Ανταπόκριση: Do Or Die Festival IV 2017 @ MODU Αθήνα (25/5/2017)

Το τέταρτο Do Or Die festival είχαμε την τύχη να απολαύσουμε την Πέμπτη που μας πέρασε στο MODU. Ένα festival που προωθεί την εγχώρια σκηνή και συγκεκριμένα είδη μουσικής, όπως το hardcore και το metalcore, που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα στη χώρα μας και που πιστεύω ότι έχουν πολλά να δώσουν στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ακούσαμε τους Witness Of Apathy, τους Fields Of Aaru, τους Ortensia, τους New World Disorder, αλλά και τους Σκωτσέζους To Kill Achilles, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πάμε να δούμε, όμως, πως κύλισε η βραδιά και τι ακούσαμε από την κάθε μπάντα.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Witness Of Apathy. Μια μπάντα με ταλέντο που πιστεύω ότι με λίγη βελτίωση θα πάνε πολύ καλά. Ξεκίνησαν με τo Lightcide. Συνέχισαν με ένα νέο κομμάτι τους που είναι τόσο καινούργιο, ώστε να μην έχει τίτλο ακόμα. Σειρά πήραν τα Akuma, Northbound και Alaska, πριν κλείσουν με το Promises Burned Our House Down. Πληροφορήθηκα επίσης ότι θα πάρουν μέρος στο προσεχές Schoolwave, οπότε να τους ευχηθούμε καλή τύχη!

Στη συνέχεια θέση στη σκηνή πήραν οι δυναμικοί Fields Of Aaru. Έδωσαν τη ψυχή τους και με ενέργεια ξεκίνησαν με το Monologue. Ακούσαμε επίσης τα Presence, Charon και το πιο γνωστό τους Seth,το οποίο θεωρώ πολύ ωραίο κομμάτι, κλείνοντας την εμφάνισή τους με ένα cover του Whore Into A Chainsaw από Thy Art Is Murder, το οποίο αφιέρωσαν σε έναν φαν τους από το κοινό.

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους Ortensia. Πολύ ωραία μπάντα με πολύ ξεχωριστό ήχο. Έδωσαν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Από τους Ortemsia ακούσαμε όλο το Volatile, το debut EP άλμπουμ της μπάντας, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 και κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια τρομερά αξιόλογη δουλειά. Συγκεκριμένα, ακούσαμε τα Current-Climax, Libra, In Equilibrium, Gravity και Nostalgia, πριν κλείσουν με μια εξαιρετική διασκευή του Car Radio από 21 Pilots.

 

 

Επόμενη μπάντα οι φοβεροί New World Disorder που με τα εξαιρετικά riff τους και τα δυναμικά τους φωνητικά συνέχισαν να μας κρατούν στη τσίτα. Ακούσαμε τα Face Me, Sweetest Of Prayers, Insight και The Purge, πριν κλείσουν με το πολύ δυνατό Message Written In Blood. Οι New World Disorder, όπως μάθαμε, είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας του άλμπουμ τους το οποίο πρόκειται να είναι έτοιμο κοντά στον Νοέμβριο, οπότε αναμένουμε.

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος ενός πολύ ωραίου festival με τους Σκωτσέζους To Kill Achilles να ανεβαίνουν στη σκηνή. Να πληροφορήσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω μπάντα βρίσκεται στη χώρα μας, μιας και είμαστε μέρος ενός μικρού βαλκανικού τουρ που πραγματοποιούν με συνολικά δέκα εμφανίσεις. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια πολύ καλή μπάντα που ήδη έχει ανέβει αρκετά κ αναμένεται να συνεχίσει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Όσον αφορά στα τραγούδια τώρα, ακούσαμε αρχικά το These Days. Συνέχισαν με τα You Live On In Me, Dead Men και Make Them Suffer, πριν ακούσουμε τα Halved Hearts και Anywhere But Here από το ομώνυμο EP, που κυκλοφόρησε το 2016, για να μας αποχαιρετήσουν με το Chapters. Μια πάρα πολύ ωραία εμφάνιση με αρκετό πάθος και ενέργεια. Οι To Kill Achilles είναι πολύ κοντά στη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ που αναμένεται μέσα στο 2017.

Τέλος θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη Hardtime Athens για το εκπληκτικό show, για τις ευκαιρίες που δίνει στις νέες μπάντες της εγχώριας σκηνής, αλλά και στην ευκαιρία που δίνει σε εμάς να βλέπουμε δυνατές μπάντες ενός είδους που δεν είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στη χώρα μας και που ελπίζουμε να ανέβει, γιατί έχει πολλά να δώσει.

Για το Rock Overdose,

Stavros Rozakis 

 

Comments