροτημάτων. Φτάνοντας προς το τέλος, ευχαρίστησαν και αυτοί με τη σειρά τους το Modu και τα υπόλοιπα συγκροτήματα και κυρίως τους Vultur που τους χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο δυνατά ανερχόμενα Death Metal συγκροτήματα και τους ευχαρίστησε που τους έκαναν την τιμή να παίξουν το πρώτο τους live μαζί τους. Πλησιάζοντας προς το τέλος, και οι Abyssus πριν το τελευταίο κομμάτι μας ευχαρίστησαν ξανά για την παρουσία μας και μας αφιέρωσαν το κομμάτι που θα έπαιζαν. Ένα κομμάτι γνήσιο Death, τσίτα γρήγορο κ τσίτα δυνατό που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη βραδιά. Έτσι νομίζαμε βέβαια, καθώς η μπάντα έπαιξε ακόμα ένα τραγούδι, μια διασκευή σε τραγούδι των Terrorizer (αν άκουσα καλά), για ένα ακόμα πιο γαμάτο κλείσιμο της βραδιάς.

 

Setlist:

  1. Across the Fields of Death
  2. Revenge
  3. Summon the Dead
  4. Sacrifice
  5. Enthrone the Insane
  6. Echoes of Desolation
  7. Intent to Kill
  8. Outbreak of Evil (Sodom cover)
  9. Unleash the Storm
  10. I.P.
  11. Visions of Eternal Pain
  12. Into the Abyss
  13. Those of the Unholy

 

 

Μια βραδιά εκρηκτική, δυνατή, γρήγορη και κολασμένη με τέσσερα φοβερά συγκροτήματα της ελληνικής extreme σκηνής, την οποία ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του και κατά την οποία φάνηκε ότι πέρασε φοβερά.

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 

 


Comments