Ανταπόκριση: LUCIFER’S CHILD, Cursed Blood @ Temple, Αθήνα (14/12/2019)

Ανίερη συμμαχία, ανίερη μάζωξη στο Temple, λίγες μέρες πριν έρθουν τα Χριστούγεννα. LUCIFER'S CHILD και Cursed Blood αποτέλεσαν ένα καυτό δίδυμο για τον ακραίο ελληνικό metal ήχο και ειδικότερα για τους φίλους του underground.

Οι Cursed Blood είναι μια νεοσύστατη μπάντα που παίζει παλιομοδίτικο death metal, με όλα όσα μπορούν να εισάγουν στον ήχο τους, όπως στοιχεία από crossover/ hardcore/ thrash, φωνητικά που «μυρίζουν» πτωμαΐλα και βαρέα riff. Ξεκινώντας στις 9.15 περίπου, παρουσίασαν το “Taker Of Life”, την μοναδική τους δισκογραφική δουλειά που αποτελείται από 6 συνθέσεις.

 

 

Όπως χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι το υλικό τους, ως crusty, filthy και wormridden, προσέφεραν ένα set διάρκειας 30 λεπτών (θαρρώ και λίγο παραπάνω), διασκευάζοντας μάλιστα με επιτυχία και Terrorizer. Αυτή ήταν η πρώτη συναυλία του συγκροτήματος από την ίδρυσή του μέχρι τώρα και ομολογώ ότι τα πήγαν περίφημα. Δεν διέκρινα αμηχανία και απειρία στα μέλη, ενώ και το στήσιμό τους ήταν αξιοπρεπές, το ίδιο και ο ήχος τους. Τραχύς και δυνατός, όπως επιτάσσει το ιδίωμα που υπηρετούν. Μπροστάρης ο Άρης στο μικρόφωνο, ενώ δεν υστέρησαν και οι Κώστας, Τηλέμαχος και Νίκος σε κιθάρα, μπάσο και ντραμς αντίστοιχα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τους Cursed Blood.

 

 

Το αντιθρησκευτικό, συμβολικό stage show των Lucifer's Child είναι έτοιμο και γύρω στις 10.15 ακούγονται οι πρώτες νότες του “Black Heart”. Εισαγωγή καθηλωτική, τα 4 μέλη στέκουν επιβλητικά κι ένα αυθεντικό black metal ολοκαύτωμα ξεκινά. Σειρά πήραν τα “Haraya”, “Fall Of The Rebel Angels”, “Through Fire We Burn” και “The Order”, οι συνθέσεις δηλαδή του τελευταίου τους δίσκου, “The Order”, που μοιραία σε αυτό έπεσε το βάρος. Στο ξεκίνημα, τα ντραμς του Νίκου ακούγονταν λίγο πιο μπροστά, αλλά από το “Fall Of The Rebel Angels” κι έπειτα όλα τα όργανα ισορρόπησαν κι έτσι απολαύσαμε και το εκπληκτικό riffing του Γιώργου Εμμανουήλ.

 

 

Για τα επόμενα 75-80 λεπτά η μπάντα προσέφερε ένα παθιασμένο show, που εύκολα το καταλάβαινε κανείς βλέποντας τον Μάριο να ουρλιάζει τους στίχους, το Στάθη και το Γιώργο να βοηθούν στα δεύτερα φωνητικά, μεταδίδοντας ενέργεια και στο κοινό που άνοιγε μικρά, αλλά τίμια, mosh pits. Το τέλος του βασικού set ήρθε με τα “Hors De Combat” και “Viva Morte”, για να ακολουθήσει σχεδόν αμέσως και encore. H μπάντα κατέθεσε την εμπειρία από τις τόσες παραστάσεις που έχουν τα μέλη της και από μεγαλύτερες σκηνές, οπότε αναμφίβολα το στοίχημα κερδίθηκε στο πρώτο headline show που έδωσαν μέχρι τώρα οι Lucifer's Child στην Αθήνα.

 

 

Η ώρα που το συγκρότημα θα μετακομίσει μόνιμα στις αμέσως μεγαλύτερες σκηνές της χώρας, δεν αργεί. Η σκληρή κι επαγγελματική τους δουλειά και προετοιμασία φαίνεται ξεκάθαρα και σίγουρα θα ανταμοιφθεί.

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments